Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasčiausios komandos titulas kabo ant plauko: kodėl jo nenorima prarasti?

Tragiškai jau kurį laiką atrodanti Gelzenkircheno „Schalke 04“ ekipa užtikrintai artėja prie prasčiausios Vokietijos komandos titulo, tačiau yra kitas klubas, kuris šio iš pažiūros negarbino titulo prarasti nenori. Susipažinkite, tai – Berlyno „Tasmania“.
Berlyno „Tasmania“ 1965-siais
Berlyno „Tasmania“ 1965-siais / „Scanpix“ nuotr.

Jei „Schalke 04“ neiškovos pergalės šį savaitgalį, nelaimėtų Gelzenkircheno komandos rungtynių serija išsitęstų iki 31 – tokią pačią kadaise fiksavo ir „Tasmania“.

Vis tik nei „Schalke 04“, nei „Tasmania“ to nenori.

„Scanpix“ nuotr./Gelzenkircheno „Schalke 04“
„Scanpix“ nuotr./Gelzenkircheno „Schalke 04“

Berlyno klubas yra pasiekęs daugybę antirekordų Vokietijos futbolo istorijoje – šie pasiekimai gyvuoja jau ilgiau nei 50 metų.

Būtent antirekordai yra Berlyno komandos, dabar žaidžiančios penktoje šalies lygoje, vizitinė kortelė.

„Tasmania“ nesitikėjo, kad komandai teks žaisti Vokietijos čempionate 1965–1966 metais, tačiau tada Berlyno „Hertha“ klubo licencija buvo atimta. Visgi šio miesto bent vieną komandą pirmenybėse buvo norėta matyti.

Taip ir atsitiko, kad mėgėjų komanda varžėsi aukščiausiame divizione, o pasiekimai ilgam nugulė istorijos metraščiuose.

Ilgiausia nelaimėtų rungtynių serija (31), mažiausias pergalių skaičius (2), mažiausiai surinktų taškų (8, arba 10, jei už pergalę skaičiuosime 3 taškus), daugiausiai pralaimėjimų (28).

Taip pat „Tasmania“ praleido daugiausiai įvarčių (108), pelnė mažiausiai (15), o įmuštų ir praleistų įvarčių santykis (-93) – taip pat prasčiausias istorijoje.

Mums nieko net nereikia daryti dėl šios reklamos, kuri pritraukia susidomėjimą ir rėmėjus.

Vis dėlto jokios gėdos dėl to nejaučiama.

Šie rodikliai tapo „Tasmania“ komandos simboliu ir jų prarasti nenorima. Keli berlyniečių sirgaliai praėjusį savaitgalį net vyko šalia „Schalke 04“ stadiono su plakatais ir prašė Gelzenkircheno futbolininkų pagaliau laimėti. Deja, prašymai nebuvo išgirsti – Berlyno „Hertha“ nugalėjo 3:0.

„Tasmania“ klubo savininkas Almiras Numicas neslepia, kad prasčiausio klubo istorijoje titulas padeda klubui finansiškai.

„Nesupykčiau, jei „Schalke 04“ toliau nelaimėtų ir net iškristų į antrą lygą, – fussball.de sakė A.Numicas, palaikantis Dortmundo „Borussia“ komandą. – Vis dėlto ši istorija atskleidžia mūsų tapatybę. Tiesa tokia, kad mūsų vienintelis sezonas „Bundesliga“ čempionate buvo prieš daugiau nei pusę amžiaus, tačiau dėl to kasmet mes esame minimi šalyje.

Mums net nieko nereikia daryti dėl šios reklamos, kuri pritraukia susidomėjimą ir rėmėjus. Kai kurie jų yra gal artimesni su kitais regioninės lygos klubais kaip „FC Viktoria“ ir „Berliner AK“, bet jie yra su mumis, nors žaidžiame tik penktoje lygoje.“

„Schalke 04“ šį sezoną turi jau ketvirtą trenerį. Dabar komandai vadovauja Christianas Grossas, o komanda, kuri septyniskart yra tapusi šalies čempione, užima paskutinę vietą „Bundesliga“ turnyro lentelėje. Iki saugios zonos ją skiria 7 taškai.

Sausų vartų Gelzenkircheno vyrukams nepavyko iškovoti jau 26 rungtynėse iš eilės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gelzenkircheno „Schalke 04“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gelzenkircheno „Schalke 04“

„Tai didžiulis iššūkis. Tai tikras iššūkis, – kalbėjo naujasis treneris po pralaimėjimo prieš „Hertha“. – Futbolas yra nuostabus žaidimas ir mes bandysime įgyvendinti savo misiją. Bus sunku, visi tai žino. Tačiau tai futbolas.“

„Schalke 04“ ir „Sheffield United“ klubai yra vieninteliai penkiose stipriausiose Europos futbolo lygose, dar nėra laimėję šį sezoną.

Jei nori išvengti liūdno „Tasmania“ komandos rekordo pakartojimo, „Schalke 04“ futbolininkai privalo šeštadienį įveikti 13-oje vietoje esantį „Hoffenheim“ klubą.

Tai būtų pergalė po 358 dienų.

Jei to nepavyks, tuomet Gelzenkircheno komanda kėsinsis ir į penkių elitinių lygų antirekordą, kuris siekia 32 nelaimėtus susitikimus iš eilės. Šį pasiekimą užfiksavo „Derby County“ Anglijoje 2007–2008 metų sezone. Simboliška, kad, jei „Schalke 04“ nelaimės ir tada, nuo jų pastarosios pergalės bus praėję lygiai metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento