Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vieną žaidėją praradęs Vladimiras Čeburinas: „Padėtis aštrėja“

Vladimiras Čeburinas LFF stadioną paliko nuleista galva ir jau jaučia į nugarą alsuojančio Vilniaus „Žalgirio“ atodūsius. Penktadienį vakare Lietuvos čempionai sostinėje krito 0:1, o A lygos lentelės viršūnėje taip karšta nebuvo jau seniai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienintelį rungtynių įvartį 58-ąją minutę pelnė Mamadou Mbodjis, kuris galva po kampinio nuginklavo Ivaną Kardumą.

Marijampolės ekipa iš pradžių kiek nustebino šaudydama iš toli, vėliau, po praleisto įvarčio, bandė ieškoti kelių link vilniečių vartų, tačiau viskas baigėsi niekuo.

VIDEO: „Pietų IV“ dūmuose paskandino LFF stadioną

„1:0, 1:0… Žinojome, ko tikėtis, ruošėmės, norėjome kontroliuoti cetrinę zoną. Tai kartais pavykdavo, bet klaidos lemdavo pavojingus momentus.

Pirmame kėlinyje žaidimas daugiau vyko aikštės viduryje, abi komandos kūrė pusproges. Aštrumo buvo, bet nedaug.

Antrajame kėlinyje – standartas, nuo kurio nesugebėjome apsiginti. „Žalgiris“ turėjo ir daugiau pavojingų atakų. Aštrėja padėtis turnyro lentelėje, dabar kiekvienos rungtynės bus ypatingai svarbios.

Bet kuriuo atveju, su „Žalgiriu“ dar bent kartą žaisim, tik dabar reikės reabilituotis jau už 3 paskutines rungtynes, kurias jiems pralaimėjome“, – rungtynes komentavo V.Čeburinas.

15min paklaustas, ar komanda jau visiškai atsigavo po ilgos kelionės Europos lygoje, treneris sakė: „Sunkios buvo tos taurės rungtynės, kai vos ne iš lėktuvo išlipus reikėjo žaisti, bet atrodo, kad jau persijungėme vietiniam frontui.“

Specialistas svarstė, kad iškart po mačo Glazge sekęs susitikimas su „Žalgiriu“ LFF taurėje suteikė sostinės komandai psichologinį pranašumą, nes tada Valdo Urbono auklėtiniai Suvalkijos sostinėje triumfavo net 4:1.

„Rungtynės su „Celtic“ yra didelis reikalas, bet reikia sugrįžti ir žaisti“, – sakė V.Čeburinas.

Vis tik treneris nemano, kad verta panikuoti. „Nepasakyčiau, kad esame duobėje. Turime nemažai naujų žaidėjų, kuriems reikia dar laiko“, – akcentavo treneris.

V.Urboną „Sūduvos“ varininkas penktadienį kiek nustebino išrikiavęs 4 gynėjų liniją, nors įprastai marijampoliečiai ginasi penkiese.

„Žalgiris nežaidžia keturiais puolėjais, jie puola dviese, krašto žaidėjai nėra aktyvūs puolime“, – varžovų savybes pasakojo ir savo pasirinkimą taip aiškino V.Čeburinas.

Beje, traumą šiose rungtynėse patyrė krašto gynėjas Andro Švrljuga. Kroatas dar atkentėjo pirmąjį kėlinį, tačiau po pertraukos jį pakeitė Marius Činikas. Sunku būtų suskaičiuoti, kiek iš viso jau traumų šį sezoną patyrė „Sūduvos“ futbolininkai, tačiau V.Čeburinas nemano, kad tai yra blogo fizinio pasirengimo padarinys.

„Galima svarstyti visaip, mes analizavom, bet padarėme išvadą, kad dažniausiai trauma įvyksta po susidūrimo, konktaktinėse situacijose“, – pasakojo V.Čeburinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento