Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Braziliškoje diskotekoje – svečiai iš Kroatijos

Brazilai nori ir toliau šokio žingsneliu žygiuoti pasaulio futbolo čempionate.

Brazilijos rinktinė ketvirtfinalyje penktadienį susitiks su Kroatijos futbolininkais.

Nemažai kritikos brazilai sulaukė dėl savo šokių po pelnytų įvarčių Katare. Kai kurie futbolo specialistai ir sirgaliai tai laiko nepagarba varžovams.

„Tai Brazilijos kultūros dalis, – teigė treneris Tite. – Šokis neturi nieko bendro su nepagarba varžovams. Tiesiog tokie mes esame.“

Ir pats Tite šoko su savo futbolininkais po vieno iš įvarčių į Pietų Korėjos vartus aštuntfinalio rungtynėse, kurias pavyko laimėti 4:1.

„Įvartis yra pats svarbiausias dalykas futbole. Ne tik tiems, kurie jį įmuša, bet ir visai šaliai, – pasakojo brazilų puolėjas Vinicius Junioras. – Mums dar liko daug įvarčių šventimo būdų. Tikiuosi, kad toliau mušime įvarčius ir šoksime iki pat finalo.“

Dar prieš turnyrą Brazilijos rinktinės žaidėjai pasakojo, kad paruošė ne vieną įvarčio šventimo būdą dar prieš pasaulio čempionato pradžią.

Brazilijos varžovais būsiantys Kroatijos futbolininkai, žinoma, šokių matyti norės kuo mažiau. Prieš ketverius metus planetos pirmenybėse kroatai užėmė antrąją vietą.

„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius
„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius

„Norime pasiekti daugiau, – teigė Luka Modričius prieš mačą su Brazilija. – Negalime būti patenkinti tuo, kad patekome į ketvirtfinalį. Žinome, koks stiprus bus mūsų varžovas, tačiau tikime savimi.“

L.Modričius Madrido „Real“ klube žaidžia su V.Junioru, Rodrygo, Ederiu Militao. Neseniai „karališkąjį“ klubą paliko ir vienas brazilų aikštės vidurio generolų Casemiro.

Vinicius Junioras pabrėžė, kad labai daug išmoko iš L.Modričiaus, kuriam jau 37-eri.

„Smagu girdėti Vini komplimentus man. Jis puikus vyrukas, su juo esame sukūrę puikų ryšį. Nuo tada, kai atvyko į Madridą, jis labai patobulėjo, tai rodo ir šiame pasaulio čempionate. Bus sunku jį stabdyti. Jei galėsiu duoti patarimų komandos draugams, kalbant apie Vini stabdymą, būtinai jų padalinsiu“, – pasakojo L.Modričius.

„Scanpix“/AP nuotr./Brazilijos futbolininkai
„Scanpix“/AP nuotr./Brazilijos futbolininkai

Kroatijos ir Brazilijos rinktinės yra praleidusios tik po du įvarčius planetos pirmenybėse kol kas.

„Varžovų komanda labai kokybiška, – pabrėžė Brazilijos treneris Tite. – Bandysime daryti tai, kas mums jau suveikė ne kartą. O tada matysime, kuri komanda keliaus tolyn.“

Brazilijos komandoje veikiausiai dėl traumos nebus krašto gynėjo Alexo Sandro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas