Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos rinktinėje pasaulio futbolo čempionate – ir 39-erių legenda

Dėl traumos 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą praleidęs Dani Alvesas žais 2022-ųjų planetos pirmenybėse.
Dani Alvesas yra ir olimpinis čempionas
Dani Alvesas yra ir olimpinis čempionas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Karjerą tęsiantis 39-erių dešiniojo krašto gynėjas yra iškovojęs daugiausiai titulų futbolo istorijoje – 44, tačiau nėra tapęs pasaulio čempionu.

„Barcelona“, Paryžiaus „Saint-Germain“, Turino „Juventus“ ir kituose klubuose žaidęs D.Alvesas šį sezoną užbaigė Meksikoje, UNAM ekipoje.

„Scanpix“ nuotr./Tite
„Scanpix“ nuotr./Tite

Brazilijos rinktinę treniruojantis Tite į galutinį rinktinės 26-uką įtraukė beveik visas ryškiausias savo šalies žvaigždes. Trūksta nebent Roberto Firmino iš „Liverpool“ ir Gabrielio iš Londono „Arsenal“.

Lėktuve, skrisiančiame į Katarą, nebus ir Matheuso Cunha. Madrido „Atletico“ klube rungtyniaujantis brazilas šią žinią sutiko itin jautriai.

Pirmaisiais smuikais dabartinėje Seleção griežia Neymaras iš Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Vinicius Jr. iš Madrido „Real“.

Penkis sykius pasaulio futbolo čempionatą laimėjusi Brazilija yra tituluočiausia planetos valstybė. Tiesa, paskutinį sykį tai pavyko 2002-aisiais – prieš 20 metų.

Brazilijos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Alissonas Beckeris („Liverpool“), Edersonas Moraesas („Manchester City“), Wevertonas („Palmeiras“).

Gynėjai: Ederis Militao (Madrido „Real“), Marquinhos („Saint-Germain“), Thiago Silva („Chelsea“), Danilo, Alexas Sandro ir Gleisonas Bremeris (Turino „Juventus“), Danielis Alvesas (UNAM), Alexas Tellesas („Sevilla“).

Saugai: Casemiro ir Fredas (abu „Manchester United“), Evertonas Ribeiro („Flamengo“), Fabinho („Liverpool“), Lucas Paqueta (Londono „West Ham“), Bruno Guimaraesas („Newcastle“).

Puolėjai: Neymaras („Saint-Germain“), Vinicius Junioras ir Rodrygo (abu „Real“), Antony („Manchester United“), Gabrielis Jesusas ir Gabrielis Martinellis (abu Londono „Arsenal“), Pedro („Flamengo“), Raphinha („Barcelona“), Richarlisonas (Londono „Tottenham“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas