Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: L.Messi pildė rekordų knygas, „Man Utd“ triumfavo Paryžiuje

Antradienį startavusioje UEFA Čempionų lygoje sužaisti dar šeši susitikimai. „Barcelona“ legenda Lionelis Messi dar kartą įrašė savo pavardę į Europos klubinio futbolo istorijos metraščius.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausią intrigą kėlė dvikova Paryžiuje, kur praėjusio sezono finalininkas „Paris Saint Germain“ priėmė „Manchester United“.

23-ąją minutę Anthony Martialio uždirbtą baudinį realizavo Bruno Fernandesas. Tiesa, pirmąjį portugalo smūgį Keyloras Navasas atrėmė, bet mačo arbitras užfiksavo, kad vartininkas per anksti nužengė nuo linijos ir suteikė svečiams antrąjį šansą.

Išlyginti PSG rezultatą sugebėjo 53-ąją minutę, kai po Neymaro puikiai pakelto kampino kamuolį į savo vartus galva pasiuntė tas pats A.Martialis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anthony Martialis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anthony Martialis

Nors PSG ir turėjo iniciatyvą, bet įmušti dar kartą nesugebėjo, o 86-ąją minutę Marcusas Rashfordas paleido galingą šūvį į šeimininkų vartus ir „raudonieji velniai“ šventė pergalę 2:1.

Kitame H grupės mače „RB Leipzig“ gana nesunkiai savo aikštėje 2:0 palaužė Turkijos čempioną ir Čempionų lygos debiutantą Stambulo „Bašakšehir“.

16 ir 20 minutėmis pasižymėjo gynėjas Angelino.

G grupės kovas pergale pradėjo „Barcelona“ ekipa, 5:1 namuose pranokusi po labai ilgos pertraukos į Čempionų lygą sugrįžusius Vengrijos čempionus Budapešto „Ferencvaroš“.

27-ąją minutę baudinį realizavo Lionelis Messi, 42-ąją pasižymėjo Ansu Fati, 52-ąją – Philippe'as Coutinho, 82-ąją – Pedri, 92-ąją – Ousmane'as Dembele.

Paguodos įvartį vengrams pavyko įmušti 68-ąją minutė, kai į „Barcos“ vartus buvo skirtas baudinys ir iš aikštės pašalintas Gerardas Pique. Baudinį meistrišku smūgiu realizavo ukrainietis Igoris Charatinas.

L.Messi tai yra jau 17-asis sezonas Čempionų lygoje. Tai yra naujas klubo rekordas. Iki šiol daugiausiai sezonų elitiniame žemyno turnyre su klubo marškinėliais praleido Xavi (16), Andresas Iniesta (15) ir Carlesas Puyolis (14).

16 iš 17 sezonų L.Messi sugebėjo įmušti bent vieną įvartį. Iki šiol šešiolikoje Čempionų lygos sezonų buvo pavykę pasižymėti tik „Manchester United“ legendai Ryanui Giggsui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Anksčiau vykusiose pirmose šios grupės rungtynėse Turino „Juventus“ 2:0 svečiuose pranoko Kijevo „Dinamo“.

F grupėje Romos „Lazio“ kiek netikėtai lengvai 3:1 namuose pranoko Dortmundo „Borussia“ futbolininkus.

Kitame grupės mače kiek anksčiau „Brugge“ dramatiškai 2:1 nugalėjo Sankt Peterburgo „Zenit“.

E grupėje abi dvikovos pasibaigė taikiai. Favoritai „Chelsea“ ir „Sevilla“ be įvarčių išsiskyrė Londone, o debiutantai „Rennes“ ir „Krasnodar“ mačą baigė 1:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai