Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų lygoje – sprigtas karaliui, PSG septynetas ir „Juventus“ kelionės pabaiga

UEFA Čempionų lygoje aiškėja atkrintamųjų dalyvės. Antradienio vakarą sužaistos priešpaskutinio turo rungtynės keturiose grupėse.
Lionelis Messi ir Neymaras
Lionelis Messi ir Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

Itin dramatiškai susitikimas klostėsi Lisabonoje. Turino „Juventus“ privalėjo laimėti, jei norėjo išsaugoti bent teorinius šansus, bet permainingoje kovoje neprilygo Lisabonos „Benfica“ ekipai – 3:4 (1:3).

Šeimininkai antrojo kėlinio pradžioje triuškino legendinį Italijos klubą net 4:1. „Juventus“ pavyko grąžinti intrigą, bet „Benfica“ pergalės iš savo rankų nepaleido.

„Benfica“ ekipai du įvarčius pelnė Rafa Silva (35, 50 min.), po vieną pridėjo Antonio Silva (17 min.) ir Joao Mario (28 min. nuo 11 m žymos).

Turino ekipoje pasižymėjo Moise Keanas (21 min.), Arkadiuszas Milikas (77 min.) ir Westonas McKennie (79 min.).

Ši pergalė Lisabonos ekipai garantavo bilietą į Čempionų lygos atkrintamąsias. „Juventus“ šansų žengti tolyn nebeturi ir sezoną Europoje galėtų pratęsti tik užėmusi 3 vietą grupėje. Tokiu atveju, Massimiliano Allegri auklėtiniai kovas tęstų laipteliu žemiau – UEFA Europos lygos atkrintamosiose.

Likus vienam turui „Benfica“ ir tolia koja kojon žengia su Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkais, kurie namie net 7:2 (4:1) pasilinksmino su Haifos „Maccabi“ vienuolike.

Po du įvarčius šeimininkams mušė Lionelis Messi (19, 45 min.) ir Kylianas Mbappe (32, 64 min.).

Po vieną pridėjo Neymaras (35 min.), Carlosas Soleras (84 min.) ir į savo vartus įsimušęs Shonas Goldbergas (67 min.).

„Maccabi“ komandai abu įvarčius pelnė gynėjas Abdoulaye Seckas (38, 50 min.).

Standings provided by Sofascore

F grupėje pirmąjį sezono pralaimėjimą patyrė Madrido „Real“ klubas. Čempionų lygos nugalėtojai išvykoje 2:3 (1:2) nusileido „Leipzig“ ekipai.

Šeimininkai dominavo po Joško Gvardiolo (13 min.) ir Christopherio Nkunku (18 min.) smūgių.

„Real“ viltį grąžino Vinicius (44 min.), bet baigiantis antrajam kėliniui įmušė ir Timo Werneris (81 min.), tad jau per teisėjo pridėtą laiką Rodrygo (90+4 min.) realizuotas 11 m baudinys nugalėtojo nepakeitė.

Nepaisant šios nesėkmės, „Real“, kuris žaidė be geriausio pasaulyje futbolininko, „Auksinį kamuolį“ laimėjusio Karimo Benzemos, pateko į Čempionų lygos atkrintamąsias, nes kitose rungtynėse Glazgo „Celtic“ ir Donecko „Šachtar“ išsiskyrė taikiai – 1:1 (1:0).

Škotijos čempionus į priekį buvo išvedęs Giorgos Giakoumakis (34 min.), bet Michailo Mudrikas (58 min.) galingu smūgiu rezultatą išlygino, o „Šachtar“ pabaigoje dar neįmušė ir visiškai į tuščius vartus.

Neįmušęs šio įvarčio ir neiškovojęs pergalės Ukrainos čempionas „Šachtar“ paskutiniame ture dabar privalės nugalėti „Leipzig“.

Standings provided by Sofascore

E grupėje svarbią pergalę šventė Italijos čempionas „AC Milan“ klubas, išvykoje 4:0 (1:0) sudorojęs stipriausią Kroatijos klubą Zagrebo „Dynamo“.

Milano komandai įvarčius mušė Matteo Gabbia (39 min.), Rafaelis Leao (49 min.), Olivier Giroud (59 min. nuo 11 m žymos) ir į savo vartus kamuolį nukreipęs Robertas Ljubičičius (69 min.), kuris prieš tai užsidirbo ir minėtą 11 metrų baudinį.

Jau rašėme, kad kitose šios grupės rungtynėse, vykusiose anksčiau, Londono „Chelsea“ svečiuose 2:1 palaužė „Salzburg“ futbolininkus ir užsitikrino vietą atkrintamosiose.

Standings provided by Sofascore

Įvarčių žiūrovai neišvyko Dortmundo „Borussia“ ir „Manchester City“ akistatoje – lygiosios 0:0.

„City“, kuri pirmauja G grupėje, turėjo auksinę progą 58 minutę, bet Riyadas Mahrezas antrose Čempionų lygos rungtynėse iš eilės nerealizavo 11 m baudinio, o Pepo Guardiolos auklėtiniai vėl sužaidė 0:0.

Anksčiau vykusiose šios grupės rungtynėse „Sevilla“ namie 3:0 pranoko Danijos futbolo čempioną „København“ klubą.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas