Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bręsta „Real“ ir K.Mbappe sandoris: prancūzas nepasidavė PSG spaudimui

Kylianas Mbappe neketina pratęsti sutarties su „Paris Saint-Germain“ klubu, nepaisant šios ekipos prezidento Nassero Al-Khelaifi įspėjimų, pranešė ESPN. Tai reiškia dar labiau išaugusią tikimybę, kad prancūzas jau šią vasarą persikels į Madrido „Real“ komandą.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / AFP/„Scanpix“ nuotr.

N.Al-Khelaifi prieš kelias dienas įspėjo K.Mbappe, kad norėdamas žaisti PSG ir ateinančiame sezone, jis privalo pratęsti sutartį su Paryžiaus komanda. Dabartinis abiejų pusių susitarimas galioja tik iki 2024 m. vasaros, tačiau paryžiečiai nenori geriausio savo futbolininko kitąmet prarasti už dyką.

„Kylianas turi apsispręsti per artimiausias savaites. Jei jis nenori pasirašyti kontrakto, mes jį parduosime. Tai nėra derybų klausimas“, – šią savaitę pristatydamas naująjį PSG vyr. trenerį Luisą Enrique teigė N.Al-Khelaifi.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Luisas Enrique ir PSG bosas Nasseras Al-Khelaifi
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Luisas Enrique ir PSG bosas Nasseras Al-Khelaifi

Vis dėlto katariečio įspėjimai K.Mbappe neišgąsdino. Pranešama, kad Kamerūne šiuo metu viešintis prancūzas ramiai stebi situaciją ir neketina priimti staigių sprendimų.

Situaciją įdėmiai seka ir Madrido „Real“ klubas, su kuriuo K.Mbappe siejamas jau kelerius metus. Manoma, kad prancūzo perėjimo suma gali siekti 200 mln. eurų, tačiau madridiečiai laukia, kol K.Mbappe pats išreikš norą keltis į Ispanijos sostinę. Prieš metus jis jau buvo persigalvojęs paskutinę akimirką, kai atrodė, kad jo perėjimas į Madridą neišvengiamas.

ESPN teigimu, „Real“ prezidentas Florentino Perezas laukia, kol K.Mbappe arba PSG klubas kreipsis į „Real“ su noru pradėti derybas.

Jokia kita ekipa, anot pranešimų, į 24-erių Prancūzijos futbolo žvaigždę nepretenduoja. K.Mbappe esą nenorėtų keltis į jokį kitą klubą, be to, „Real“ yra vieninteliai, galintys sau leisti tokią milžinišką perėjimo sumą.

Teigiama, kad su priedais ir komisiniais mokesčiais sandorio suma gali netgi viršyti 200 mln. eurų.

K.Mbappe norą likti Paryžiuje dar bent sezoną motyvuoja jo kontrakte numatytas priedas – jei dar metus žais su PSG apranga, prancūzas gaus 70 mln. eurų.

„Scanpix“/AP nuotr./Kylianas Mbappe
„Scanpix“/AP nuotr./Kylianas Mbappe

K.Mbappe Prancūzijos sostinės klubui atstovauja nuo 2017 metų, kai persikėlė į Paryžių iš „Monaco“ ekipos.

Per šį laiką prancūzas sužaidė 260 rungtynių, įmušė 212 įvarčių ir atliko 98 rezultatyvius perdavimus.

Jis penkis kartus laimėjo Prancūzijos „Ligue 1“ čempionatą, triskart iškovojo šalies taurę, bet nė sykio taip ir nelaimėjo UEFA Čempionų lygos. Arčiausiai trofėjaus K.Mbappe su PSG ekipa buvo 2020 metais, bet tuomet finale paryžiečiai 0:1 nusileido Miuncheno „Bayern“ futbolininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas