Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britai išimties nedarys net C.Ronaldo – futbolo superžvaigždei teks izoliuotis

Portugalijos superžvaigždei Cristiano Ronaldo, sugrįžus į Mančesterį, pirmiausia teks praleisti penkias dienas izoliacijoje. „Manchester United“ klubo prašymas vienam geriausių pasaulio futbolininkų padaryti „elitinio sportininko išimtį“ buvo atmestas birtų Vyriausybės.

Tai reiškia, kad C.Ronaldo teks laikytis taisyklių, kaip ir kiekvienam keliautojui iš Portugalijos į Didžiąją Britaniją, praneša „Manchester Evening News“. 36-erių puolėjas turės testuotis antrąją ir penktąją atvykimo dieną. Jei abu COVID-19 atsakymai bus neigiami – C.Ronaldo galės prisijungti prie „Manchester United“ klubo treniruočių.

Pats C.Ronaldo pernai spalį persirgo COVID-19. Futbolininkas nejautė jokių simptomų ir galėjo tęsti treniruotes savo namuose. Tai matydama C.Ronaldo sesuo Katia Aveiro pareiškė, kad koronavirusas yra „didžiausia apgaulė, matyta jos gyvenime, ir užteks kvailinti žmones“.

Vis dėlto šią liepą COVID-19 susirgo ir pati Katia Aveiro. Jos atvejis nebuvo toks lengvas. Kilus komplikacijoms ir dėl plaučių uždegimo, C.Ronaldo seseriai teko gultis į ligoninę Madeiroje, o medikai turėjo prijungti deguonį.

Už 15 mln. eurų iš Turino „Juventus“ klubo į „Manchester United“ ekipą sugrįžęs futbolininkas trečiadienį pagerino rekordą rinktinių varžybose – tapo rezultatyviausiu visų laikų tarptautinių rungtynių žaidėju (111). Įmušė du įvarčius ir išplėšė pergalę 2:1 Portugalijai prieš Airiją.

Po paskutinio taiklaus smūgio C.Ronaldo švęsdamas pergalingą įvartį nusimetė marškinėlius ir už tai buvo nubaustas geltona kortele – antra per paskutines trejas rungtynes atrankoje į pasaulio čempionatą, todėl turės praleisti kitą A grupės mačą su Azerbaidžanu (rugsėjo 7 d.).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Tačiau „Manchester United“ klubui tai išėjo į naudą. Suprasdamas, kad negalės pasinaudoti savo lyderiu oficialiose rungtynėse su Azerbaidžanu, o artimiausias mačas – šeštadienį su Kataru – bus tik draugiškas, Portugalijos rinktinės treneris Fernando Santos sutiko anksčiau išleisti savo C.Ronaldo į Mančesterį.

Taigi, sėkmingai atlikęs izoliaciją, C.Ronaldo turėtų spėti pasiruošti debiutui su „Manchester United“ marškinėliais jau kitą sekmadienį garsiajame „Old Trafford“ stadione – su „Newcastle United“ klubu.

Įdomu, kad Mančesterio ekipoje C.Ronaldo vėl vilkės 7-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Kad taip nutiktų, „United“ teko parduoti saugą Danielį Jamesą „Leeds“ klubui už 29 mln. eurų, jo 21-ąjį numerį perkelti ant Edinsono Cavani nugaros, o pastarajam – atiduoti savo 7-ąjį numerį garsiajam komandos naujokui.

C.Ronaldo žaidė „Manchester United“ klube 2003-2009 metais ir sykį laimėjo UEFA Čempionų lygą. Mančesterį jis paliko už tada rekordinius pasaulyje 94 mln. eurų ir persikėlė į karališkąjį Madrido „Real“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas