Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos šventei pasirengęs V.Čeburinas: apie varžovus, prancūzo traumą ir psichologiją

Vilniaus „Žalgiris“ simbolinę dieną – liepos 6-ąją – pradės svarbiausias sezono kovas. Vladimiro Čeburino kariauna stos į UEFA Čempionų lygos atrankos mūšį su daugkartiniais Šiaurės Airijos čempionais – Belfasto „Linfield“.
Vladimir Čeburin
Vladimir Čeburin / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Į Čempionų lygos kovas „Žalgiris“ grįžo po trejų metų pertraukos, kai pernai triumfavo A lygoje ir išstūmė Marijampolės „Sūduvą“ iš Lietuvos čempionų sosto.

„Tai futbolo šventė, kuri atkeliauja rytoj, – vieninteliam žurnalistui spaudos konferencijoje kalbėjo V.Čeburinas. – Ruošėmės jai atsižvelgdami į tvarkaraštį, daugiau dėmesio skyrėme vietos čempionatui, kuriame dar neseniai žaidėme rungtynes. Tai yra ypatingas įvykis, esame pasirengę ir su gera nuotaika laukiame mačo. Čempionų lyga yra Čempionų lyga. Prieš mus bus rimtas varžovas, analizavome jų mačus, filosofiją, stilių.“

Hugo Videmontas per paskutines rungtynes A lygoje prieš Vilniaus „Riterius“ patyrė rankos traumą, bet treneris tikino, kad net ir lūžis gali nesustabdyti prancūzo.

„Trauma yra, bet Hugo žaidėjas, kuris į traumas nekreipia dėmesio. Jei bus galimybė, jis tikrai žais. Šiandien pabandys treniruotis, žiūrėsime, kaip jausis. Bet nemanau, kad tai jam sutrukdys rytoj žengti į aikštę“, – kalbėjo V.Čeburinas.

„Linfield“ Šiaurės Airijos čempionatą yra laimėjęs net 55 kartus – tai pasaulio rekordas, kuriuo Linfieldo komanda dalinasi su Glazgo „Rangers“, 44 kartus „LInfield“ laimėjo šalies taurės turnyrą.

„Tai Šiaurės Airijos čempionato ryškiausias klubas, – pabrėžė V.Čeburinas. – Analizuojant rungtynes matėme, kad ši komanda nėra panaši į jokią kitą ekipą, jie panašūs tiesiog į save. Futbolas, pagrįstas jėga, dvikovomis. Taip, yra ir kombinacinių žaidimo elementų, yra greitas perėjimas iš gynybos į puolimą, tačiau visų pirma reikia akcentuoti kietą, fizinį futbolą.“

Trauma yra, bet Hugo žaidėjas, kuris į traumas nekreipia dėmesio

Čempionų lygos rungtynės sukuria komandoje didesnį spaudimą nei įprastai, bet V.Čeburinas neabejoja, kad psichologinių problemų nekils.

„Mūsų komandoje su psichologija viskas bus gerai. Kalbant apie tai, reikia paminėti, kad itin svarbu ir geras fizinis pasirengimas, tai susiję dalykai. Ką mes, kaip treneriai, galime padaryti, tai pasirūpinti, kad žaidėjai kuo labiau pasitikėtų savo jėgomis. Žaidėme neblogą atkarpą A lygoje, manau, kad tai leido vaikinams gauti dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis“, – sakė Lietuvos čempionų treneris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Čeburin
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Čeburin

Su „Sūduva“ V.Čeburinas net tris kartus pasiekė paskutinį Europos lygos atrankos etapą, o ši patirtis gali treneriui padėti ir į tarptautines kovas žengiant su Vilniaus ekipa.

„Ta patirtis yra, bet ruošiantis kiekvienoms rungtynėms bandau vadovautis tuo, kad reikia rasti raktą į pergalę būtent prieš konkretų varžovą. Turime suprasti, kad trenerių kolektyvui svarbiausia atrasti, suprasti, kokie veiksmai yra reikalingi konkrečiose rungtynėse. Tokia patirtimi ir bandysime pasinaudoti“, – sakė strategas.

„Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas akcentavo, kad startas Čempionų lygoje – labai ilgai laukta akimirka.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas

„Daug metų to siekėme, praėjusiais metais šią misiją, atidavę daug jėgų, įvykdėme. Labai džiaugiamės, labai to laukiame. Komanda pasiruošusi psichologiškai, fiziškai, visi maksimaliai atsiduos ir parodysime gerą žaidimą“, – įsitikinęs S.Mikoliūnas.

Nors paskutinės rungtynės A lygoje su „Riteriais“ baigėsi 0:0, 37-rių veteranas neabejoja, jog komandos koncentracija dar nebuvo nukreipta į tarptautines kovas.

„Žaidimas buvo neblogas, komanda sukūrė progų, bet jų nepavyko realizuoti. Tikimės, kad pavyks tas progas išnaudoti rytoj“, – vylėsi S.Mikoliūnas.

Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas

Kapitonas pripažįsta, kad Čempionų lygoje atsakomybė yra didesnė, tačiau jai komanda pasiruošusi.

„Labai svarbu praeiti šį etapą, tikiu komanda, tikime savo jėgomis, tikime, kad galime įveikti varžovą. Nesinori užbėgti įvykiams už akių, nesinori kažką prieš rungtynes nuvertinti, bet dėsime visas pastangas“, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Su Šiaurės Airijos atstovais „Žalgiris“ yra susitikęs triskart ir visus kartus šį barjerą įveikė. 1996 metais pranoktas Belfasto „Crusaders“ (2:0, 1:2), 2004 m. – „Portadown“ (2:2, 2:0), 2005 m. – Lisburno „Distillery“ (1:0, 1:0).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito