Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionus į treniruotę sukvietęs V.Čeburinas: apie rinką, naujokus ir pergales

Vladimiras Čeburinas pirmadienio rytą sukvietė Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkus į pirmąją pasiruošimo sezonui treniruotę. Nors sudėties dėlionėje dar yra neužpildytų vietų, specialistas iš Kazachstano pozityviai žvelgia į laukiančius iššūkius.

Praėjęs sezonas „Žalgiriui“ buvo ypatingas. Sostinės ekipa laimėjo šalies čempionų titulą, LFF taurę ir pagaliau prasiveržė į europinio turnyro grupių etapą.

Nors Konferencijų lygos grupėje žaliai balti liko paskutiniai su 5 taškais, iki paskutinių rungtynių viltis žengti į atkrintamąsias buvo gyva.

Suprasti akimirksniu. „Žalgirio“ sudėties dėlionė

  • Liko: vartininkai Edvinas Gertmonas, Tomislavas Duka, gynėjai Petaras Mamičius, Kipras Kažukolovas, Dimašas Kaškenas, saugai Nicolasas Gorobsovas, Marko Miličkovičius, Fabienas Ourega, Donatas Kazlauskas, Ovidijus Verbickas, Vilius Piliukaitis, Gustas Jarusevičius, Matas Vareika, puolėjai Mathias Oyewusi, Meinardas Mikulėnas, Motiejus Burba.
  • Prisijungė: Yukiyoshi Karashima ir Paulius Golubickas.
  • Paliko komandą: Ivanas Tatomirovičius, Jakubas Sylvestras, Josipas Tadičius, Adamsas Olubi, Renanas Oliveira.
  • Laisvieji agentai: Saulius Mikoliūnas, Mario Paveličius, Joelis Bopesu, Nemanja Ljubisavljevičius, Oliveris Buffas, Francis Kyeremeh, Gaudentas Ralys, Nojus Stankevičius, Gabrielis Nikonovas.

„Žalgiriui“ po sezono pavyko išsaugoti vartininką Edviną Gertmoną, sutartis pratęsta ir su kertiniu žaidėju aikštės viduryje Nicolasu Gorobsovu, ir su traumos pernai stabdytu Ovidijumi Verbicku. Treniruotėje plušo svarbų vaidmenį komandoje turėję Fabienas Ourega, Petaras Mamičius, Mathiasas Oyewusi, taip pat naujokai Yukiyoshi Karashima ir Paulius Golubickas.

„Sveikinu visus su naujo sezono pradžia, – kalbėjo V.Čeburinas prieš pirmąją „Žalgirio“ treniruotę sostinės „Sportimos“ manieže. – Pirmosios treniruotės visuomet kelia ypatingą jaudulį. Įdomu, koks jis bus mūsų žaidėjams, kaip pritaps naujokai. Savo ruožtu mes taip pat galvojame, kaip sukurti komandą, kuri bus pajėgi spręsti pačius didžiausius uždavinius.

Praėjės sezonas buvo geras, tačiau mes vis tiek turime savo tikslus, savo svajones. Tikiu, kad pagal tai mes galime paruošti teisingą pasirengimo planą, atsirinkti tinkamus žaidėjus. Tikiu, kad esame pajėgūs įgyventi tikslus ir iškovoti pergales, o pergalė futbole yra pats svarbiausias dalykas.“

Paklaustas, į kurias pozicijas žvalgomasi labiausiai, treneris akcentavo, kad visos yra svarbios futbole, bet svarbiausi – vartininkai. Čia „Žalgiriui“ problemų nebus, mat E.Gertmonas nepasuko užsienio kryptimi, išlaikytas ir Tomislavas Duka.

„Apie kitų pozicijų žaidėjus dar nenorėčiau konkrečiai kalbėti. Kalbamės ir žiūrime“, – teigė V.Čeburinas.

Pagrindinis „Žalgirio“ puolėjas Renanas Oliveira jau rado naują klubą Bosnijoje ir Hercegovinoje, ekipą paliko nespindėję Jakubas Sylvestras ir Josipas Tadičius.

„Trys žaidėjai atsisveikino, tačiau trys ir atvyks, – sakė strategas. – Nematau dėl to problemos. Turime nusižiūrėję žaidėjus, dabar tiesiog mums reikia pasirinkti teisingai.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui

Žvelgdamas į žaidimo planus ir schemas, V.Čeburinas akcentavo, jog ir praėjusį sezoną komanda turėjo bazinę schemą, tačiau taikydavosi prie rungtynių ir varžovų.

„Žaidėme ir trimis gynėjais, ir trimis atraminiais saugais, ir trimis puolėjais, – dėstė treneris. – Labai smagu, kad žaidėjai tas idėjas tinkamai priima ir sumanymus įgyvendina. Taip bus ir šiemet. Norime atsirinkti tokius žaidėjus, kurie sugebėtų tinkamai prisitaikyti prie besikeičiančių situacijų, būtų universalūs ir galėtų žaist prieš bet kurį priešininką.“

Į „Žalgirį“ V.Čeburinas pasikvietė ir P.Golubicką, kurio talentus atskleidė Marijampolės „Sūduvoje“. Vėliau žaidėjas vyko į Kroatiją, bet ten karjeros etapas buvo banguotas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui

„Jį pažinojau tikrai seniai. Dabar praėjo kiek laiko, jis žaidė kitoje šalyje, kitame čempionate. Ten jis turėjo kitas užduotis, kurias jam kėlė kiti treneriai. Įdomu, kiek jis paaugo. Bet jį gerai pažįstu, man patinka jo žmogiškosios savybės ir neabejoju, kad vėl greitai surasime bendrą kalbą. Esu labai patenkintas, kad jis yra čia, ir tikiu, kad jis bus mums labai naudingas aikštėje“, – pasakojo V.Čeburinas.

Kitas naujokas Y.Karashima, persikėlęs į Vilnių iš Kauno rajono „Hegelmann“, pasak trenerio, buvo stebimas jau seniai.

„Po sutarties pasirašymo sužinojome, kad šiuo žaidėju domėjomės ne mes vieni, – atskleidė V.Čeburinas. – Esame patenkinti savo pasirinkimu. Stengsimės kuo geriau jį įlieti į komandą ir bandysime daryti viską, kad kartu su juo komanda būtų kuo solidesnė visose aikštės trečdaliuose. Netgi paskutiniame – jis paskutiniais praėjusio sezono mėnesiais įrodė, kad ten irgi gali būti labai pavojingas. Visas jo stipriąsias puses mes pasistengsime išnaudoti.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui

Žalgiriečiai artimiausias tris savaites sportuos Vilniuje, čia numatytos bent dvejos kontrolinės rungtynės: sausio 14 d. prieš Rygos „Metta“, o sausio 21 d. prieš – „Hegelmann“.

Sausio pabaigoje „Žalgiris“ vyks į dviejų savaičių stovyklą Turkijoje ir ten sužais dar ketverias kontrolines rungtynes, o sezoną pradės Supertaurės akistata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas