Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D grupė: L.Messi Argentina, pavojinga Kroatija, mažoji Islandija ir skraidanti Nigerija

Kremliaus rūmuose Maskvoje penktadienį ištraukti burtai padalino 2018 metų vasarą pasaulio čempionate Rusijoje žaisiančias komandas į aštuonias grupes. Pristatome D grupę, kurioje žais Argentina, Kroatija, Islandija ir Nigerija.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Argentina

Komanda su Lioneliu Messi niekada nebus ignoruojama, nors 2014 metų pasaulio vicečempionė vos pateko į šį čempionatą.

Rinktinėje L.Messi labai trūksta kitų talentų Sergio Aguero ir Gonzalo Iguaino pagalbos. Savo šanso puolimo grandyje sulaukė net mažai žinomas „Boca Juniors“ puolėjas Daria Benedetto.

Svarbiausias žaidėjas: Lionelis Messi („Barcelona“) – penkis kartus geriausiu pasaulio žaidėju pripažintas futbolininkas nenuvylė. Be jo Argentina nebūtų patekusi į čempionatą Rusijoje. Jo metu L.Messi sukaks 31-eri. Tai gali būti paskutinis puolėjo šansas iškovoti trofėjų su rinktine.

Treneris: Jorge Sampaoli – mažiau nei per metus tai jau trečias rinktinės treneris. 57-erių argentinietis kol kas pasiekė tik vieną pergalę per ketverias rungtynes. Jo komanda yra viena iš didžiausių čempionato mįslių.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Kroatija

Nors rinktinėje nebėra kelių garsių pavardžių, Kroatija po papildomo atrankos etapo vis dėlto prasibrovė į pasaulio čempionatą. Luka Modričiaus, Mario Mandžukičiaus, Ivano Raktičiaus ir Ivano Perišičiaus vedama ekipa bent „ant popieriaus“ neatrodo tokia, kurią nugalėti bus lengva.

Kroatams reikės, kad klubuose žibantys žaidėjai panašią formą ir mentalitetą nusivežtų ir į Rusiją.

Svarbiausias žaidėjas: Luka Modričius (Madrido „Real“). Kroatijos gerbėjų akys dažniausiai krypsta būtent į šį saugą. Sirgaliai tikisi, kad „karališkajame“ klube rungtyniaujantis L.Modričius gali atvesti ekipą į tuos laikus, kuomet 1998 metais kroatams pavyko laimėti trečiąją vietą.

Treneris: Zlatko Daličius. Strategas vairą perėmė kritiniu momentu, kuomet iki atrankos turnyro pabaigos buvo likęs vos vienas mačas. Pergalė 2:0 prieš Ukrainą ir papildomame etape įveikta Graikija padėjo Z.Daličiui greitai įsitraukti į naujas pareigas.

„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius
„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius

Islandija

Vos 330 tūkst. gyventojų turinti sala – mažiausia valstybė, kada nors pasiekusi pasaulio čempionato finalinį etapą.

Vien Maskvoje gyvena 40 kartų daugiau gyventojų nei visoje Islandijoje, bet tai netrukdo „vikingams“ būti pasaulio futbolo grandų žudikais.

Praėjusiais metais islandai pasiekė Europos čempionato ketvirtfinalį, sensacingai eliminavę anglus. Atrankos varžybose jie aplenkė kroatus ir Ukrainą, taip dar kartą pasauliui parodydami, kad tas nuostabus vakaras 2016 metų vasarą Nicoje nebuvo atsitiktinumas.

Svarbiausias žaidėjas: Aronas Gunnarsonas („Cardiff City“) – galbūt Gilfy Sigurdssonas yra svarbiausias ekipos žmogus atakuojant, bet tikrasis kapitonas aikštėje ir drabužinėje yra šis vyrukas.

Treneris: Heimiras Hallgrimsonas – tikrai ne kiekvieną pasaulio čempionato komandą treniruoja stomatologas. Praėjusiais metais treniravo komandą su Larsu Lagerbacku, bet liko prie vairo, kai švedas pasitraukė.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Mažos Islandijos rinktinė įsiminė 2016 m. Europos čempionate.
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Mažos Islandijos rinktinė įsiminė 2016 m. Europos čempionate.

Nigerija

Nigerijos futbolininkai pirmieji Afrikoje užsitikrino bilietą į pasaulio čempionatą ir tai padarė labai įtikinamai.

Atrankos varžybų grupėje Nigerija aplenkė dabartinį Afrikos čempioną Kamerūną, buvusią žemyno čempionę Zambiją, taip pat – Alžyrą. Pergalė 4:0 prieš Kamerūną parodė, kad „Super ereliais“ vadinami Nigerijos futbolininkai gali skristi labai aukštai.

Tuo įsitikino ir Argentina, kurią lapkričio mėnesį Nigerija nugalėjo kontrolinėse rungtynėse Rusijoje 4:2, nors iš pradžių afrikiečiai buvo atsilikę 0:2.

Nigerija žais pasaulio čempionate jau penktą kartą per šešis pastaruosius finalinius turnyrus.

Svarbiausias žaidėjas: Johnas Obi Mikelis („Tianjin Teda“, Kinija). Nors Nigerija turi daug talento atakose, kur žaidžia Alexas Iwobi, Kelechi Iheanacho ir Victoras Mosesas, rinktinės kapitonas J.O.Mikelis garantuoja labai reikalingą stabilumą aikštės viduryje.

Treneris: Gernotas Rohras – kaip ir J.O.Mikelis, šis patyręs 64 metų strategas iš Vokietijos suteikia šaltakraujiškumo ir lyderystės Nigerijai, kuri po pasaulio čempionato Brazilijoje ilgai ieškojo trenerio. G.Rohras pateisino lūkesčius ir prieš tris dienas pratęsė sutartį su Nigerijos futbolo federacija dar dvejiems metams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Obi Mikelis (kairėje).
AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Obi Mikelis (kairėje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai