Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Copa America“ startavo – Brazilijos rinktinė rado naują didvyrį

Prieš Pietų Amerikos futbolo čempionatą Brazilija prarado Neymarą, bet pirmajame mače penktadienį rado kitą lyderį. Philippe Coutinho įmušė du įvarčius ir padėjo brazilams 3:0 nugalėti Boliviją.
Brazilijos rinktinė turnyrą pradėjo pergale 3:0 prieš Boliviją.
Brazilijos rinktinė turnyrą pradėjo pergale 3:0 prieš Boliviją. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Coutinho realizavo 11 metrų baudinį, skirtą po vaizdo peržiūros 50-ąją min., ir galva uždarė Firmino siųstą kamuolį 53-ią min.

Čempionato šeimininkams taip pavyko pakilti po pirmojo kėlinio, kuris baigėsi be įvarčių, o pirmojo nuo 2007 metų „Copa America“ titulo laukiantys žiūrovai „Morumbi“ stadione pradėjo nerimauti.

Čempionato šeimininkų pergalę įtvirtino nuo atsarginių suolo į žaidimą įsitraukęs Evertonas, taip pat pasižymėjęs antrajame kėlinyje.

Brazilų startas įvyko futbolo pasauliui vis dar šurmuliuojant apie Neymarą, kuris prieš pirmenybes patyrė kulkšnies traumą, bet dar labiau dėmesio pastaruoju metu sulaukia dėl skandalo – ketvirtadienį jis lankėsi policijoje, kur turėjo atsakyti į klausimus dėl kaltinimų išprievartavimu Brazilijos moters, kuri lankė jį Paryžiuje. Neymaras neigia kaltę.

Ryškiausios žvaigždės trūkumas jautėsi pirmojoje mačo dalyje, kol brazilai ieškojo būdų atrakinti Bolivijos gynybą.

Jaunasis Amsterdamo „Ajax“ puolėjas Davidas Neresas, pakeitęs starto sudėtyje Neymarą, nespindėjo, o Firmino ir Richarlisonas irgi negalėjo pradžiuginti 46 tūkst. sirgalių.

Tik antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai lengviau atsikvėpė, kai teisėjas po vaizdo peržiūros nustatė, kad kamuolys lietė Bolivijos rinktinės gynėjo Adriano Jusino ranką, o Phillipe Coutinho realizavo 11 metrų baudinį.

Šis vidurio saugas tuoj pat įtvirtino pergalę.

Kitas rungtynes A grupėje brazilai žais su Venesuela, kuri čempionatą pradės sekmadienį maču su Peru.

Brazilijos futbolininkai yra laimėję „Copa America“ aštuonis kartus, o keturis sykius jiems tai pavyko, kai turnyras vykdavo jų šalyje..

Penktadienį brazilai vilkėjo neįprastus baltus marškinėlius, taip pažymėdami 100 metų sukaktį nuo pirmojo laimėto Pietų Amerikos pirmenybių titulo 1919 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito