Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kosminė Čempionų lyga: sensacingai per pratęsimą išspirtas „Juventus“ ir E.Haalando šou

Antradienį Čempionų lygoje prasidėjo atsakomųjų aštuntfinalio rungtynių etapas. Ir startavo jis išties įspūdingai. Turino „Juventus“ namuose laimėjo, bet galiausiai buvo eliminuotas per pratęsimą, o Dortmundo „Borussia“, vedama 20-mečio Erlingo Haalando, užbaigė Sevilijoje pradėtą darbą.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

JuventusFC Porto

Turino „Juventus“ – „Porto“ 3:2 (4:4)

Pirmosios rungtynės Portugalijoje buvo pasibaigusios „Porto“ pergale 2:1, tad „Juventus“ ekipai buvo būtina pergalė antradienį. Tik ne tokia, kokią pasiekė, nes bendras rezultatas lygus, o išvykoje įvarčių daugiau primušė „Porto“

Klostytis prastai pradėjo rungtynės šeimininkams, į kurių vartus teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, kurį 19-ąją minutę realizavo Sergio Oliveira.

Pirmajame kėlinyje daugiau įvarčių nebuvo pasiekta, nors keletą puikių progų turėjo „Juventus“ puolėjas Alvaro Morata.

O štai iškart po pertraukos – 49-ąją minutę – Federico Chiesa išlygino rezultatą po Cristiano Ronaldo perdavimo.

Mehdi Taremi pasielgė begalviškai 54-ąją minutę. Vos prieš dvi minutes jis prieš save buvo išvydęs geltoną kortelę, o netrukus tiesiog spyrė kamuolį bet kur po teisėjo švilpuko. Arbitras Bjornas Kuipersas nepasigailėjo puolėjo ir parodė jam antrąją geltoną kortelę bei išvijo į rūbinę.

Kiekybinę persvarą dar vienu įvarčiu pavertė F.Chiesa 63-ąją minutę, šįkart mušęs galva po Cuadrado perdavimo.

Iki pat antrojo kėlinio pabaigos pasižymėti nepavyko nė vienai komandai, todėl teko žaisti pratęsimą.

O didvyriu tapo Sergio Oliveira, kuris jau 115-ąją minutę pats uždirbo baudos smūgį ir nuostabiu smūgiu paleido kamuolį į apatinį vartų kampą. Nuo šio momento reikėjo dviejų įvarčių „Juventus“ komandai.

Ir pirmasis krito jau 117-ąją minutę, kai galva kamuolį į tinklą nukreipė Adrienas Rabiot. Antrojo taip ir nepasiekė Turino komanda, o „Porto“ šoko pergalės šokį.

Startinės sudėtys:

„Juventus“: Wojciechas Szczesny, Juanas Cuadrado, Leonardo Bonucci, Merihas Demiralis, Alexas Sandro, Federico Chiesa, Arthuras, Adrienas Rabiot, Aaronas Ramsey, Alvaro Morata, Cristiano Ronaldo.

„Porto“: Agustinas Marchesinas, Zaidu Sanusi, Pepe, Chancelas Mbemba, Wilsonas Manafa, Otavio, Mateusas Uribe, Sergio Oliveira, Jesusas Corona, Mehdi Taremi, Moussa Marega.

DortmundSevilla

Dortmundo „Borussia“ – „Sevilla“ 2:2 (5:4)

Pirmas rungtynes Sevilijoje „Borussia“ komanda buvo laimėjusi 3:2, tad namuose užteko ir lygiųjų vokiečiams.

Nors mačą užtikrinčiau pradėjo „Sevilla“, 35-ąją minutę įvartį mušė E.Haalandas, kuriam puikų perdavimą atliko Marco Reusas.

VAR sistemos cirkelis įvyko 48-ąją minutę. E.Haalandas mušė įvartį iš aštraus kampo, atšventė jį su komandos draugais, tačiau teisėjas atšaukė tikslų smūgį ir paskyrė 11 metrų baudinį į „Sevilla“ vartus. Prie žymos stojęs E.Haalandas neįmušė, varžovai dar spėjo ir ataką surengti, o tada teisėjas nusprendė, kad vartininkas neleistinai nušoko nuo linijos ir dėl to leido Dortmundo komandai pakartoti smūgį. Antrą šansą gavęs E.Haalandas neklydo ir mušė tiksliai.

Baudinys 69-ąją minutę buvo skirtas ir į aikštės šeimininkų vartus. Youssefas En-Nesyri smūgiavo taikliai ir skirtumą sušvelnino.

Jau šeštą pridėto laiko minutę Y.En-Nesyri mušė įvartį galva ir liko minutė vilties „Sevilla“ komandai, kuriai žūtbūt reikėjo dar vieno tikslaus smūgio.

Nors kamuolys dar buvo pavojingai nugabentas į varžovų baudos aikštelę, tačiau smūgio taip ir neatliko „Sevilla“ futbolininkai, teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą, „Borussia“ šventė pergalę bendru rezultatu 5:4.

Startinės sudėtys:

„Borussia“: Marwinas Hitzas, Mateu Morey, Emre Canas, Matsas Hummelsas, Nico Schulzas, Jude Bellinghamas, Mahmoudas Dahoud, Thomasas Delaney, Marco Reusas, Thorganas Hazardas, Erlingas Brautas Haalandas.

„Sevilla“: Yassine Bounou, Marcos Acuna, Diego Carlosas, Julesas Kounde, Jesusas Navasas, Oscaras Rodriguezas, Fernando, Joanas Jordanas, Suso, Yossefas En-Nesyri, Lucasas Ocamposas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas