Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sirgaliai skandavo R.Abramovičiaus vardą, bet „Chelsea“ treneris pripažįsta: „Nežinau, kas laukia“

Londono „Chelsea“ sužaidė pirmąsias rungtynes po to, kai Jungtinė Karalystė pritaikė sankcijas komandos savininkui Romanui Abramovičiui, ir iškovojo įtikinamą pergalę, tačiau klausimų dėl klubo ateities tai nepritildė.
Thomasas Tuchelis ir Romanas Abramovičius
Thomasas Tuchelis ir Romanas Abramovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2003 metų Londono komandą valdęs rusų oligarchas bandė parduoti „Chelsea“ iki tol, kol jam bus įvestos sankcijos dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje, tačiau nespėjo.

Kaip ir buvo laukiama, Boriso Johnsono vadovaujama britų vyriausybė ėmėsi griežtų žingsnių, kad įšaldytų Rusijos milijardieriaus turtą Didžiojoje Britanijoje.

Londono komandai leidžiama tęsti įprastas sportines veiklas, bet R.Abramovičius nebegalės parduoti klubo, kuris pernai laimėjo UEFA Čempionų lygą, o šiuo metu Anglijos pirmenybėse užima trečią vietą.

„Chelsea“ toliau veiks pagal specialią licenciją: leidžiama toliau mokėti atlyginimus savo treneriams, žaidėjams ir darbuotojams, bet klubas nebegalės pardavinėti bilietų į sezono rungtynes – teisę lankytis stadione turės sezono bilietus turintys asmenys, o tokių yra apie 28 tūkst. (stadione telpa 41 tūkst.).

Be to, Londono klubas negalės pirkti naujų žaidėjų ir pasirašyti naujų kontraktų. Nebegalės pardavinėti atributikos.

Nepaisant to, ketvirtadienį „Chelsea“ įtikinamai 3:1 įveikė „Norwich“ ekipą, o į Noridžą nuvykę „mėlynųjų“ sirgaliai skandavo R.Abramovičiaus vardą, dėkodami daug pinigų į klubą sukišusiam rusų oligarchui.

Vis dėlto komandos treneris Thomasas Tuchelis po mačo pripažino, kad nežino, kas laukia jo ir klubo artimiausiu metu.

„Kol turime pakankamai marškinėlių ir autobusą, jog nuvažiuotume į rungtynes, tol žaisime ir stengsimės, – BBC sakė vokietis. – Žiūrime į tai diena po dienos. Nelaukiau to, kas nutiko ir nežinau, kas laukia rytoj. Akivaizdu, kad tos kalbos mus tikrai blaško, nes naujienos yra svarbios. Visgi negalime to pakeisti.“

2021 m. pradžioje prie „Chelsea“ vairo stojęs specialistas nuvairavo Londono ekipą link UEFA Čempionų lygos titulo 2020-2021 m. sezone.

Šiame sezone „aristokratai“ yra treti „Premier“ lygoje ir viena koja jau pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį, nes pirmajame aštuntfinalio mače 2:0 įveikė „Lille“ futbolininkus.

„Esame „Chelsea“ ir mes išliksime. Surasime sprendimus, tiesiog turime būti kantrūs. Esu laimingas būdamas stiprios komandos treneriu, – po pergalės save ir komandą guodė Th.Tuchelis, pridūręs, kad yra laimingas nepaisant to, jog jo komanda priklauso rusų oligarchui. – Nesu tikras, kad tai mane jaudina, bet suprantu tai. Žinau, kad dėl to kyla daug triukšmo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas