Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Christianas Eriksenas grįžta: žais Anglijos „Premier“ lygoje

Europos čempionate širdies smūgį patyręs ir pastaruosius aštuonis mėnesius be futbolo praleidęs Christianas Eriksenas grįžta. Danijos rinktinės saugas pasirašė šešių mėnesių sutartį su „Brentford“ klubu.
Christianas Eriksenas pluša „Ajax“ treniruotėse
Christianas Eriksenas / „AFC Ajax“ nuotr.

29-erių žaidėjui šiurpus incidentas nutiko praėjusį birželį, per danų mačą prieš suomius.

Ch.Eriksenas staiga susmuko aikštėje, jį gaivinti ėmėsi medikai, o, kaip vėliau paaiškėjo, danas praktiškai „buvo miręs penkias minutes“.

Dėl to jis vėliau nežaidė ir nutraukė sutartį su Milano „Inter“, nes Italijoje nebegalėtų žaisti futbolo profesionaliai dėl Italijoje galiojančių taisyklių, draudžiančių profesionaliai rungtyniauti žaidėjams su įmontuotais defibriliatoriais – širdies ritmo palaikymo prietaisais.

Vis dėlto pastaruoju metu Ch.Eriksenas atgavinėjo formą su savo jaunystės klubu Amsterdamo „Ajax“, o jau netrukus grįš į aikštę Anglijoje.

„Pasinaudojome neįtikėtina galimybe pasirašyti sutartį su pasaulinio lygio žaidėju“, – abiem pusėms padėjus parašus ant sutarties sakė „Brentford“ vyriausiasis treneris Thomasas Frankas.

Brentfordo ekipa šiemet pirmą sykį rungtyniauja „Premier“ lygoje ir užima 14-ąją vietą.

Į Angliją danas grįžta po dvejų metų pauzės – 2013-2020 m. jis atstovavo Londono „Tottenham Hotspur“ komandai, kuriai per 305 rungtynes pelnė 69 įvarčius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Eriksenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Eriksenas

Atgauti formą siekiantis Ch.Eriksenas viliasi, kad metų pabaigoje galės žaisti ir Katare vyksiančiame pasaulio futbolo čempionate.

„Mano tikslas yra žaisti pasaulio čempionate Katare, – neseniai teigė Ch.Eriksenas. – Toks yra mano mąstymas. Ar būsiu pakviestas į rinktinę – kitas klausimas, bet mano svajonė yra grįžti. Iki tol noriu rungtyniauti ir įrodyti visiems, kad grįžau į savo tikrąjį lygį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?