Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Chelsea“ strategas išskyrė ir išgyrė vieną „Tottenham“ žaidėją, bet ne H.Kane'ą

Anglijos „Premier“ lygos čempionato 13-ame ture ietis sukryžiuos vieni favoritų. Londono derbyje šeštadienį kausis „Tottenham Hotspur“ ir „Chelsea“ komandos.
Maurizio Sarri ir „Tottenham“ žaidėjai Kieranas Trippieras, Christianas Eriksenas ir Harry Kane'as
Maurizio Sarri ir „Tottenham“ žaidėjai Kieranas Trippieras, Christianas Eriksenas ir Harry Kane'as / „Scanpix“ nuotr.

Abu Londono klubai rikiuojasi lyderių grupėje ir žengia beveik koja kojon. „Chelsea“ futbolininkai surinko 28 taškus. Jie užima trečiąją vietą. Vienu tašku mažiau turinti „Tottenham Hotspur“ ekipa yra ketvirta.

Šis klubas dabar yra puikios sportinės formos – iškovojo šešias pergales per paskutinius septynis mačus, varžovus nugalėjo dvejose paskutinėse rungtynėse.

„Spurs“ šį sezoną laimėjo devynerias rungtynes, pralaimėjo – trejas. Mauricio Pochettino auklėtiniai vieninteliai lygoje, kurie nė karto nesužaidė lygiosiomis.

„Chelsea“ pastaruoju metu stabtelėjo. „Aristokratai“ praėjusiame ture dvikovą su Liverpulio „Everton“ baigė 0:0. Ši Londono komanda per paskutines ketverias rungtynes triumfavo dukart.

Tiesa, „Chelsea“, kaip ir pirmaujantys „Manchester City“ bei „Liverpool“ klubai, pirmenybėse dar nepatyrė nė vienos nesėkmės. „Aristokratų“ sąskaitoje – 8 pergalės ir 4 lygiosios.

Jei šeštadienį „Spurs“ nugalėtų varžovus, tai būtų tik antras kartas nuo 1987 metų, kai šis klubas „Chelsea“ ekipą įveiktų dvejose rungtynėse iš eilės.

„Tottenham Hotspur“ ir „Chelsea“ tarpusavio susirėmimuose „Premier“ lygoje tvirtai pirmauja pastaroji komanda. „Chelsea“ oponentus palaužė 27 kartus, pralaimėjo tik šešis. 19 dvikovų baigėsi taikiai. Net per 21 tarpusavio rungtynes „aristokratai“ išsaugojo savo vartus sausus.

„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ – „Liverpool“

Išskyrė ne Harry Kane'ą

Ankstesnis „Chelsea“ strategas Antonio Conte vis kartodavo, kad Harry Kane'as yra „svajonių puolėjas“, o Maurizio Sarri, dabartinis „mėlynųjų“ treneris, išskiria kitą „Tottenham“ ginklą – atakuojantį saugą Christianą Erikseną.

„Žinoma, H.Kane'as šiuo metu yra vienas geriausių Anglijos puolėjų, tad jis labai svarbus „Tottenham“ žaidėjas. Bet aš turiu paminėti kitą pavardę“, – prieš Londono derbį žurnalistams kalbėjo M.Sarri.

„Man labai patinka Ch.Eriksenas, nes jis labai protingas žaidėjas“.

„Jis labai techniškas. Jis sugeba žaisti aikštės viduryje ir pelnyti 8-9 įvarčius per sezoną. Manau, jis labai svarbus “Tottenham„ žaidimui“.

Tiesa, statistika liudija, kad svečiams reikės itin akylai prižiūrėti šeimininkų atakuojantį saugą Dele Alli, kuris nuolat spindi akistatose su „Chelsea“. Šis futbolininkas per pastarąsias keturias dvikovas prieš „aristokratus“ įvairiose varžybose pelnė net penkis įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./„Tottenham“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Tottenham“ – „Liverpool“

Spaudimas laimėti trofėjų

Ketverius metus „Tottenham“ ekipą treniruojantis M.Pochettino pratęsė sutartį iki 2023 metų. Jo karjera Šiaurės Londone laikoma sėkminga, nors dar nė vieno trofėjaus neiškovojo.

M.Sarri karjeroje taip pat dar nėra didelių laimėjimų, tad „Chelsea“ strategas susiduria su panašia kritika kaip ir M.Pochettino.

„Noriu laimėti kažką, kad išvengčiau šito klausimo“, – juokavo M.Sarri.

„Visose spaudos konferencijose jūs klausiate šito dalyko. Taigi turiu kažką laimėti kaip įmanoma greičiau. Kartais tam būna palankios aplinkybės, kartais – ne“.

„Galbūt M.Pochettino dabar nėra tinkamos aplinkybės, kad kažką laimėtų. „Premier“ lygoje yra vienas, neabejotinai, gerokai stipresnis klubas. Galbūt, du. Sunku laimėti trofėjus, kai nesi geriausia komanda. Kartais sunku laimėti, net kai esi geriausia komanda“, – samprotavo M.Sarri.

„Nėra abejonės, kad M.Pochettino yra labai svarbus treneris, nepaisant to – turi trofėjų ar ne. Galbūt jam lengviau, nes 3-4 metus dirba su ta pačia komanda. Nesakau, kad lengva, bet lengviau“.

VIDEO: „Vieni vartai“ su A.Liubinsku: emocinga kritika Lietuvos futbolui ir neregėtos palydos į pragarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas