Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų lyga: „Atletico“ įsmuko į kitą etapą, „Liverpool“ ir „Ajax“ toliau neklumpa

Antradienio vakarą sužaisti dar šeši paskutinio UEFA Čempionų lygos grupių etapo turo susitikimai. Po jų paaiškėjo dar vienas aštuntfinalio dalyvis – juo tapo Madrido „Atletico“.
Antoine'as Griezmannas
Antoine'as Griezmannas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B grupė

B grupėje prieš paskutinį turą ramus buvo visas penkias pergales iškovojęs ir pirmą vietą užsitikrinęs „Liverpool“ klubas, o kitos trys ekipos kovėsi dėl antrojo bilieto į atkrintamąsias.

Jį pačiupo lemtingas rungtynes laimėjęs ir palankaus rezultato Milane sulaukęs Madrido „Atletico“ klubas.

Diego Simeone auklėtiniai svečiuose 3:1 įveikė „Porto“ klubą.

Portugalų gynybą 56-ą minutę pralaužė laiku ir vietoje atsidūręs Antoine'as Griezmannas.

Pergalę paskutinėmis minutėmis įtvirtino greitose atakose pasižymėję Angelis Correa (90 min.) ir Rodrigo De Paulas (90+2 min.).

Paguodos įvartį per šeštą pridėto laiko minutę baudiniu portugalams pelnė Sergio Oliveira.

Tikra drama ant vejos vyko antrojo kėlinio viduryje. Iš pradžių į konfliktą su varžovu įsivėlė ir už smūgį varžovui raudoną kortelę prieš save išvydo „Atletico“ saugas Yannickas Carrasco, bet jau po trijų minučių už smūgį varžovui alkūne iš aikštės buvo pašalintas ir „Porto“ futbolininkas Wendellis.

„Atletams“ vien pergalės Portugalijoje neužteko – jiems dar reikėjo sulaukti palankaus rezultato „San Siro“ stadione. Jo Ispanijos čempionai ir sulaukė – Italijoje „Liverpool“ 2:1 nugalėjo „AC Milan“ klubą.

Stefano Pioli auklėtiniai buvo išsiveržę į priekį 29-ą minutę, kai įvartį pelnė Fikayo Tomori. Tokio rezultato Milano klubui būtų užtekę patekimui į kitą etapą, bet „raudonieji“ iš Liverpulio turėjo kitokią nuomonę.

Mohamedas Salahas 36-ą, o Divockas Origi 55-ą minutę pelnė po įvartį ir pratęsė pergalingą „Liverpool“ seriją bei užbaigė „AC Milan“ sezoną Čempionų lygoje.

Tokie rezultatai lėmė, kad antrą bilietą į Čempionų lygos atkrintamąsias B grupėje pačiupo „Atletico“, trečią vietą ir kelialapį į Europos lygos lemiamas kovas gavo „Porto“, o „AC Milan“ liko paskutinis ir pasirodymus Europoje pratęs nebent kitame sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

C grupė

C grupėje viskas buvo aišku dar iki paskutinio šeštojo turo. Viską iki šiol laimėjęs Amsterdamo „Ajax“ klubas jau buvo užsitikrinęs pirmąją vietą, Lisabonos „Sporting“ buvo ramus dėl antrosios, o nuvylusi Dortmundo „Borussia“ turėjo trečią vietą ir kelialapį į Europos lygos atkrintamąsias varžybas.

„Prūsai“ sugebėjo bent jau grupių etapo pabaigoje pradžiuginti savo sirgalius pergale.

„Borussia“ namuose įtikinamai 5:0 nugalėjo Stambulo „Bešiktaš“ futbolininkus.

Dortmundo ekipą į priekį 29-ą minutę išvedė Donyellas Malenas, o jau per pridėtą laiką raudoną kortelę už paskutinės vilties pražangą baudos aikštelėje gavo svečių futbolininkas Welintonas. Baudinį realizavo „Borussia“ kapitonas Marco Reusas.

Trečią įvartį jau antrajame kėlinyje (53 min.) pelnė antrąsyk pasižymėjęs M.Reusas.

Varžovų triuškinimą užbaigė tik po pertraukos aikštėje pasirodęs Erlingas Haalandas, pelnęs įvarčius galva 68 ir 81 minutėmis.

Kitose rungtynėse pergalingą žygį pratęsė „Ajax“, namuose 4:2 įveikęs „Sporting“ klubą.

Į priekį olandai išsiveržė dar 8-ą minutę, kai po paties uždirbto baudinio įvartį pelnė jau dešimtą kartą šį sezoną Čempionų lygoje pasižymėjęs Sebastienas Halleras.

Nuno Santosas 22-ą minutę rezultatą išlygino, bet Antony dar pirmajame kėlinyje (42 min.) rezultatą vėl persvėrė.

Pergalę „Ajax“ įtvirtino iš karto po pertraukos. Davidas Neresas pasižymėjo 58-ą, o Stevenas Berghuisas – 62-ą minutę.

Lisabonos klubui paguodos įvartį fantastišku smūgiu 78-ą minutę dar pelnė Bruno Tabata.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D grupė

D grupėje prieš paskutinį turą buvo vienintelė intriga – kas užims pirmąją vietą?

Tarpusavyje dėl jos susigrūmė Madrido „Real“ ir Milano „Inter“ klubai. Net ir be savo lyderio Karima Benzema žaidęs karališkasis klubas namuose 2:0 įveikė „Inter“ ir aplenkė Milano ekipą lentelėje.

„Real“ įvarčiai buvo gražesni vienas už kitą. Pirmą įvartį pasakišku smūgiu kaire koja 17-ą minutę įmušė Toni Kroosas, o antrą 79-ą minutę puikiu pykštelėjimu nuo virpsto pridūrė Marco Asensio.

Išsaugoti persvarą „karaliams“ padėjo 63-ą minutę pasikarščiavęs Nicolo Barella. Italas liko nepatenkintas po Ederio Militao pražangos ir smogė varžovui į koją, užsidirbdamas raudoną kortelę ir palikdamas savo komandą žaisti su vienu žaidėju mažiau.

Kitose rungtynėse Donecko „Šachtar“ lygiosiomis 1:1 sužaidė su Tiraspolio „Sheriff“.

Ukrainos komanda ilgai pirmavo po Fernando įvarčio 42-ą minutę, bet tašką Padniestrės „šerifams“ pelnė jau per pridėtą antro kėlinio laiką pasižymėjęs Bobanas Nikolovas.

Situacijos turnyrine prasme šios lygiosios nepakeitė – „šachtininkai“ liko paskutiniai ir baigė tarptautinį sezoną, o Čempionų lygoje debiutavęs „Sheriff“ užėmė trečią vietą ir tęs kovas Europos lygoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kiek anksčiau finišavo ir A grupės kovos. Rytoj grupių etapą užbaigs ir E-H grupių komandos. Aštuntfinalio burtai bus traukiami pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas