Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Rapšys pasaulio taurės etapą Dohoje užbaigė bronziniu pasirodymu

Kataro sostinėje Dohoje šeštadienį finišavo trečiasis FINA pasaulio plaukimo taurės etapas. Paskutinę varžybų dieną finaliniuose plaukimuose dalyvavo ir du lietuviai – Andrius Šidlauskas bei Danas Rapšys, o būtent pastarajam pavyko nugvelbti dar vieną medalį.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

Lietuvos plaukimo rinktinės lyderis D.Rapšys 200 metrų laisvuoju stiliumi rungties finale distanciją įveikė per 1:42.26 min. ir iškovojo bronzos medalį.

Į priekį lietuvis užleido Pietų Korėjos atstovą Sunwoo Hwangą (1:41.17) ir PAR plaukiką Matthew Satesą (1:41.33).

Iš Kataro D.Rapšys sugrįžta su trimis medaliais – mūsų tautietis taip pat iškovojo du sidabrus 400 metrų laisvuoju stiliumi ir 200 metrų kompleksiniu būdu plaukimuose.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas

Šeštadienį finale plaukė ir A.Šidlauskas, užėmęs šeštą vietą 200 metrų krūtine plaukime.

Lietuvio užfiksuotas laikas – 2:08.01 min.

Auksą iškovojo japonas Daiya Seto (2:01.65), sidabrą – olandas Arno Kamminga (2:02.05), o bronzą – rusas Antonas Čupkovas (2:03.08).

Ketvirtasis ir finalinis šių metų Pasaulio taurės etapas bus surengtas Kazanėje, Rusijoje, spalio 28–30 dienomis. Ten kartu su D.Rapšiu ir A.Šidlausku taip pat varžysis Deividas Margevičius, Tomas Navikonis ir Aleksas Savickas.

Primename, kad visi Pasaulio taurės etapai vyksta trumpame (25 m) baseine, o varžybose dalyvaujantys sportininkai gali vykdyti normatyvus į 15-ąjį FINA Pasaulio trumpo vandens plaukimo čempionatą, kuris vyks šių metų gruodžio 16–21 dienomis Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

20 geriausių kiekvieno etapo plaukikų išsidalins 224 tūkst. JAV dolerių, o dešimčiai geriausių sportininkų, remiantis bendru Pasaulio taurės reitingu, atiteks dar 556 tūkst. JAV dolerių. Varžybų prizinį fondą iš viso sudaro 1 mln. 452 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant