Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos sunkiasvorių susidūrime – saldus kataloniškas kerštas bavarams

UEFA Čempionų lygoje užbaigtas trečiasis turas. Jo puošmena tapo futbolo sunkiasvorių „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ akistata olimpiniame Barselonos stadione, pasibaigusi skambia Hansi Flicko auklėtinių pergale.

„Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“ 4:1

„Bayern“ buvo tapęs tikru katalonų siaubu – nuo 2020 m. bavarai varžovus buvo įveikė penkis kartus iš eilės, bendru įvarčių santykiu 19:2.

Bet šįkart istorija buvo kitokia.

„Barcelona“ svečius iš Bavarijos šokiravo jau pirmąją minutę – Fermino Lopezo perdavimas išvedė Raphinhą vieną prieš vartininką Manuelį Neuerį, o nuostabią progą gavęs brazilas ja pasinaudojo įvarčiu 57-ąją mačo sekundę – 1:0.

„Bayern“ galėjo išlyginti rezultatą 10-ąją minutę, kai kamuolį į vartus galva pasiuntė Harry Kane'as, bet VAR peržiūra parodė, kad anglas buvo nežymioje nuošalėje.

Nuošalės nebuvo dar po kelių minučių. 18-ąją minutę H.Kane'as sulaukė Serge'o Gnabry perdavimo ir iš artimo nuotolio išlygino rezultatą, pelnydamas jau penktą savo įvartį Čempionų lygoje šį sezoną.

Dar nesibaigus pirmajam kėliniui šeimininkai vėl pirmavo – 37-ąją minutę F.Lopezas perėmė kamuolį labai pavojingoje zonoje, atliko perdavimą Robertui Lewandowskiui, o lenkas pasiuntė kamuolį į buvusios savo komandos vartų tinklą.

Dar prieš kėlinio pabaigą „Barca“ pranašumas išaugo – 45-ąją minutę fantastišku smūgiu tarp kojų gynėjui Dayot Upamecano antrą įvartį pelnė Raphinha (3:1).

Nors „Bayern“ ir po pertraukos ilgiau kontroliavo kamuolį, įvarčius ir toliau mušė „Barca“. 56-ąją minutę Raphinha sulaukė Lamine'o Yamalio perdavimo ir nepaisydamas dviejų gynėjų globos kaire koja pasiuntė kamuolį į M.Neuerio ginamų vartų kamputį – katalonai jau triuškino varžovus 4:1.

Per likusį laiką „Bayern“ vairininkas Vincent'as Kompany bandė gelbėti situaciją keturgubu keitimu, bet jo vadovaujama komanda pasiekti teigiamo rezultato nesugebėjo.

„Barcelona“ pasiekė antrąją pergalę iš eilės ir Čempionų lygoje po trijų turų turi 6 taškus, o bavarai suklupo antrąsyk paeiliui ir lieka su 3 taškais.

„RB Leipzig“ – „Liverpool“ 0:1

Nors aktyviau rungtynes pradėjo šeimininkai, vieninteliai įvarčiu pasižymėjo svečiai.

27-ąją minutę Mohamedas Salah atliko nestiprų smūgį galva ir kamuolys jau keliavo į vartus, o paskutinę akimirką įvartį dar užtvirtino iš kelių metrų į tinklą jį nukreipęs ir pirmą įvartį šių metų Čempionų lygoje pelnęs Darwinas Nunezas.

„Liverpool“ kartu su kita Anglijos komanda Birmingamo „Aston Villa“ išlieka vienintelėmis, kurios per tris Čempionų lygos turus neprarado nė vieno taško ir surinko visus įmanomus 9. „Leipzig“ netikėtai atsidūrė tarp penkių ekipų, dar neturinčių nė taško.

Madrido „Atletico“ – „Lille“ 1:3

„Atletai“ į priekį išsiveržė jau 8-ąją minutę, kai labai neapdairiai prie savų vartų sužaidė varžovų gynėjas, o jo klaida pasinaudojęs nesunkų įvartį pelnė argentinietis Julianas Alvarezas.

Vis dėlto persvaros Diego Simeone auklėtiniams išsaugoti nepavyko.

61-ąją minutę rezultatą išlygino dar prieš daugiau nei savaitę į Lietuvos rinktinės vartus įvartį mušęs Kosovo rinktinės lyderis Edonas Zhegrova, o 74-ąją minutę baudinį realizavo ir savo komandą į priekį išvedė Jonathanas Davidas.

Tas pats amerikietis futbolininkas 89-ąją pelnė ir antrą savo įvartį, taip įtvirtindamas netikėtą Prancūzijos ekipos pergalę.

„Lille“ komandai tai antra iš eilės pergalė prieš Ispanijos grandus – prieš tris savaite prancūzai namuose 1:0 parklupdė ir Madrido „Real“.

„Manchester City“ – Prahos „Sparta“ 5:0

Pepo Guardiolos auklėtiniai pranašumą prieš čekus įgijo jau 3-iąją rungtynių minutę, kai iš kelių varžovų globos išsivadavęs kamuolį į tinklą nukreipė Philas Fodenas.

Visišką dominavimą „miestiečiai“ pradėjo po pertraukos, kai baudė varžovus vienu įvarčiu po kito.

58 ir 68 minutėmis pasižymėjo komandos atakų lyderis Erlingas Haalandas, o 64-ąją minutę įvartį pelnė ir Johnas Stonesas.

Pergalę 88-ąją minutę baudiniu įtvirtino Matheusas Nunesas.

„Man City“ su 7 taškais po trijų turų žengia trečias.

Kiti rezultatai:

Berno „Young Boys“ – Milano „Inter“ 0:1

„Salzburg“ – Zagrebo „Dinamo“ 0:2

Lisabonos „Benfica“ – Roterdamo „Feyenood“ 1:3

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento