Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtfinalio paveikslas aiškus: „Chelsea“ išmetė nykius „atletus“, „Bayern“ tęsia titulo gynybą

UEFA Čempionų lygoje aiškūs visi ketvirtfinalio dalyviai. Paskutinius bilietus pačiupo Londono „Chelsea“ ir Miuncheno „Bayern“ futbolininkai, ir atsakomosiose rungtynėse įveikę atitinkamai Madrido „Atletico“ ir Romos „Lazio“ klubus.
Robertas Lewandowskis
Robertas Lewandowskis / „Scanpix“ nuotr.

Anglijos ir Vokietijos komandos prisijungė prie „Porto“, Dortmundo „Borussia“, „Paris Saint-Germain“, „Liverpool“, Madrido „Real“ ir „Manchester City“ ekipų, kurios kelialapius į ketvirtfinalį iškovojo anksčiau.

Londono „Chelsea“ – Madrido „Atletico“ 2:0 (pirmos rungtynės 1:0, bendras rezultatas 3:0)
34' Hakimas Ziyechas [1:0]
90+4' Emersonas [2:0]
82' Stefanas Savičius nubaustas raudona kortele

Kaip ir prieš tris savaites Bukarešte, kur komandoms teko žaisti dėl britiškos koronaviruso mutacijos, taip ir šįkart „Chelsea“ žaidė geriau ir pasiekė pergalę.

Nors įvarčio šiose rungtynėse reikėjo „atletams“, blankiai susitikimą pradėję Diego Simeone auklėtiniai ypatingų progų neturėjo ir sužaidus daugiau nei pusvalandį gavo niuksą.

Greitoje „Chelsea“ atakoje sudalyvavo trys skambiausi praėjusios vasaros pirkiniai – Kai Havertzas, Timo Werneris ir Hakimas Ziyechas.

Pirmasis pradėjo ataką ir atliko tolimą perdavimą, T.Werneris skersavo kamuolį į baudos aikštelę, o vokiečio perdavimą „uždarė“ marokietis H.Ziyechas, išvesdamas savo komandą į priekį.

Per likusį laiką „Atletico“, pirmaujantis Ispanijos čempionate, įvarčio nepasiekė, o tam beveik neturėjo ir progų. Geriausią šansą jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką sukūrė Joao Felixas, tačiau „Chelsea“ vartus didvyriškai apsaugojo Edouardas Mendy.

„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ – „Atletico“
„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ – „Atletico“

Dažniau prie varžovų vartų lankėsi „aristokratai“, o ko nepavyko padaryti T.Werneriui ir H.Ziyechui, atliko Emersonas, pasirodęs aikštėje po keitimo ir pirmu lietimu pelnęs antrąjį „Chelsea“ įvartį.

Rungtynių pabaigoje, 82-ąją minutę, „atletų“ vakarą apkartino dar ir raudona kortelė, kurios už nesportišką elgesį ir smūgį varžovui sulaukė Stefanas Savičius.

„Atletico“ tapo jau trečiąja Ispanijos komanda, iškritusia aštuntfinalyje – prieš tai toks pat likimas ištiko ir „Sevilla“ bei „Barcelona“ ekipas. Kovą iš Pirėnų pusiasalio valstybės tęsia tik Madrido „Real“ futbolininkai.

„Chelsea“ į ketvirtfinalį sugrįžo po ilgos pertraukos – pastarąjį kartą šiame etape Londono klubas buvo dar 2013-2014 m. sezone. Beje, tada „aristokratų“ kelią pusfinalyje užbaigė būtent „Atletico“, tad dabar jie pasiekė savotišką revanšą.

„Chelsea“ (3-4-2-1): Edouardas Mendy, Antonio Rudigeris, Kurtas Zouma, Cesaras Azpiliqueta, Marcosas Alonso, Mateo Kovačičius, Ngolo Kante, Reece'as Jamesas, Kai Havertzas, Hakimas Ziyechas, Timo Werneris.

„Atletico“ (4-4-2): Janas Oblakas, Renanas Lodi, Jose Gimenezas, Stefanas Savičius, Kieras Trippieras, Yannickas Carrasco, Saulis Niguezas, Koke, Marcosas Llorente, Joao Felixas, Luisas Suarezas.

Miuncheno „Bayern“ – Romos „Lazio“ 2:1 (pirmos rungtynės 4:1, bendras rezultatas 6:2)
33' Robertas Lewandowskis (iš 11 m) [1:0]
73' Ericas Maximas Choupo-Motingas [2:0]
82' Marco Parolo [2:1]

Miuncheno „Bayern“ įgyvendino lengvą uždavinį, kuris jiems teko po pirmojo susitikimo Romoje, laimėto 4:1.

Užtikrintai aikštėje jautęsi bavarai pirmąjį įvartį pasiekė sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, kai už pražangą prieš Leoną Goretzką baudos aikštelėje buvo skirtas baudinys, o jį nepriekaištingai realizavo Robertas Lewandowskis.

Lenkas turėjo progų įmušti ir daugiau įvarčių, tačiau sėkmė jo nelydėjo. Geriausius šansus „Bayern“ lyderis švaistė antrajame kėlinyje, kai pataikė į virpstą ir „Lazio“ vartininką Pepe Reiną.

Antrą įvartį bavarams pelnė R.Lewandowskį kaip tik ir pakeitęs Ericas Maximas Choupo-Motingas. Vokietis sužaidęs vos minutę išniro iš „Lazio“ gynėjų linijos ir po Davido Alabos perdavimo permetė kamuolį per P.Reiną.

„Scanpix“ nuotr./Ericas Maximas Choupo-Motingas
„Scanpix“ nuotr./Ericas Maximas Choupo-Motingas

„Lazio“ rezultatą sušvelninti pavyko dėka po keitimo pasirodžiusių žaidėjų kombinacijos – Andreasas Pereira pakėlė kamuolį baudos smūgiu, o Marco Parolo nukreipė kamuolį į vartus galva.

Titulą ginantis „Bayern“ ketvirtfinalyje žais jau tryliktą kartą per pastaruosius 15 sezonų. Savo ruožtu „Lazio“ jau ir taip užfiksavo pasiekimą, kuriuo gali didžiuotis – Čempionų lygos atkrintamosiose Romos klubas nebuvo žaidęs nuo 1999-2000 m. sezono.

„Bayern“ (4-2-3-1): Alexanderis Nubelis, Lucas Hernandezas, Davidas Alaba, Jerome'as Boatengas, Benjaminas Pavard'as, Joshua Kimmichas, Leonas Goretzka, Serge'as Gnabry, Thomasas Mulleris, Leroy'us Sane, Robertas Lewandowskis.

„Lazio“ (3-5-2): Pepe Reina, Stefanas Radu, Francesco Acerbi, Adamas Marušičius, Mohamedas Faresas, Luisas Alberto, Gonzalo Escalante, Sergejus Milinkovičius-Savičius, Manuelis Lazzari, Joaquinas Correa, Vedatas Muriqi.

Ketvirtfinalių poros paaiškės per burtų ceremoniją penktadienį. Kitas etapas startuos balandžio 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito