Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Brazilija eliminuota po 11 metrų baudinių dramos

Urugvajaus futbolininkai įveikė Brazilijos rinktinę 4:2 per 11 baudinių seriją po 0:0 pasibaigusio reguliaraus rungtynių laiko „Copa America“ ketvirtfinalyje. Urugvajus iškopė į pusfinalį, kur žais su Kolumbija.
Urugvajaus vartininkas Sergio Rochetas
Urugvajaus vartininkas Sergio Rochetas / Vida Press nuotr.

Baudinių serija prasidėjo Madrido „Real“ futbolininkų smūgiais.

Federico Valverde pirmasis atnešė įvartį Urugvajui.

Sergio Rochetas atmušė pirmą Brazilijos 11 metrų baudinį, smūgiuotą Edero Militao. Kitas Brazilijos futbolininkas Douglas Luizas pataikė į virpstą.

Nors Alissonas sugėrė urugvajiečio Jose Marios Gimenezo smūgį, o brazilas Gabrielis Martinelli realizavo baudinį, lemiamą baudinį Urugvajui pelnė Manuelis Ugarte.

Taip Urugvajus laimėjo baudinių serijos dramą, kurios prireikė, nes per reguliarų laiką Brazilija nesukūrė daug progų, nors nuo 67 minutės žaidė prieš dešimtyje likusį Urugvajaus komandą, nes Nahitanas Nandezas buvo pašalintas iš aikštės.

Vinicius Junioras dėl diskvalifikacijos šį mačą žiūrėjo iš tribūnų ir matė varžovų vartininko triumfą.

„Buvo labai atkaklus mačas prieš labai stiprų varžovą, teko kentėti paskutinėmis minutėmis be vieno žaidėjo. Tačiau parodėme charakterį, nepaisant savo jauno amžiaus, – sakė S.Rochetas. – Baigti baudiniais ir laimėti, o dar vieną jų sugebėjau atlaikyti... Jaučiu begalinį džiaugsmą, kurio ši komanda ir mūsų šalis nusipelnė.“

Net 41 pražanga fiksuota per abi komandas, o brazilų 17-metis puolėjas Endrickas buvo nuolat kietai spaudžiamas Urugvajaus žaidėjų, treniruojamų Marcelo Bielsos.

Vida Press nuotr./Urugvajaus ir Brazilijos mače netrūko kietumo.
Vida Press nuotr./Urugvajaus ir Brazilijos mače netrūko kietumo.

Brazilija turėjo atakose Rodrygo, bet žaidė be Neymaro, kuris nerungtyniauja dėl kelio traumos, patirtos per kitą Brazilijos ir Urugvajaus akistatą pasaulio čempionato atrankoje.

Tai buvo pirmoji Urugvajaus pergalė prieš Braziliją per 13 pastarųjų tarpusavio mačų nuo 2001 metų.

Brazilija antrą kartą iš eilės baigė svarbų turnyrą ketvirtfinalyje po 11 metrų baudinių serijos, nes taip nutiko ir 2022 metų pasaulio čempionate per akistatą su Kroatija.

„Norime užkelti Braziliją į viršūnę, tad tęsime darbus ir ruošimės pasaulio čempionato atrankai, – sakė jaunasis Endrickas. – Žinome, kad dabar sunkus momentas, bet tikimės, kad mus palaiko visi brazilai.“

Pusfinalyje Urugvajus žais su Kolumbija, o Argentina su Kanada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams