Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – Europos titanų mūšis, jau prasidėjęs skambiais pareiškimais

UEFA Čempionų lygos trečiajame ketvirtfinalyje penktadienio vakarą pečius surems du Europos galiūnai: „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“, o žiežirbos skraidyti pradėjo dar prieš rungtynių pradžią.
Lionelis Messi ir Robertas Lewandowskis
Lionelis Messi ir Robertas Lewandowskis / „Scanpix“ nuotr.

„Barca“ ekipos saugas Arturo Vidalis, anksčiau žaidęs Bavarijos klube, pasiuntė žinutę, kuria teigia, jog „Bayern“ žais su geriausia komanda pasaulyje, kuri nėra panaši į tas, su kuriomis Miuncheno ekipos vyrai galynėjasi vietiniame fronte.

„Aš suprantu pesimizmą, tačiau esame geriausia komanda pasaulyje, – tikino A.Vidalis. – Problema tame, kad ne visada tai parodome.“

Ir „Barca“, ir „Bayern“ klubai yra laimėję pajėgiausią Europos turnyrą po penkis kartus.

Esame geriausia komanda pasaulyje

Katalonijos komanda šį sezoną nepasirodė įkvepiančiai, ypač po to, kai pralaimėjo „La Liga“ čempionatą Madrido „Real“ ekipai. Tai lėmė, kad neseniai atvykęs treneris Quique Setienas yra atsidūręs po padidinamuoju stiklu.

O štai „Bayern“ žaidė lyg iš natų po priverstinės koronaviruso pandemijos iššauktos pertraukos ir aštuntą kartą iš eilės laimėjo Vokietijos čempionatą.

„Bayern“ savimi pasitikės, tačiau jie turi žinoti, jog žais ne su kažkuria senąja „Bundesliga“ komanda, jie žais prieš „Barca“. Mes turime Leo Messi, mes turime geriausius žaidėjus ir norime visiems daug ką įrodyti“, – sakė A.Vidalis.

„Scanpix“ nuotr./Arturo Vidalis ir Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Arturo Vidalis ir Lionelis Messi

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susitiks su „Manchester City“ arba Liono „Olympique“.

Pagrindinis „Bayern“ ginklas yra puolėjas Robertas Lewandowskis, kuris per septynerias Čempionų lygos rungtynes jau suštampavo 13 įvarčių, o tai – po įvartį kas 47 minutes.

„Lewandowskis yra nuostabus, labai pavojingas, tikra įvarčių mašina. Bus labai sunku jį stabdyti, tačiau neįmanoma jo lyginti su Messi, kuris yra iš kitos planetos. Tačiau galite sakyti, jog Lewandowskis yra geriausias puolėjas kartu su Luisu Suarezu“, – toliau žibalą į ugnį pylė A.Vidalis.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

„Bayern“ treneris Hansi Flickas atidavė pagarbą būsimiems varžovams.

„Barca“ yra viena geriausių komandų Europoje ne vieną dešimtmetį. Tačiau tai nebus „Bayern“ prieš Messi rungtynės. Tai „Bayern“ prieš „Barcelona“. Messi yra pasaulinio lygio žaidėjas ir žinome, kad prieš jį žaisti bus sunku.

Mes turime žaisti kaip komanda. Svarbu elgtis protingai, įžvelgti erdves ir kurti spaudimą, laimėti individualias dvikovas“, – sakė H.Flickas.

„Barca“ ketvirtfinalio etapą Čempionų lygoje pasiekė jau 13-ąjį kartą iš eilės, o tai – turnyro rekordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas