Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: prieš svarbų mūšį P.Guardiola bando užliūliuoti varžovus

Trečiadienį bus sužaistos antrosios Čempionų lygos pusfinalio rungtynės. Madride susitinka „Atletico“ ir Miuncheno „Bayern“ klubai. Vokietijos klubas nepralaimi vienuolikos rungtynių iš eilės, tačiau ispanai yra pasirengę sugadinti „Bayern“ vakarėlį.
Fernando Torresas ir Robertas Lewandowskis
Fernando Torresas ir Robertas Lewandowskis / 15min.lt montažas

Numanomos komandų startinės sudėtys:

„Atletico“: J.Oblakas; Juanfranas, J.M.Giménezas, S.Savičius, Filipe Luísas; Gabi, Koke, Saúlas, Augusto Fernándezas; A.Griezmannas, Fernando Torresas.

„Bayern“: M.Neueris; P.Lahmas, J.Martínezas, D.Alaba, J.Bernatas; X.Alonso, A.Vidalis; D.Costa, F.Ribéry; T.Mülleris, R.Lewandowskis.

Sugrįžimai ir praradimai

Madrido klubui šiose rungtynėse teks verstis be centro gynėjo Diego Godino, kuris yra patyręs traumą. Futbolininkas yra ypač svarbi „Atletico“ ekipos gynybos detalė, todėl tai rimtas praradimas.

Tačiau komandai jau galės padėti puolėjas Fernando Torresas, kuris per pastarąsias šešias rungtynes įmušė penkis įvarčius.

Miuncheno klubas į Madridą atvyko su gynėju Jerome'u Boatengu, kuris dėl traumos praleido tris mėnesius. Neaišku, ar jis jau žengs į aikštę, tačiau, atrodo, kad gynėjas yra tam pasirengęs.

Vokietijos klubui vis dar negali padėti traumuotas Arjenas Robbenas.

„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas
„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas

Pepo Guardiolos liaupsės

Prieš pusfinalio rungtynes Miuncheno klubo treneris Pepas Guardiola tikino, kad „Atletico“ niekuo nenusileidžia „Barcelona“ ir „Real“ ekipoms.

„Didžiausias „Atletico“ pasiekimas yra, kad šis klubas jau gali būti lyginamas su „Barcelona“ ir „Real“. Tai didžiausias Diego Simeone pasiekimas“, – konkurentų trenerį gyrė P.Guardiola.

„Jie labai, labai pavojingi. Aš žinau, su kokiu užsidegimu jie žaidžia. Jie atiduoda visą širdį ir yra susikoncentravę psichologiškai“, – pridėjo Miuncheno klubo treneris.​

Ispanijos treneris prieš išvykdamas į Mančesterį norėtų Miuncheno klubui padovanoti ilgai lauktą trofėjų.

„Per trejus metus žaidėme trijuose pusfinaliuose. Žinau, kad žmonės sako, kad mano darbas nebus baigtas, jeigu nelaimėsiu Čempionų lygos. Tačiau aš jau esu laimingas čia dirbdamas. Manau, kad čia tapau geresniu treneriu ir žmogumi“, – lūkesčių naštą įvardijo P.Guardiola.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Diego Simeone kariai

D.Simeone komanda iš turnyro pašalino čempionus iš Barselonos. Be to, jie šį sezoną Čempionų lygoje praleido vos penkis įvarčius.

„Tikiuosi sunkaus mačo prieš varžovus, kurie turi labai daug puolamojo potencialo ir trenerį, kuris visuomet sugalvoja kažką naujo“, – apie „Bayern“ privalumus prieš mačą kalbėjo D.Simeone.

„Mes turime kitokius žaidėjus ir kitokį trenerį. Tačiau karuose laimi ne ta pusė, kuri turi daugiau karių, o ta, kuri juos naudoja geriau“, – įsitikinęs „Atletico“ vedlys.

„Scanpix“/AP nuotr./Diego Simeone
„Scanpix“/AP nuotr./Diego Simeone

Vietiniuose frontuose abi komandos turi realius šansus tapti čempionais. Miuncheno „Bayern“ trūksta tik vienos pergalės, kad užsitikrintų ketvirtą Bundeslygos čempionų titulą iš eilės.

Madrido „Atletico“ yra Ispanijos čempionato viršūnėje kartu su tiek pat taškų turinčia „Barcelona“. Madrido klubas kovoja dėl antro čempionų titulo per tris sezonus.

Įdomūs faktai apie rungtynes:

  • Šios komandos prieš tai susitikę yra tik kartą. Europos taurės finale 1974 metais Miuncheno ekipa bendru rezultatu 5:1 nugalėjo Madrido klubą.
  • Madrido „Atletico“ Čempionų lygos/Europos taurės pusfinalį pasiekė penktą kartą.
  • Miuncheno klubas šiame etape žais jau 18-ą kartą. Daugiau kartų pusfinalyje žaidė tik Madrido „Real“ – 27.
  • Miuncheno klubas šiame sezone Čempionų lygoje įmušė dvigubai daugiau (28) įvarčių nei „Atletico“ (14).
  • „Atletico“ namuose sausus vartus išlaikė pastarąsias 13 rungtynių iš 15-os. Pastarąjį kartą į Jano Oblako vartus įmušė „Benfica“ futbolininkas Gonçalo Guedesas. Jau 429 minutes Madrido klubo vartai namuose išlieka tušti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento