Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Blogiausias scenarijus: „Barca“ ir Vokietijos rinktinė ilgam neteko vartininko

Ispanijos čempionato lyderė „Barcelona“ ir Vokietijos futbolo rinktinė ilgam neteko pagrindinio vartininko Marco-Andre ter Stegeno.
Marcas-Andre ter Stegenas patyrė sunkią traumą
Marcas-Andre ter Stegenas patyrė sunkią traumą / Scanpix/IMAGO/Revierfoto nuotr.

32-ejų vartų sargas iš Menchengladbacho pirmojo rungtynių su „Villarreal“ kėlinio pabaigoje gaudydamas kamuolį nesėkmingai nusileido ant dešinės kojos ir iš karto pajuto skausmą kelio srityje.

M.-A.ter Stegenas ilgai nekilo nuo žolės, o jam buvo suteikiama pagalba. Galiausiai, ašaromis apsipylęs vartininkas iš aikštės buvo išneštas ant neštuvų.

„Scanpix“ nuotr./Markas-Andre ter Štegenas
„Scanpix“ nuotr./Markas-Andre ter Štegenas

Atlikus tyrimus, pasitvirtino blogiausias scenarijus. Vokiečiui visiškai plyšo dešinio kelio girnelės sausgyslė. Šiandien jau bus atlikta operacija, o po jos nustatyta, kiek laiko vartininkui teks praleisti be futbolo.

Vis dėlto įprastai po tokių traumų atsistatymas trunka mažiausiai šešis mėnesius, tad jei ir į grįš į rikiuotę šiame sezone, tai tik pačioje jo pabaigoje.

Nuo 2014-ųjų Barselonoje rungtyniaujantis žaidėjas su šios komandos apranga sužaidė jau 420 rungtynių ir 175 kartus išlaikė savo vartus „sausus“.

M.-A.Ter Stegenas šį rudenį pagaliau perėmė ir pagrindinio Vokietijos rinktinės vartininko regalijas, kai karjerą baigė ilgametis vokiečių „numeris vienas“ Manuelis Neueris. „Barca“ vartų sargas gynė vokiečių vartus per dvejas UEFA Tautų lygos rungtynes rugsėjo pradžioje, bet turės praleisti artimiausius spalio, lapkričio ir kovo mėnesių langus.

Iš viso Vokietijos rinktinės vartus jis yra gynęs 42 kartus, bet dar niekada nebuvo šalies komandos pagrindiniu vartininku viename iš didžiųjų turnyrų – Europos arba pasaulio čempionate.

„Barcelona“ gretose traumą patyrusį vokietį sekmadienio rungtynėse pakeitė jau pernai žaidybinės patirties nemažai įgavęs 25-erių ispanas Inaki Pena. Vis dėlto tikėtina, kad „Barca“ dairysis naujo vartų sargo žaidėjų rinkoje.

Nepaisant M.-A.ter Stegeno traumos, Katalonijos klubas 5:1 sutriuškino „Villarreal“ ir per šešis turus „La Liga“ pirmenybėse dar neprarado nė taško – su 18 taškų „Barca“ yra vienvaldė lyderė.

Vienintelę nesėkmę katalonai patyrė UEFA Čempionų lygos starte, kur jau 10-ąją minutę dėl raudonos kortelės prarado vieną žaidėją ir 1:2 nusileido „Monaco“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas