Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų vyriausybės žinutė „Premier“ lygai: futbolas gali grįžti birželį

Didžiosios Britanijos vyriausybė paskelbė 50 puslapių dokumentą, kuriame nurodyta, kaip šalyje artimiausiu metu bus švelninamos karantino sąlygos. Dokumente yra ir aiški žinutė Anglijos „Premier“ lygai.
„Liverpool“ futbolininkai
„Liverpool“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Antrajame sąlygų švelninimo žingsnyje, kuris bus pradėtas įgyvendinti ne anksčiau kaip birželio 1-ąją, nurodyta leisti kultūrinius ir sporto renginius rengti be žiūrovų, juos transliuojant per televiziją ir laikantis būtiniausių socialinės distancijos taisyklių.

Dokumente taip pat nurodyta, kad atverti kultūrinius ar sporto objektus žiūrovams bus galima tik „kur kas vėliau, kai bus stipriai sumažėjęs infekuotų žmonių skaičius“.

„Premier“ lygos klubų vadovai dar šiandien vaizdo konferencijos metu pradės diskusijas apie sezono atnaujinimo planą. „The Telegraph“ skelbia, kad labiausiai tikėtina sezono pratęsimo data yra birželio 12-oji.

Tikimasi, kad atnaujinus sezoną birželį, būtų galima sužaisti visas likusias 92 rungtynes.

Tiesa, vis dar neaišku, kur būtų rengiami susitikimai – komandų namų stadionuose, ar parinktose neutraliose vietose. Britų žiniasklaidoje netrūksta pranešimų, kad nemaža dalis klubų yra nusiteikę prieš pastarąjį variantą ir nori sezoną užbaigti žaisdami savose aikštėse.

Aukščiausio šalies futbolo diviziono kovos buvo sustabdytos kovo 13-ąją. Sužaidus po 28-29 iš 38 rungtynių, pirmenybėse užtikrintai pirmavo „Liverpool“, surinkęs 82 taškus ir net 25-iais lenkęs „Manchester City“ ekipą.

Didžioji Britanija yra viena labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių pasaulyje. Dėl COVID-19 mirė jau beveik 32 tūkst. šalies gyventojų – tai didžiausias skaičius Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai