Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – „Barcelona“ krachas: nepateko į atkrintamąsias

Vienas tituluočiausių Europos futbolo klubų „Barcelona“ trečiadienio vakarą kapituliavo Miunchene. Xavi auklėtiniai beviltiškai 0:3 pralaimėjo lemiamas UEFA Čempionų lygos grupių etapo rungtynes ir nepateko į atkrintamąsias.
Leroy Sane ir Ousmane'as Dembele
Leroy Sane ir Ousmane'as Dembele / Imago / Scanpix nuotr.

Šiame E grupės mače su visus mačus laimėjusiu Miuncheno „Bayern“ katalonams buvo būtina pergalė, nes kitoje grupės akistatoje Lisabonos „Benfica“ labai anksti pradėjo mušti įvarčius į Kijevo „Dinamo“ vartus.

„Barcelona“ ekipai nustebinti nepavyko. Žvarbiu oru prie tuščių tribūnų vykusiame mače „Bayern“ dominavo nuo pirmųjų minučių ir pelnytai nugalėjo bei kartu su „Liverpool“ ir Amsterdamo „Ajax“ klubais pirmą etapą baigė laimėję visus šešis mačus.

34-ąją minutę Robertas Lewandowskis meistriškai pakabino kamuolį virš varžovų vartų ir atskubėjęs Thomasas Mulleris galva pasiuntė jį į vartus. „Barcos“ gynėjas išmušė kamuolį iš vartų, tačiau mačo arbitras, gavęs signalą į laikrodį, įvartį įskaitė, nes kamuolys jau buvo kirtęs vartų liniją.

43-ąją minutę Leroy Sane nuostabiu tolimu smūgiu persvarą padvigubino ir pasiuntė svečius į nokdauną. 62-ąją minutę Jamalas Musiala užbaigė svečių agoniją.

Į Čempionų lygos atkrintamąsias „Barcelona“ neprasibrovė pirmą kartą per dvidešimt vienerius metus. Katalonai dabar tęs kovą tik Europos lygos varžybose.

Kitame grupės mače „Benfica“ namuose 2:0 pranoko Kijevo „Dinamo“ ir „Barcą“ aplenkė tašku.

16-ąją minutę savo tautiečius nuskriaudė Romanas Jaremčiukas, po šešių minučių Gilberto persvarą įtvirtino.

F grupėje buvo sužaistos tik vienos rungtynės, nes Italijoje iškrito daug sniego ir mačas tarp Bergamo „Atalanta“ ir „Villarreal“ buvo nukeltas. Tokį sprendimą priėmė teisėjas Anthony Tayloras, pasitaręs su UEFA delegatu ir komandomis.

Šioje dvikovoje spręsis antrojo kelialapio savininkas. Prieš lemiamą akistatą ispanai turi tašku daugiau, tad „Atalanta“ ekipai būtina laimėti.

Kitame mače pirmąją vietą ir kelialapį jau anksčiau užsitikrinęs „Manchester United“ namuose 1:1 sužaidė su Berno „Young Boys“.

9-ąją minutę Masonas Greenwoodas išvedė šeimininkus į priekį, bet 42-ąją Fabianas Riederis rezultatą išlygino.

Daugiausiai dramos buvo G grupėje, kur prieš paskutinį turą į atkrintamąsias galėjo prasibrauti visos keturios komandos.

Laimingus bilietus pavyko ištraukti „Lille“ ir „Salzburg“ ekipoms.

Prancūzijos čempionai Burako Yilmazo, Angelio Gomeso ir Jonathano Davido įvarčių dėka 3:1 svečiuose sutriuškino „Wolfsburg“ ekipą.

Austrijos čempionai 1:0 pranoko „Sevilla“ ekipą. 50-ąją minutę pasižymėjo Noah Okaforas, o svečių viltys galutinai žlugo 64-ąją minutę, kai antrą geltoną kortelę išvydo Joanas Jordanas.

Trečia likus „Sevilla“ toliau kovą pratęs Europos lygos varžybose.

Vietas aštuntfinalyje užsitikrino „Manchester City“, „Paris Saint Germain“, „Liverpool“, Madrido „Atletico“, Amsterdamo „Ajax“, Lisabonos „Sporting“, Madrido „Real“, MIlano „Inter“, Miuncheno „Bayern“, „Manchester United“, Londono „Chelsea“, Turino „Juventus“, Lisabonos „Benfica“, „Salzburg“ ir „Lille“.

Prieš jų prisijungs „Villarreal“ arba Bergamo „Atalanta“.

Aštuntfinalio burtai bus ištraukti pirmadienį, gruodžio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas