Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: minutę trukusi „Inter“ viltis ir bavariška įvarčių fiesta

UEFA Čempionų lygoje antradienio vakarą paaiškėjo pirmos dvi į ketvirtfinalį patekusios komandos – jomis tapo „Liverpool“ ir Miuncheno „Bayern“.

„Liverpool“ futbolininkai namuose nesugebėjo antrą kartą įveikti Milano „Inter“ – „Anfield“ stadione 1:0 nugalėjo italai. Vis dėlto „raudonieji“ žengė į kitą etapą dėl svečiuose rezultatu 2:0 pasiektos pergalės.

„Liverpool“ žaidėjai kūrėsi geresnes progas ir buvo labai arti įvarčių, bet Mohamedas Salahas pataikė į virpstą, Joelis Matipas – į skersinį, ir pirmas kėlinys baigėsi su nuliais švieslentėje.

„Inter“ viltys sužibo 62-ą minutę, kai puikiu smūgiu iš už baudos aikštelės pirmą rungtynių įvartį pelnė argentinietis Lautaro Martinezas.

Bet nespėjo svečiai nė deramai pasidžiaugti, kai turėjo nusivilti – jau kitą minutę Alexis Sanchezas už pražangą prieš J.Matipą išvydo prieš save antrą geltoną kortelę ir paliko „Inter“ likusią rungtynių dalį žaisti 10 prieš 11.

Per likusį laiką „Inter“ užmegzti pavojingesnių atakų nepavyko, o „Liverpool“ dar galėjo pasiekti savąjį įvartį, tačiau M.Salahas vėl pataikė į virpstą, kitose atakose anglams pritrūko tikslumo ir rungtynės baigėsi Liverpulio klubą tenkinusia minimalia „Inter“ pergalę.

„Raudonieji“ į Čempionų lygos ketvirtfinalį žengė antrus metus paeiliui.

Kitose rungtynėse įtikinamą pergalę pasiekė „Bayern“, namuose net 7:1 pervažiavęs „Salzburg“ klubą iš Austrijos. Pirmasis šių komandų susitikimas Zalcburge prieš tris savaites baigėsi lygiai 1:1.

Zalcburgo futbolininkai rungtynių pradžioje turėjo kelias nuostabias progas, bet pirmasis susitikime pasižymėjo Robertas Lewandowskis.

Lenkas 11-ą minutę suklaidino varžovą ir uždirbo pražangą baudos aikštelėje, o stojęs prie 11 m žymos nepaliko šansų varžovų vartų sargui.

Jau po mažiau nei dešimties minučių „Bayern“ žvaigždė prie baudinio žymos stojo dar sykį, kai uždirbo pražangą ant baudos aikštelės ribos. R.Lewandowskis neklydo ir antru bandymu bei padvigubino bavarų persvarą.

„Hat-tricką“ lenkas pasiekė jau 23-ą minutę, kai po Thomaso Mullerio perdavimo kamuolys atšoko link vartų ir „Bayern“ puolėjui tereikėjo nukreipti jį į tinklą iš poros metrų.

Pasiekęs tris įvarčius per viso labo 23 minutes, lenkas pagerino greičiausio „hat-tricko“ Čempionų lygoje rekordą. Iki šiol jis priklausė italui Marco Simone.

Nepraėjo nė aštuonios minutės ir į svečių vartus kamuolys krito ketvirtą kartą. Austrai grubiai suklydo prie savo baudos aikštelės, kamuolį perėmęs Kingsley Comanas surado Serge'ą Gnabry, o šis pratęsė „Salzburg“ triuškinimą.

Varžovų triuškinimą bavarai pratęsė po pertraukos. 54-ą minutę Leroy'us Sane surado laisvą Thomasą Mullerį, kuris nuo baudos aikštelės linijos pelnė penktą „Bayern“ įvartį šiose rungtynėse.

Ta pati kombinacija suveikė ir 83-ą minutę, kai Th.Mulleris įsirašė antrą įvartį, o L.Sane – antrą rezultatyvų perdavimą.

Vos po trijų minučių jau ir pats L.Sane pasiekė savąjį įvartį, kai sulaukė R.Lewandowskio perdavimo kulnu ir stipriu smūgiu patikrino „Salzburg“ vartų tinklo tvirtumą.

Paguodos įvartį svečiai pasiekė 70-ą minutę, kai po keitimo aikštėje pasirodęs 18-metis danas Mauritsas Kjaergaardas fantastišku smūgiu kaire koja nepaliko šansų Manueliui Neueriui. Tuo metu rezultatas trumpam buvo tapęs 1:5.

Į Čempionų lygos ketvirtfinalį „Bayern“ pateko trečią kartą iš eilės ir dešimtą kartą per pastaruosius 11 sezonų.

Likę atsakomieji Čempionų lygos aštuntfinalių susitikimai vyks rytoj ir kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas