Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų lygoje – dar vienas S.Hallero šou ir svarbi „Inter“ pergalė

Tik šiemet UEFA Čempionų lygoje debiutavęs 27-erių puolėjas iš Dramblio Kaulo Kranto Sebastienas Halleras toliau muša įvarčius neužsikirsdamas, o Amsterdamo „Ajax“ – renka pergales.
Sebastienas Halleras
Sebastienas Halleras / „Scanpix“ nuotr.

Šįkart S.Halleras rungtynes pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolo, nes vietą kitame etape jau užsitikrinęs ir C grupėje pirmavęs „Ajax“ žaidė su nė taško neiškovojusia Stambulo „Bešiktaš“ ekipa.

Tačiau pirmajame kėlinyje savo sąlygas diktavo būtent Turkijos čempionai. Jie išsiveržė į priekį po tikslaus Rachido Ghezzalo smūgio nuo 11 metrų žymos (22 min.) ir turėjo dar ne vieną progą pasižymėti.

Viskas pasikeitė, kai antrajame kėlinyje „Ajax“ treneris Erikas ten Hagas į aikštę metė S.Hallerą. Jis mušė du (54 ir 69 min.), o Amsterdamo klubas išsivežė dar vieną, jau penktąją, pergalę – 2:1 (0:1).

Po dublio Stambule S.Halleras susigrąžino rezultatyviausio šio sezono Čempionų lygos futbolininko vardą – 9 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. 9 sykius yra pasižymėjęs ir Miuncheno „Bayern“ lyderis Robertas Lewandowskis, bet jis yra atlikęs tik 1 rezultatyvų perdavimą.

S.Halleras taip pat yra daugiausia įvarčių per pirmąsias penkerias rungtynes Čempionų lygoje įmušęs futbolininkas, per visą šio turnyro istoriją.

Likus vienam turui „Ajax“ jau nepraras pirmos vietos, o „Bešiktaš“ – nepakils iš paskutinės. Kas C grupėje bus antri – ir keliaus į Čempionų lygos atkrintamąsias, o kas treti – ir toliau žais UEFA Europos lygoje, aiškinsis Dortmundo „Borussia“ ir Lisabonos „Sporting“ klubai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D grupėje svarbią pergalę kovoje dėl Čempionų lygos atkrintamųjų šventė Milano „Inter“. Italijos čempionai namie 2:0 (0:0) palaužė Donecko „Šachtar“ futbolininkus.

Abu įvarčius nugalėtojams antrojo kėlinio viduryje pelnė Edinas Džeko (61 ir 67 min.).

Įdomu, kad prieš tai trejos iš eilės „Inter“ ir „Šachtar“ klubų tarpusavio rungtynės buvo pasibaigusios be įvarčių – 0:0.

Laimėję Italijos čempionai bent laikinai pakilo į D grupės viršūnę. Jie užsitikrins vietą kitame etape, jei šio sezono išsišokėliai Tiraspolio „Šeriff“ futbolininkai šįvakar namuose neįveiks karališkojo Madrido „Real“ klubo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas