Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ronaldo ant suolo pasodinę portugalai sutraiškė Šveicariją

21-erių Goncalo Ramosas netikėtai žengė į aikštę vietoje Cristiano Ronaldo ir pirmasis šiame pasaulio futbolo čempionate pelnė tris įvarčius vienose rungtynėse, o portugalai net 6:1 (2:0) nušlavė Šveicariją.

Iki tol tik sykį su Portugalijos rinktinės marškinėliais pasižymėjęs jaunasis Lisabonos „Benfica“ puolėjas fantastišku smūgiu atrakino šveicarų vartus, o portugalai sužaidė geriausias savo rungtynes.

Tris įvarčius – hat-tricką – jis mušė 17, 51 ir 67 minutėmis.

Po įvartį pridėjo 39-erių gynėjas Pepe (33 min.), Raphael Guerreiro (55 min.) ir Rafaelis Leao (90+2 min.), o šveicarams paguodos įvartį pelnė Manuelis Akanji (58 min.).

Iki tol visas rungtynes startinėje Portugalijos rinktinės sudėtyje pradėjęs 37-erių C.Ronaldo šįkart kilo nuo suolo, žengė į aikštę 73 minutę.

Tarp jo ir portugalų trenerio Fernando Santoso kibirkštys kilo paskutinėse grupių etapo rungtynėse, kuomet C.Ronaldo pasipiktino trenerio sprendimu atlikti keitimą.

Po nuostabaus pasirodymo į ketvirtfinalį žengusi Portugalija susitiks su staigmeną antradienį pateikusiu Maroku, po baudinių serijos namo išsiuntusiu Ispaniją.

Antras kėlinys

90+2 min. Pasižymi dar ir Rafaelis Leao. 6:1!

84 min. C.Ronaldo muša įvartį, bet fiksuojama nuošalė.

73 min. Stadionas sprogsta nuo emocijų – C.Ronaldo žengia į aikštę.

67 min. Pirmasis hat-trickas šiame čempionate. Neįtikėtina, tačiau jį atlieka 21-erių G.Ramosas, tik atkrintamosiose pasirodęs startinėje Portugalijos rinktinės sudėtyje.

58 min. Šveicarai švelnina rezultatą – po kampinio Manuelis Akanji siunčia kamuolį į portugalų vartus (4:1).

56 min. Cristiano Ronaldo ploja atsistojęs – nuostabi portugalų ataka baigiasi Raphaelio Guerreiro įvarčiu ir jau 4:0.

51 min. Portugalai dominuoja ir antrajame kėlinyje. Diogo Dalotas skersuoja kamuolį, o C.Ronaldo pakeitęs jaunasis G.Ramosas muša antrąjį savo įvartį šiose rungtynėse (3:0).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepe švenčia įvartį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepe švenčia įvartį

Pirmas kėlinys

45+4 min. Pirmasis kėlinys – turbūt geriausias portugalams šiame čempionate. Sutapimas ar ne, tačiau be C.Ronaldo.

42 min. G.Ramosas turi mušti antrą savo įvartį šiose rungtynėse, tačiau neįveikia Y.Sommerio, atsidūręs vienas prieš šveicarų vartų sargą.

37 min. Šansas šveicarams – po perdavimo iš aikštės krašto D.Costa iš pradžių nesėkmingai atmuša kamuolį, bet vėliau spėja liesti kamuolį ir padeda portugalams apsiginti nuo Remo Freulerio smūgio galva.

33 min. Portugalija muša antrą! 39-erių gynėjas Pepe po kampinio kyla aukščiausiai ir siunčia kamuolį į šveicarų vartus (2:0).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goncalo Ramosas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goncalo Ramosas

17 min. Koks įvartis!! C.Ronaldo startinėje sudėtyje pakeitęs 21-erių Goncalo Ramosas fantastišku smūgiu siunčia kamuolį į šveicarų vartus.

8 min. Šveicarai drąsiai pradeda rungtynes ir galvoja ne tik apie gynybą, tačiau ir portugalų vartus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ant atsarginių suolo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ant atsarginių suolo

Visas rungtynes starto vienuolikėje iki šiol pradėjęs ir kapitono raištį ryšėjęs C.Ronaldo ant suolo atsidūrė po to, kai triukšmingai nesutiko su trenerio Fernando Santoso keitimu nieko portugalams nelėmusiose rungtynėse su Pietų Korėja (1:2).

37-erių portugalas su kitu treneriu, Eriku ten Hagu, susipyko ir prieš šį pasaulio čempionatą, skandalingai atsisveikindamas su „Manchester United“ klubu.

Pasak pranešimų ispanų žiniasklaidoje, artimiausiu metu jis turėtų papildyti Saudo Arabijoje rungtyniaujančio „Al-Nassr“ klubo gretas ir per sezoną uždirbti kosminę algą – 200 mln. eurų.

Įdomu, kad vietos startinėje Portugalijos vienuolikėje neatsirado ir „Manchester City“ gynėjui Joao Cancelo, prieš tai nepraleidusiam nė vienos minutės šiame čempionate.

Portugalai, po pergalių prieš Ganą (3:2) ir Urugvajų (2:0) tapę grupės nugalėtojais, aštuntfinalyje susitinka su šveicarais, kurie savo grupėje į priekį praleido tik brazilus.

Šveicarijos futbolininkai Katare įveikė Kamerūną (1:0) ir Serbiją (3:2), bet minimaliu skirtumu nusileido Brazilijai (0:1).

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas