Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Copa America“ finale – futbolo desertas: Argentina išgyveno baudinių seriją

Pietų Amerikos futbolo čempionato „Copa America“ finale sirgaliai išvys tikrą futbolo klasiką. Prie anksčiau į finalą patekusių brazilų prisijungė ir amžini jų varžovai argentiniečiai, dramatiškai peršokę pusfinalio barjerą.
Argentiniečiai laimėjo baudinių seriją
Argentiniečiai laimėjo baudinių seriją / „Scanpix“/AP nuotr.

Argentinos rinktinė pusfinalyje tik po baudinių serijos įveikė Kolumbiją.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1, o baudinius argentiniečiai laimėjo 3:2.

Į priekį „La Albiceleste“ išsiveržė jau 6-ąją minutę, kai po Lionelio Messi perdavimo pasižymėjo Milano „Inter“ puolėjas Lautaro Martinezas.

Bet Argentina persvaros neišsaugojo. 61-ąją minutę Luisas Diazas sudėtingu smūgiu permetė kamuolį per varžovų vartininką ir išlygino rezultatą.

Pagrindinis rungtynių laikas taip ir baigėsi, o pratęsimai „Copa America“ turnyre nėra žaidžiami, tad komandos keliavo tiesiai į baudinių seriją.

Joje ryškiausia žvaigžde tapo Argentinos rinktinės vartininkas Emiliano Martinezas. Jis atrėmė net tris kolumbiečių mėginimus, įskaitant ir lemiamą Edwino Cardonos bandymą pasižymėti.

Argentiniečiui taip pat pavyko atlaikyti ir Davinsono Sanchezo bei Yerry Minos smūgius, o vieninteliai pasižymėję Kolumbijos rinktinės futbolininkai buvo Juanas Cuadrado ir Miguelis Borja.

Argentinos rinktinėje sėkmingai smūgiavo L.Messi, Leandro Paredesas ir L.Martinezas, o Rodrigo De Paulo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

Po penkerių metų pauzės „Copa America“ finale žaisianti Argentina jame bandys nukarūnuoti čempionės titulą ginančią Braziliją. Argentiniečiai siekia susigrąžinti pastarąjį kartą dar 1993 metais iškovotą žemyno čempionų karūną, o L.Messi siekia iškovoti pirmąjį trofėjų su nacionaline komanda.

Brazilija prieš Argentiną „Copa America“ finaluose yra žaidusios tris sykius. Du iš jų laimėjo brazilai, o pastarąjį kartą taip nutiko 2007 metais, kai Brazilijos rinktinė sutriuškino Argentiną 3:0 Venesueloje vykusio čempionato lemiamose rungtynėse.

Brazilų ir argentiniečių mūšis legendiniame Rio de Žaneiro „Maracana“ stadione vyks naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku. Rungtynių pradžia – 3 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito