Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

D.Deschamps'as aiškino K.Mbappe situaciją, R.Koemanas pyko dėl neįskaityto įvarčio

„Taip, mūsų Leipcigas – nedidelis Paryžius / lr jo gyventoją pažinsi būtinai“, – savo genialiojo kūrinio „Faustas“ šeštajame skyriuje rašo Johannas Wolfgangas von Goethe.
Didier Deschamp'as ir Ronaldas Koemanas
Didier Deschamp'as ir Ronaldas Koemanas / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pirmas kartas, kai Mefistofelis pasiėima Faustą savo kelionių metu. Šiame epizode jie apsilanko užeigoje, kurioje jau linksminasi bei geria keturi vyrai Zybelis, Fuksas, Oberfuksas ir amžinas studentas.

Palyginimas su Paryžiumi priklauso Fuksui.

J.W.Goethe studijavo Leipcige ir taip aprašė Auerbacho rūsį, kuriame ir pats leido nerūpestingos jaunystės dienas.

„Auerbachs Keller“ veikia iki šiol ir didžiuojasi antrojo pagal senumą restorano Vokietijoje etikete.

Kone nuo šalia restorano esančios Fausto ir Mefistofelio statulos miesto centre savo bangavimą link už 2 km į vakarus esančio „Red Bull“ stadiono penktadienį pradėjo „oranžinė“ Nyderlandų sirgalių jūra.

„Scanpix“ nuotr./Nyderlandų sirgaliai Leipcige
„Scanpix“ nuotr./Nyderlandų sirgaliai Leipcige

Reikia pripažinti, kad Saksonijos širdyje prancūzai be lyderio Kyliano Mbappe neatrodė tarsi žaistų mažojoje savo sostinėje.

Olandų tribūnose buvo daugiau, jie buvo aktyvesni, aikštėje irgi sukūrė patį pavojingiausią rungtynių epizodą.

Simboliška, bet 70-ąją minutę tai padarė „Paris Saint Germain“ klubui priklausantis ir pastarąjį sezoną „RB Leipzig“ marškinėlius vilkėjęs Xavi Simonsas. Visgi 21-erių amsterdamiečio įvartį Anthony Tayloras atšaukė po VAR peržiūros, užfiksavęs pasyvią nuošalę už tai, jog smūgio metu Denzelis Dumfriesas trukdė vartininkui.

„Scanpix“ nuotr./Xavi Simonsas
„Scanpix“ nuotr./Xavi Simonsas

Tai nebuvo panašu į šventvagišką suokalbį, bet tenka pripažinti, kad du nuliai švieslentėje tiko abiems ir katapultavo rungtynių dalyvius į atkrintamųjų traukinį dar prieš paskutines grupės rungtynes.

Paskutiniame mače prancūzai žais su lenkais, olandai – su austrais. Net pergalės prieš „Les Bleus“ atveju, lenkai jau nesugebės pakilti iš paskutinės D grupės pozicijos.

„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Ketvirtadienį K.Mbappe jau treniravosi su veido kauke ir treneris Didier Deschamps'as buvo optimistiškai nusiteikęs, tačiau Leipcige nusprendė, jog neverta rizikuoti rungtynėse, kurių jo komandai laimėti nebūtina.

„Viskas Kylianui gerai. Kiekvieną dieną jis jaučiasi vis geriau. Jei tai būtų buvusios lemiamos rungtynės, būčiau dukart pagalvojęs, ar jam žaisti. Nes tai yra rizikinga. Visgi tikiu, kad kiekvieną dieną žaidėjas jausis geriau ir rizika iškristi ilgam mažės. Maniau, kad protingesnis sprendimas buvo palikti jį ant suolo“, – po mačo aiškino Prancūzijos rinktinės strategas.

„Scanpix“ nuotr./Didier Deschamp'as
„Scanpix“ nuotr./Didier Deschamp'as

Kalbėdamas apie mačą, D.Deschamps'as pripažino, kad tai nebuvo geriausia Prancūzijos versija.

„Nebuvome pakankamai efektyvūs. Turėjome penkias ar šešias progas, bet taip ir nesugebėjome surasti vartų. Galiausiai likome be trijų taškų, bet bendru vaizdu likau patenkintas, nors ir nesugebėjome pramušti“, – tikino prancūzas.

Tai buvo dviejų vienintelių šio čempionato trenerių akistata, kurie žino, ką reiškia laimėti Europos pirmenybes. Ronaldas Koemanas, atstovaudamas Nyderlandams, 1988-aisiais padovanojo vienintelį šaliai Europos čempionų titulą, kai čempionatas vyko toje pačioje Vokietijoje. D.Deschamps'as buvo Prancūzijos rinktinės kapitonas, kai ši triumfavo 2000-aisiais Nyderlanduose ir Belgijoje.

Po finalinio švilpuko abu strategai aikštėje paspaudė rankas ir keletą minučių bičiuliškai aptarė rungtynes.

„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Koemanas
„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Koemanas

R.Koemanas po mačo turėjo savo nuomonę dėl X.Simonso neįskaityto įvarčio.

Anot stratego, įvartį jo auklėtiniai pasiekė legaliai.

„Nuošalė yra tada, kai žaidėjas trukdo vartininkui, o man atrodo, kad taip nebuvo. Ir reikia penkių minučių, kad tai patikrintumėte? Tai taip sudėtinga? Aš to nesuprantu, – pyko olandas. – Mano nuomone, dar kartą sakau, kad jis netrukdė vartininkui.“

D.Deschamps'as pritarė kolegai dėl per ilgai užtrukusio VAR patikrinimo, tačiau išreiškė nuomonę, kad D.Dumfriesas aiškiai trukdė vartininkui.

„Kai pamačiau vaizdus, pamaniau, kad tai buvo neleistina“, – sakė D.Deschamps'as.

„Rezultatas šiek tiek nuvilia, bet jei galvojame apie visas rungtynes, kai kuriose jų atkarpose buvome praradę kamuolio kontrolę. Tada buvo sunku, nesijautėme gerai, tarp mūsų linijų buvo pernelyg daug erdvės. Antroje mačo pusėje galėjome sužaisti geriau, – pripažino R.Koemanas. – Kita vertus rungtynės buvo tokios, kad neatrodė, jog kažkuri komanda nusipelnė pergalės. Bendrai progų neturėjome daug, bet įsivaizduoju, kad prancūzus, kaip ir mus, rezultatas tenkins.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius