Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 11 /20:05

„Dainava“ Vilniuje iškovojo tašką, „Panevėžys“ sutvirtino lyderio poziciją

Vilniaus „Žalgiris“ nepasinaudojo galimybe taškais aplenkti „Šiaulius“, tuo metu „Panevėžys“ sutvirtino lyderio poziciją Lietuvos futbolo A lygoje.

LFF stadione vykusiose rungtynėse „Žalgiris“ ir Alytaus „Dainava“ sužaidė be įvarčių – 0:0.

Taip „Dainava“ nutraukė keturių iš eilės pralaimėjimų šalies čempionams seriją.

Gaisras prie alytiškių vartų kilo jau pirmąją rungtynių minutę – Adamo Fofaną smūgį atrėmė vartininkas Vincentas Šarkauskas, o Mathiaso Oyewusi bandymą blokavo gynėjai.

Pirmajame kėlinyje iniciatyvą turėjo žalgiriečiai, tačiau nei jiems, nei alytiškiams įvarčio pasiekti ir išsiveržti į priekį nepavyko.

55-ąją minutę „Dainavos“ išpuolis baigėsi pavojingu Aarono Olugbogi smūgiu iš už baudos aikštelės, tiesa, kamuolys prašvilpė pro šalį.

Antrojo kėlinio viduryje baudos aikštelėje visiškai netrukdomas smūgiavo Ovidijus Verbickas, bet komandą puikiai išgelbėjo V.Šarkauskas.

Po kelių akimirkų ir vėl įvykių centre atsidūrė tas pats O. Verbickas – sulaukęs puikaus perdavimo iš aikštės gilumos sėkmingai į kamuolį nepataikė.

Kitose rungtynėse „Panevėžys“ namuose 4:0 sudorojo Telšių „Džiugą“.

Dvikova šeimininkams prasidėjo puikiai: jau 3-iąją minutę kamuolys labai dėkingai atšoko ant 16 metrų linijos buvusiam Chafikui Tigroudja, kuris galingu smūgiu atsidarė savo įvarčių sąskaitą.

Pirmojo kėlinio viduryje „Panevėžys“ galėjo padidinti pranašumą. Artemo Ščedro atlikto perdavimo metu kamuolys atsimušė į Luko Ankudinovo ranką, tiesa, baudinio nerealizavo Jovanas Čadženovičius – smūgis skriejo virš vartų.

38-ąją minutę „Džiugas“ turėjo geriausią progą, bet Aireso Sousos bandymą blokavo Seydina Keita. Savo ruožtu pirmą pridėto laiko minutę po Ch. Tigroudja perdavimo kamuolį į tuščius vartus nukreipė Markas Beneta.

Antrame kėlinyje šeimininkai užtikrintai kontroliavo situaciją. 63-iąją minutę po Jeffrey Sarpongo perdavimo pirmą savo įvartį Lietuvos čempionate įmušė Matijus Remeikis, o ketvirtą pridėto laiko minutę Noelis Mbo smūgiu iš arti pralaužė ledus atstovaujant „Panevėžiui“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas