Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Carlo Ancelloti pareiškimas: Madrido „Real“ nežais naujose pasaulio klubų taurės varžybose

Čempionų lygos ir Ispanijos lygos nugalėtojo Madrido „Real“ treneris Carlo Ancelloti paleido netikėtą pareiškimą.
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti / Vida Press nuotr.

Duodamas interviu Italijos dienraščiui „Il Giornale“ Carlo Ancelotti išreiškė poziciją dėl naujojo pasaulio klubų taurės turnyro.

„FIFA pamiršo, jog žaidėjai ir klubai nedalyvaus turnyre. Vienas Madrido „Real“ mačas yra vertas 20 milijonų, o FIFA nori duoti tokią sumą už visą turnyrą. Negatyvu. Kaip ir mes, kiti klubai atsisakys kvietimo“, – sakė pirmadienį 65-ąjį gimtadienį minintis italas treneris.

Futbolo vykdomoji valdžia FIFA veda derybas dėl naujojo pasaulio klubų taurės turnyro, kuriame kitais metais JAV nuo birželio 15-os iki liepos 13-os dienos turėtų varžytis 32 komandos.

Primename, jog iki šiol FIFA pasaulio futbolo klubų čempionatuose dalyvaudavo tik stipriausi žemyno klubai, o turnyrai vykdavo kiekvienais metais.

Pernai FIFA prezidentas Gianni Infantino pristatė grandiozinius planus, kurių Tarptautinė futbolo federacija imsis jau 2025-aisiais, siekdama išsiaiškinti stipriausią futbolo klubą pasaulyje.

„Klubai yra futbolo pagrindas ir nuo šiol jiems bus suteikta ypatinga scena parodyti save pačioje ryškiausioje scenoje“, – teigė FIFA galva.

Pagal naująjį formatą, FIFA pasaulio futbolo klubų taurėje dalyvaus 32 klubai. Tiek pat, kiek ir rinktinių praėjusiame pasaulio čempionate Katare.

Suprasti akimirksniu: kvotos žemynams

  • Daugiausiai klubų deleguos Europa – 12.
  • Pietų Amerikai atiteks 6 vietos.
  • Afrikos, Azijos ir Šiaurės Amerikos žemynams – po 4 vietas.
  • Dar vienas klubas dalyvaus iš Okeanijos.
  • Paskutinė vieta bus palikta šeimininkams.

Pagal naują idėją, klubai, kaip ir rinktinės, bus suskirstyti į 8 grupes po 4. Tai reiškia, kad kiekvienas sužais mažiausiai po trejas rungtynes, o į atkrintamąsias varžybas žengs du stipriausi iš kiekvienos grupės.

Sugalvota, jog naujieji pasaulio futbolo klubų čempionatai, kaip ir rinktinių svarbiausi turnyrai, vyks kas ketverius metus. Pirmasis – 2025 metais jau yra suplanuotas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius