Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Žalgirio“ gynybos ramstis iš Serbijos grįžta į Lietuvą: dirbs treneriu

Auganti ir 1500 jaunųjų futbolininkų (-ių) Vilniuje bei Visagine ugdanti Vilniaus „Baltijos futbolo akademija“ (BFA) toliau stiprina trenerių štabą. Prie bene didžiausios šalyje sporto organizacijos jungiasi ką tik apie profesionalaus futbolininko karjeros pabaigą paskelbęs Serbijos vidurio gynėjas Ivanas Tatomirovičius, kuris tris sezonus praleido Vilniaus „Žalgiryje“. 35-erių buvęs futbolininkas padės čempioniškai BFA U-16 komandai, kurios vyr. treneriu tapo Aivydas Ruškys.
Ivanas Tatomirovičius
Ivanas Tatomirovičius / nuotr. fkzalgiris.lt/Elvio Žaldario

Du kartus iš eilės šalies čempionai BFA U-16 ekipa sulaukė permainų trenerių štabe: buvęs vyr. treneris Gediminas Paberžis tapo akademijos 5x5, 8x8 koordinatoriumi, o su juo kartu dirbęs A. Ruškys jau perėmė vyr. trenerio rolę. Naujajam vyr. treneriui talkins ką tik apie karjeros pabaigą paskelbęs serbas I.Tatomirovičius.

„Užaugau mažame miestelyje netoli Belgrado. Mano tėtis žaidė futbolą, tačiau tais laikais dar niekas negalvojo apie profesionalo karjerą ir jis pasuko į mokslą, tačiau nuo 2 m. jis mane užkrėtė meile futbolui. Pradėjau žaisti penkerių kieme su draugais, vėliau mane pastebėjo ir išvykau gyventi į Belgradą, prisijungiau prie Belgrado „Red Star“ akademijos. Tai buvo nuostabi patirtis mokytis ir augti stipriausio Serbijos klubo struktūroje“, – kalbėjo naujasis BFA U-16 treneris.

19-os pradėjęs profesionalo karjerą gimtoje Serbijoje, I.Tatomirovičius ją tęsė Bosnijoje ir Hercegovinoje su FK „Sarajevo“. Ten Serbijos futbolininkas per ketverius tapo ekipos kapitonu ir šalies čempionu bei sutiko savo žmoną, kuri yra buvusio legendinio bosnių žaidėjo Predrag Pašič dukra. Vėliau žaidėjas kelis metus praleido Suomijoje, kur žaidė ne viename šios šalies klube, tada I.Tatomirovičius buvo pastebėtas Kroatijos „Inter Zaprešić“, kuris vėliau susidūrė su finansiniais sunkumais ir tuomet jis sulaukė „Žalgirio“, su kuriuo 3 kartus tapo Lietuvos čempionu, 2 kartus laimėjo taurę, o kartą – Supertaurę, kvietimo.

„Kroatijos lyga – įdomi ir stipri. Tuo metu man buvo 31 m., man reikėjo naujų iššūkių ir aš pasirinkau ekipą, kuri kovojo dėl šalies čempionų vardo. 3 sezonai su „Žalgiriu“ buvo puikūs. Tačiau atėjo metas, kai supratau, kad žaidimas man neteikia tiek džiaugsmo, pradėjau galvoti apie ateitį. Praėjusią žiemą jau norėjau kabinti bucus ant vinies, bet sulaukiau gero pasiūlymo iš Serbijos. Išvykau be šeimos, kuri liko Lietuvoje. Tačiau po sezono supratau, kad nenoriu būti toli nuo šeimos, tuo labiau mano sūnus pradėjo eiti Vilniuje į mokyklą. Žaisti jau nenorėjau, o tada sulaukiau BFA skambučio“, – karjeros pabaigos priežastis atskleidė buvęs gynėjas.

I.Tatomirovičius jau pradėjo darbus su BFA U-16 ekipa, kuri sėkmingai varžosi Elitinėje Jaunių lygoje (EJL) ir pernai kėlė čempionų taurę į viršų.

„Iš pradžių tikrai buvo neramu. Nes teoriškai aš žinau viską, bet treneriui svarbu viską teisingai perduoti jauniems žaidėjams. Tačiau prisijungus prie BFA U-16 treniruočių su jaunais, ambicingais ir motyvuotais treneriais gavau daug palaikymo ir supratau, kad sprendimas buvo teisingas. Dabar jaudulio mažiau, esu laimingas ir turiu didelių lūkesčių ateičiai“, – teigė buvęs Serbijos futbolininkas.

Pirmuosius žingsnius į treniravimą su BFA talentais žengiantis specialistas mato didelį jaunimo potencialą.

„Pirmas įspūdis – vaikinai tikrai talentingi. Tik svarbu, kaip jie tai panaudos. Mūsų darbas yra parodyti, kokį kelią jie gali turėti. Mes, treneriai, turime išspaust iš jų viską, ką jie turi geriausia. Noriu perduoti žinias, kurias įgijau per savo karjerą. Neturėjau labai įspūdingos karjeros, bet mano patirtis susideda iš daugybės rungtynių, skirtingų Europos čempionatų. Nustebau, kad šie vaikinai nebijo ir mėgsta dirbti. Šiais laikais tai reta, nes futbole neužtena dirbti tik treniruotėje, svarbu papildomas darbas“, – kalbėjo naujasis BFA narys.

Primename, kad BFA trenerių kolektyvą sustiprino ir daugiau futbolo specialistų: iš užsienio grįžęs atletinio rengimo treneris Šarūnas Bičiušas, vartininkų treneris Nedas Kulevičius, treneriai Šarūnas Beivydas, Artiomas Jarcevas, Petro Harapko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas