Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei 150 rusų chuliganų išvengė sulaikymo, du deportuoti iš šalies

Marselio miesto prokuroras pirmadienį teigė, kad didelė dalis mieste siautėjusių rusų sirgalių buvo treniruoti chuliganai, kurių tikslas – riaušės. Nė vienas rusas nepapuolė į policijos rankas ir nebus teisiamas.
Sirgalių susirėmimai
Sirgalių susirėmimai / „Scanpix“ nuotr.

„Buvo apie 150 rusų rinktinės sirgalių, kurie iš tiesų buvo chuliganai. Jie buvo puikiai pasirengę staigiam ir agresyviam išpuoliui. Jie buvo puikiai treniruoti“, – „Sky Sports“ cituoja Marselio prokurorą Brice'ą Robiną.

Šeštadienį prieš Rusijos ir Anglijos rinktinių mačą Marselyje mieste vyko riaušės, prasitęsusios ir po rungtynių.

Pranešama, kad tik nuskambėjus finaliniam švilpukui, ir vienam iš sirgalių uždegus žalios spalvos deglą (panašu, tai buvo signalas), Rusijos sirgaliai puolė anglus. Nuotraukose ir vaizdo įrašuose užfiksuoti daužomi anglų sirgaliai, pranešama, kad rusai užpuolė net neįgaliųjų fanų sektorių, smurtavo ir prieš moteris bei vaikus.

UEFA išplatino žinią, kad imsis sankcijų tiek prieš Rusijos, tiek prieš Anglijos rinktines. Anglų sirgaliai Marselyje irgi pasižymėjo girtuokliavimu ir susirėmimu su policija.

Pirmadienį pranešama, kad ligoninėse atsidūrė 35 sirgaliai, beveik visi jie – britai. Trys buvo sužeisti sunkiai, o vienas vis dar tebėra „kritinės, tačiau stabilios būklės“.

Tai didžiausias smurto proveržis Europos stadionuose nuo 1998 metų pasaulio čempionato, kuris irgi vyko Prancūzijoje.

Šeši anglai, vienas austras ir trys prancūzai pirmadienį stos prieš teismą Marselyje. „Sky Sports“ praneša, kad du rusai jau buvo deportuoti iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas