Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ronaldo Saudo Arabijoje debiutuos prieš L.Messi? „Man nepatinka šis sumanymas“

Astronominę sutartį su Rijado „Al-Nassr“ klubu pasirašęs 37-erių Cristiano Ronaldo vis dar laukia debiuto Saudo Arabijoje.
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Treniruotėse jau plušanti Portugalijos futbolo žvaigždė priversta praleisti dvejas „Al-Nassr“ klubo rungtynes dėl pasikarščiavimo, kuris nutiko dar vilkint „Manchester United“ marškinėlius.

2022-ųjų balandį C.Ronaldo pratrūko po „United“ pralaimėjimo Liverpulio „Everton“ klubui ir tėškė sirgaliaus telefoną ant grindų.

Įvykio tyrimas užtruko daugiau nei pusę metų, tačiau Anglijos futbolo asociacija galiausiai skyrė futbolininkui 50 tūkst. svarų baudą ir dvejų rungtynių diskvalifikaciją, galiojančią visame pasaulyje.

C.Ronaldo jau buvo palikęs „Manchester United“, skandalingai iškeikęs klubo vadovus ir trenerį Eriką ten Hagą, tad atlikti bausmės Anglijoje nespėjo.

Vis dėlto diskvalifikacija niekur nedingo ir atvykęs į Saudo Arabiją, kur pasirašė kosminę beveik 200 mln. eurų per sezoną sutartį, C.Ronaldo turi praleisti dvejas pirmąsias „Al-Nassr“ klubo rungtynes.

Taigi futbolininko debiutas Saudo Arabijoje gali įvykti ne prieš bet ką, o prieš patį Lionelį Messi, ką tik laimėjusį pasaulio čempionatą Katare.

„Al-Nassr“ ir Kataro milijardierių valdomas „Paris Saint-Germain“ sausio 19-ąją, sezono viduryje, planuoja draugiškas rungtynes.

Jose PSG klubas žais prieš jungtinę „Al-Nassr“ ir Rijado „Al-Hilal“ klubų rinktinę.

Žinoma, garantijų, kad C.Ronaldo ir L.Messi žengs į aikštę šiose parodomosiose rungtynėse nėra, tačiau būtent jų akistatos Saudo Arabijoje laukiama labiausiai.

„Kaip „Al-Nassr“ treneris, negaliu būti patenkintas šiomis rungtynėmis“, – „L‘Equipe“ prisipažino naujasis C.Ronaldo treneris Rudi Garcia.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Rudi Garcia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Rudi Garcia

„Kalbant apie futbolą plėtrą, pamatyti PSG ir puikius Paryžiaus futbolininkus, iš tiesų, yra geras dalykas. Tačiau vos po 3 dienų mūsų laukia čempionato rungtynės“, – tęsė „Al-Nassr“ strategas.

„Tokių rungtynių laikas galėjo būti geriau apgalvotas. Kita vertus, tai nėra didelis dalykas... Mes pirmaujame čempionate, esame laimingi. Nugalėti Saudo Arabijos čempionate nėra lengva, bet mes norime tai padaryti“, – pridūrė R.Garcia.

Sužaidus 12 rungtynių „Al-Nassr“ (29 tšk.) trimis taškais lenkia Rijado „Al-Shabab“ (26 tšk.) klubą, su kuriuo ir žais artimiausiu metu – šeštadienį išvykoje, tačiau dar be C.Ronaldo pagalbos.

Artėjant portugalo debiutui Saudo Arabijoje „Al-Nassr“ taip pat viešai paneigė dar vieną C.Ronaldo kontrakto sąlygą, nuskambėjusią per visą pasaulį – esą futbolininkui bus sumokėti papildomi 200 mln. eurų, kad jis taptų Saudo Arabijos ambasadoriumi siekiant teisės surengti 2030-ųjų planetos pirmenybes.

„Norėtume patikslinti, kad priešingai nei skelbia pasirodę pranešimai, C.Ronaldo kontraktas su „Al-Nassr“ neįpareigoja jo padėti surengti pasaulio futbolo čempionatą Saudo Arabijoje“, – viešą pranešimą išplatino „Al-Nassr“ klubas.

„Pagrindinis jo dėmesys yra skirtas „Al-Nassr“ klubui ir darbui su komandos draugais, siekiant komandinės sėkmės“, – pridūrė naujieji C.Ronaldo darbdaviai.

Prieš tai viešai buvo paneigta ir kita garsiai aptarinėta portugalo sutarties sąlyga. Esą C.Ronaldo galėtų sugrįžti į UEFA Čempionų lygą, jei „Newcastle“ klubas, kurį valdo tas pats savininkas – Saudo Arabijos princas Mohamedas bin Salmanas – į ją patektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas