Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chelsea“ ant prekystalio – Romano Abramovičiaus manevrus lemia vizos bėdos?

Romanas Abramovičius dairosi galimybės parduoti didelę dalį Londono „Chelsea“ akcijų. Rusijos turtuoliui artimi šaltiniai sekmadienį patvirtino, kad jis kreipėsi į JAV investicinę grupę. R.Abramovičius anksčiau šiais metais negavo darbo vizos Didžiojoje Britanijoje.
Romanas Abramovičius
Romanas Abramovičius / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos oligarchas įsigijo „Chelsea“ 2003 metais, o dabar jo vadovaujamo klubo atstovams liepta pasamdyti investicinį banką, kuris specializuojasi sporto, technologijų ir žiniasklaidos srityse, kad peržiūrėtų strateginį planą.

Nors R.Abramovičiaus atstovai neigia, kad jis parduos klubą, ryškūs ženklai byloja, kad jis rengiasi atsisveikinti su dalimi akcijų, nes pasamdė tuos pačius specialistus, kurie padėjo „Manchester City“ valdantiems Abu Dabio turtuoliams parduoti 13 proc. akcijų investuotojams iš Kinijos 2015 metais.

Anksčiau šiais metais R.Abramovičius atmetė turtingiausio Didžiosios Britanijos žmogaus sero Jimo Ratcliffe'o pasiūlymą.

„Chelsea“ ir dabar neigia, kad klubo savininkas gali susivilioti 2,2 mlrd. eurų siekiančiais pasiūlymais.

Pasamdyta amerikiečių kompanija „Raine Groupe“ pajėgi surasti investuotojų Kinijoje, JAV ir Artimuosiuose Rytuose. Neseniai buvo paviešinta, kad „Liverpool“ valdanti „Fenway Sports Group“ atmetė 2 mlrd. svarų pasiūlymą iš Abu Dabio milijardierių.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Romanas Abramovičius ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Romanas Abramovičius ir Vladimiras Putinas

Gandai dėl R.Abramovičiaus ketinimų parduoti „Chelsea“ girdimi ne pirmą kartą. „Chelsea“ pastarąją vasarą ženkliai sumažino išlaidas naujiems žaidėjams, lyginant su kitais elitiniais Anglijos klubais. Tiesa, už rekordinę vartininkams sumą (79 mln. eurų) buvo įsigytas Kepa Arrizabalaga.

R.Abramovičiaus žingsnius rinkoje gali lemti tarp Didžiosios Britanijos ir Rusijos kilusi įtampa po to, kai Londonas apkaltino Maskvą kovo mėnesį Anglijoje nuodijus dvigubą agentą Sergejų Skripalį.

Nuo tada Rusijos verslui sunkiau veikti Jungtinėje Karalystėje, o R.Abramovičius susidūrė su problemomis atnaujinti vizą šiais metais ir dėl to praleido „Chelsea“ FA taurės finalo triumfą prieš „Manchester United“ gegužę.

Nors verslo viza baigėsi balandį ir vis dar atliekami procedūriniai patikrinimai, R.Abramovičius mėgsta ir toliau leisti laiką Londone, kur yra įsigijęs brangaus nekilnojamojo turto.

Iš prekybos nafta, aliuminiu, nikeliu ir kitais ištekliais praturtėjęs R.Abramovičius šiuo metu valdo apie 10 mlrd. eurų turto, o tai lemia 11 vietą tarp Rusijos turtingiausių žmonių ir 140 vietą pasaulyje. Tiesa, jo turto vertė smuktelėjo pastaraisiais metais. 2008 metais ji siekė 12,9 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas