Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Chelsea“ prieš „Real“ – nuo „jokių šansų“ iki „beveik neįmanomo“

Nuo „jokių šansų“ iki „beveik neįmanomo“. Thomaso Tuchelio pozicija dėl Londono „Chelsea“ galimybių patekti į Čempionų lygos pusfinalį per savaitę kiek sušvelnėjo. Nors ir nežymiai.
Jorginho ir Luka Modričius
Jorginho ir Luka Modričius / „Scanpix“ nuotr.

„Labai mažai tikėtina, kad mums pavyks, – pirmadienį vis dar sakė T.Tuchelis, – bet pabandyti verta“.

Praėjusią savaitę treneris nurašė savo komandos šansus išsigelbėti atsakomajame Čempionų lygos ketvirtfinalyje prieš Madrido „Real“, kai pirmoji akistata savame „Stamford Bridge“ stadione buvo pralaimėta 1:3.

„Ne“, – toks buvo jo lakoniškas ir kategoriškas atsakymas į klausimą, ar „Chelsea“ titulo gynyba dar gyva.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis

Ir nors šį atsakymą, pateiktą praėjus vos kelioms minutėms po rungtynių pabaigos, veikiausiai lėmė didžiulis nusivylimas, nesunku suprasti, kodėl jis taip pesimistiškai žvelgė į antradienio mūšį „Santiago Bernabeu“ stadione.

Dviejų įvarčių deficitą Londono komandai teks naikinti prieš daugiausiai Čempionų lygos trofėjų – 13 – turintį Europos klubą. Pagrindinis „Chelsea“ pranašumas – žaidėjų fiziškumas ir energija šį sezoną tie nėra tie koziriai, kurie „mėlynuosius“ gelbėtų.

„Chelsea“ šį sezoną jau sužaidė 52 rungtynes, įskaitant vasario mėnesio kelionę į Artimuosius Rytus kaunantis dėl pasaulio klubų taurės ir 30 rungtynių, kurias A.Tuchelis pavadino „stipriausia“ lyga pasaulyje.

Madrido komanda šį sezoną turėjo septyneriomis rungtynėmis mažiau ir šeštadienį Ispanijos lygoje galėjo leisti pailsėti žvaigždėms, tokioms kaip Luka Modričius ir Toni Kroosas. Nepaisant to, Ispanijos čempionato lyderiai 2:0 nugalėjo „Getafe“ ekipą.

T.Tuchelis taip pat pažymėjo, kad Madrido komanda šį sezoną „La Liga“ rungtynėse gali atlikti penkis keitimus – Anglijoje komandoms leidžiama keisti tik tris žaidėjus.

Įvertinus visa tai, T.Tuchelio teigimu, jo „Chelsea“ yra „labai nepalankioje padėtyje“, ir paaiškino, kodėl „Chelsea“ pirmajame kėlinyje negalėjo žaisti įprastu intensyvumu prieš senstančią, bet labai kokybišką Madrido komandą.

Praėjusį sezoną šios ekipos buvo susitikę Čempionų lygos pusfinalyje. Tuomet pirmasis mačas Ispanijoje buvo pasibaigęs lygiosiomis, o atsakomąją dvikovą Londono komanda laimėjo 2:0.

„Esame komanda, kuriai reikia fiziškumo, aštrumo, atsidavimo ir investicijų, kad taptume ypatinga komanda. Praėjusiame mače mums nepavyko to įgyvendinti. Tai lėmė ir varžovų kokybė bei gebėjimas sulėtinti žaidimą ir kontroliuoti rungtynes per kamuolio valdymą“, – kalbėjo strategas.

Čempionų lygoje per pastaruosius metus atkrintamosios būta staigių posūkių. Turbūt niekas pamirš, kaip 2017 m. „Barcelona“ išsigelbėjo po 0:4 pralaimėto pirmojo mačo „Paris Saint Germain“ ir pateko į ketvirftfinalį.

„Liverpool“ 2019 m. pusfinalyje įveikė „Barcelona“ ekipą 4:0, nors pirmajame mače pralaimėjo 0:3.

T.Tuchelis įkvėpimo galėtų pasisemti ir iš prieš šešerius metus „Santiago Bernabeu“ stadione nutikusio įspūdingo sugrįžimo, kuriame dalyvavo ir vienas iš jo paties žaidėjų.

Mateo Kovačičius pirmadienį prisiminė, kaip su Madrido komanda, kurioje jis žaidė 2016 m., pralaimėjo „Wolfsburg“ ekipai pirmąjį ketvirtfinalio mūšį 0:2, bet atsakomajame mače sugebėjo revanšuotis 3:0.

Kroatas pabrėžė kad „Chelsea“ anksčiau yra išlipusi iš 1:3 atsilikimo, netgi Čempionų lygoje.

Ir tai yra tiesa. 2012 metais, kai „Chelsea“ pirmą kartą laimėjo Čempionų lygos trofėjų, aštuntfinalyje Londono komanda pralaimėjo pirmą mačą „Napoli“ 1:3, tačiau atsakomojoje nugalėjo 4:1.

„Futbolas visada sugeba nustebinti“, – šypsojosi Kroatijos rinktinės vidurio saugas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorginho ir Mateo Kovačičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorginho ir Mateo Kovačičius

Pasitikėjimo jo balse buvo daugiau nei girdėjome iš T.Tuchelio.

Vokiečių strategas antradienio akistatą Madride pavadino vienu didžiausių iššūkių ir misija, kuri „beveik neįmanoma“.

„Bet svajoti visada galima“, – pažymėjo strategas.

Į komandos sudėtį po neigiamo koronaviruso testo jau sugrįš kapitonas Cesaras Azpilicueta.

Visgi „Chelsea“ truks Achilo sausgylės traumą patyrusio Romelu Lukaku, kuris net neišvyko į Ispaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas