Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Nemari klasika: Čempionų lygoje – penkioliktas „Real“ triumfas

Mes tai jau matėme tiek kartų. Dortmundo „Borussia“ pasiekė UEFA Čempionų lygos finalą, šeštadienio vakarą Londono „Wembley“ stadione buvo geresnė komanda ir sukūrė žymiai daugiau progų, tačiau prestižiškiausias žemyno turnyras baigėsi taip, kaip baigiasi dažniausiai – Madrido „Real“ triumfu.
Madrido „Real“
Madrido „Real“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Carlo Ancelotti vyrai triumfavo 2:0. 72-ąją minutę po Toni Krooso pakelto kampinio galva pasižymėjo kapitonas Dani Carvajalis, o rungtynių pabaigoje tašką padėjo Vinicius Junioras.

„Real“ rekordinį penkioliktą kartą tapo stipriausiu Europos klubu. Artimiausias persekiotojas „Milan“ turi viso labo septynis trofėjus.

Po to, kai 1992-aisiais svarbiausias žemyno turnyras buvo perkrikštytas į Čempionų lygą, „Real“ laimėjo visus devynis savo žaistus finalus.

Vos penktą vietą šiemet Vokietijos čempionate užėmusi „Borussia“ pirmajame kėlinyje dominavo aikštėje, Karimas Adeyemi turėjo šimtaprocentinę progą pabėgęs vienas prieš vartininką, o Niklasas Fullkrugas pataikė į virpstą, bet darbininkų klubo iš Rūro anglių baseino trofėjų lentynoje ir toliau lieka vienintelis Čempionų lygos trofėjus, kurį klubas nuskynė 1997-aisiais.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Luka Modričius ir pirmą įvartį įmušęs Dani Carvajalis laimėjo šeštą Čempionų lygos finalą ir tokiu būdu pagerino legendinio Paco Gento rekordą. Karjerą po vasarą vyksiančio Europos čempionato baigsiantis T.Kroosas su „Real“ atsisveikino penktuoju Čempionų lygos titulu.

Penktą sykį Čempionų lygą laimėjo ir „Real“ treneris C.Ancelotti, taip dar toliau nutoldamas nuo savo konkurentų. Dar du titulus italas yra laimėjęs žaisdamas pats.

Stipriausiu žemyno klubu Madrido klubas tapo 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018, 2022 ir 2024 metais.

DortmundReal Madrid

„Borussia“ – „Real“ 0:2

72' Danielis Carvajalis (0:1)
83' Vinicius Junioras (0:2)

„Borussia“: Gregoras Kobelis; Julianas Ryersonas, Matsas Hummelsas, Nico Schloterbeckas, Iaanas Matsenas; Emre Canas, Marcelis Sabitzeris; Jadonas Sancho, Julianas Brandtas, Karimas Adeyemi; Niklasas Fullkrugas.

„Real“: Thibaut Courtois; Ferlandas Mendy, Nacho, Antonio Rudigeris, Dani Carvajalis; Toni Kroosas, Eduardo Camavinga, Federico Valverde; Jude'as Bellinghamas, Vinicius Junioras, Rodrygo.

Starto sudėtys
Starto sudėtys

Teisėjas – Slavko Vinčičius (Slovėnija)

Londono „Wembley“ stadionas.

Rungtynių eiga:

90 min. Rungtynės baigiasi.

87 min. Niklasas Fullkrugas siunčia kamuolį į vartus, bet fiksuojama nuošalė.

83 min. ĮVARTIS! Dortmundas sugriūva. Po pelnyto įvarčio „Real“ užgula varžovų vartus ir Vinicius Junioras po Jude'o Bellinghamo perdavimo muša antrą įvartį.

75 min. ĮVARTIS! Toni Kroosas pakelia kampinį ir visus aplenkęs „Real“ kapitonas Dani Carvajalis siunčia kamuolį galva į vartus – 1:0.

72 min. Į aikštę leidžiamas Marco Reusas. Jam tai yra paskutinis mačas vilkint „Borussia“ marškinėlius. Keičiamas Karimas Adeyemi.

63 min. Dar viena pavojinga vokiečių ataka. Niklas Fullkrugas smūgiuoja galva, bet ir vėl Thibaut Courtois – nuostabus.

56 min. Pavojinga „Real“ ataka. Gerą galimybę turi Dani Carvajalis, bet „Borussia“ vartininkas ir vėl žaidžia užtikrintai.

49 min. Toni Kroosas pavojingai suka kamuolį į devyniukę baudos smūgiu, bet Gregoras Kobelis – vietoje.

46 min. Prasideda antrasis kėlinys.

45 min. Pirmas kėlinys baigiasi. 0:0.

41min. Marcelis Sabitzeris galingai smūgiuoja iš toli pažeme, bet Thibaut Courtois ir vėl žaidžia fantastiškai.

35 min. Vinicius Junioras pavojingai sužaidžia prieš kamuolį išmušantį „Borussia vartininką Gregorą Kobelį ir gauna geltoną kortelę.

26 min. Koks gyvas futbolas. Iš pradžių kyla gaisras prie vokiečių vartų, kai perdavimą iš kairio krašto į baudos aikštelę atlieka Vinicius Junioras. Po akimirkos jau Karimas Adeyemi pasileidžia į ataką, bet Thibaut Courtois ir vėl žaidžia sėkmingai.

24 min. Niklasas Fullkrugas pataiko į virpstą. Visgi panašu, kad puolėjas buvo nuošalėje. Nepaisant to, pirmosiomis minutėmis „Borussia“ varžovams užkūrė tikrą pirtį.

22 min. Fantastiškas Matso Hummelso perdavimas per visą aikštę supjausto „Real“ gynybą ir Karimas Adeyemi iššoka vienas prieš vartininką. Visgi 22-ejų puolėjas bando suklaidinti vartininką ir pernelyg toli atleidžia kamuolį. Vėjais paleista šimtaprocentinė proga...

14 min. Pirmoji reali proga ir prie Ispanijos komandos vartų. Julianas Brandtas pavojingai smūgiuoja iš kelių metrų, bet kamuolys skrieja šalia vartų.

11 min. Pirmosiomis minutėmis aktyvesnis favoritu laikomas Madrido klubas. Pirmą pavojingesnį smūgį atlieka Federico Valverde, bet šauna virš vartų.

1 min. Rungtynės prasideda. Mačo pradžia kelias minutes vėlavo, nes į aikštę vienas po kito išbėgo net keli abiejų komandų sirgaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius