Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų lygoje – sunki „Barcelona“ pergalė prieš dešimt „Atletico“ futbolininkų

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygos turnyre prasidėjo ketvirtfinalio kovos. Titulą ginantis „Barcelona“ klubas sugebėjo palaužti Madrido „Atletico“, tačiau abu įvarčius pelnė tik tuomet, kai įgijo kiekybinę persvarą, tuo tarpu Miuncheno „Bayern“ minimalia persvara pranoko Lisabonos „Benfica“.
Čempionų lyga: „Barcelona“ – Madrido „Atletico“
Čempionų lyga: „Barcelona“ – Madrido „Atletico“ / „Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį „El Clasico“ savo principiniam oponentui Madrido „Real“ pralaimėję „Barcelona“ futbolininkai antradienio vakarą savame „Camp Nou“ stadione laikė kitos Ispanijos sostinės ekipos „Atletico“ egzaminą.

Nors šios poros favoritais buvo laikomi Luiso Enrique auklėtiniai, mačo pradžia šeimininkams susiklostė labai nesėkmingai.

25-ąją minutę Fernando Torresas baudos aikštelėje sulaukė puikaus Koke perdavimo ir savo šansą išnaudojo – 1:0.

Visgi po dešimties minučių „Atletico“ stratego Diego Simeone veide šypseną pakeitė susirūpinimas. Tas pats įvarčio autorius F.Torresas aikštės viduryje iš nugaros atakavo Sergio Busquetsą ir mačo arbitras iš Vokietijos Felixas Brychas jam parodė antrą geltoną kortelę bei išvarė iš aikštės.

Įgiję kiekybinę persvarą, „Barcelona“ futbolininkai tvirtai perėmė iniciatyvą, tačiau pramušti sutankintą svečių gynybą buvo nelengva.

Antrajame kėlinyje katalonai visiškai užgulė savo varžovų vartus. Pirmasis puikią progą pasižymėti turėjo Neymaras, tačiau po jo klastingo smūgio 51-ąją minutę kamuolys atsimušė į skersinį.

Pralaužti gynybinius „Atletico“ įtvirtinimus Luiso Enrique auklėtiniams pavyko 63-ąją minutę, kai sumaištimi baudos aikštelėje pasinaudojo Jordi Albos perdavimą rezultatyviai „uždaręs“ Luisas Suarezas – 1:1.

Išlyginę rezultatą, katalonai nenurimo. 74-ąją minutę šeimininkams pavyko rezultatą persverti. Puiki Lionelio Messi ir Dani Alveso kombinacija baigėsi pastarojo perdavimu į baudos aikštelę ir čia L.Suarezas galva antrą kartą pasiuntė kamuolį į vartus – 2:1.

Čempionų lygos ketvirtfinalyje šios komandos susitiko ir prieš du sezonus ir tuomet stipresni buvo „Atletico“, laimėję bendru rezultatu 2:1.

„Barcelona“ – Madrido „Atletico“ 2:1 (0:1)
25' [0:1] Fernando Torresas
63' [1:1] Luisas Suarezas
74' [2:1] Luisas Suarezas
35' Fernando Torresas („Atletico“) pašalintas iš aikštės

Miunchene vykusiame kitame mače vietos „Bayern“ pradėjo reikalus spręsti nuo pat pirmųjų minučių.

Jau 2-ąją dvikovos minutę Juanas Bernatas pasiuntė kamuolį iš kairiojo krašto į baudos aikštelę ir į ją įbėgęs Arturo Vidalis galva pelnė pirmąjį įvartį – 1:0.

Nors Lisabonos „Benfica“ iš pastarųjų 20 rungtynių buvo laimėję net 19 sykių, antradienio vakaras priklausė Bavarijos klubui.

Daugiau įvarčių Miunchene įmušta nebuvo, tad į atsakomąją dvikovą Vokietijos čempionai išsiveža vieno įvarčio persvarą.

Miuncheno „Bayern“ – Lisabonos „Benfica“ 1:0 (1:0)
2' [1:0] Arturo Vidalis

Atsakomieji susitikimai Madride ir Lisabonoje bus žaidžiami balandžio 13-ąją, trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas