Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dar vienas praradimas: „Žalgirį“ paliekantis A.Novikovas keliasi į Turkiją

33 metų Arvydo Novikovo etapas Vilniaus „Žalgiryje“ truko pusmetį. Triskart geriausiu Lietuvos futbolininku rinktas vilnietis keliasi į Turkiją.

15min šaltinių teigimu, praėjusių metų rugpjūtį į Lietuvą sugrįžęs ir A lygoje per 9 rungtynes tris įvarčius pelnęs A.Novikovas kelia sparnus į „Tuzlaspor“ klubą.

Tai, kad žaidėjas palieka „Žalgirį“, patvirtino ir pats Vilniaus klubas.

„Viskas buvo jau nurimę, galvojau, jog pradėsiu sezoną Vilniuje. Bet futbole kartais atsitinka visko. Gavau gerą pasiūlymą iš Turkijos, pasikalbėjau su klubo vadove Vilma Venslovaitiene ir ji buvo supratinga šiuo klausimu. Esu už tai dėkingas. Turiu neužbaigtų reikalų Turkijoje, nes praėjusį kartą išvykau ne geriausiu būdu. Noriu ten pabandyti dar kartą. Į Vilnių, manau, sugrįšiu ateityje. Noriu padėkoti komandos aistruoliams, kurie buvo visada šalia, su „Žalgiriu“ netgi sunkiu metu“, – „Žalgiris“ cituoja A.Novikovą.

A.Novikovas turėjo sutartį su „Žalgiriu“ iki 2024 m. sezono pabaigos, tačiau jame buvo įrašyta išsiskyrimo sąlyga, jei futbolininkas sulauktų pasiūlymo iš užsienio komandos.

Beveik 300 tūkst. gyventojų turinčios Tuzlos komanda žaidžia antroje Turkijos lygoje, kurioje šį sezoną žengia keturiolikta tarp 18 ekipų.

Į Turkiją A.Novikovas sugrįžta po metų pertraukos. Nuo 2020 iki 2023 metų lietuvis žaidė „Erzurumspor“ ir „Samsunspor“ ekipose.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Arvydas Novikovas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Arvydas Novikovas

Palikęs pastarąją, nuo 2023 m. sausio iki liepos puolėjas gynė Haifos „Hapoel“ garbę, o rugpjūtį pasirašė sutartį su „Žalgiriu“ bei tapo Lietuvos vicečempionu.

Atstovaudamas „Žalgiriui“ A.Novikovas sugrįžo ir į Lietuvos rinktinės trenerio Edgaro Jankausko radarą. Rudenį šalies komandos garbę jis gynė visose šešeriose rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius