Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Įvartį gražuolį mušusi Rumunija sutriuškino Ukrainą

Europos futbolo čempionate („Euro 2024“) – pirmas siurprizas. Rungtynių favorite laikyta Ukraina patyrė skaudžią nesėkmę prieš Rumuniją.
Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu / Vida Press nuotr.

Pirmajame E grupės mače rumunai šventė pergalę net 3:0 (1:0).

Ukrainiečių vartus įspūdingu tolimu smūgiu atrakino rumunų kapitonas Nicolae Stanciu (29 min.), pasinaudojęs nevykusiu varžovų vartininko Andrijaus Lunino perdavimu.

Prasidėjus antrajam kėliniui įvarčius dar pelnė Razvanas Marinas (53 min.) ir Denisas Dragušas (57 min.), o rumunai šventė tik antrą pergalę Europos čempionatuose per visą šalies futbolo istoriją.

Tuo metu skaudžią nesėkmę E grupėje, kurioje dar žaidžia belgai ir slovakai, patyrę ukrainiečiai dabar rizikuoja net nepatekti į kitą etapą. Priminsime, kad tolyn žengs dvi geriausios kiekvienos grupės komandos ir keturios ir šešių trečiąsias vietas užėmusių.

Vida Press nuotr./Mychailo Mudrykas
Vida Press nuotr./Mychailo Mudrykas

Ukrainiečiai dažniau atakavo rumunų vartus (14:10), bet tik dukart pataikė į vartų plotą (rumunai – 5). Kamuolį taip pat ilgiau kontroliavo Ukrainos rinktinė (66:34 proc.), bet savo šansais nuostabiai pasinaudoję rumunai pelnytai nugalėjo.

Praėjusiame Europos čempionate ketvirtfinalį pasiekusi Ukraina kovoja ne tik dėl pergalių aikštėje, bet siekia dar kartą priminti pasauliui apie šalį niokojantį, brutalų Rusijos sukeltą karą.

„Visi žaidėjai, aš asmeniškai gauname daugybę žinučių iš mūsų kovotojų, iš karių, draugų, kurie kovoja dėl Ukrainos laisvės. Esu tikras, kad jie mumis didžiuojasi. Jie sako, jog mes esame čia Vokietijoje, kad „parodytume Ukrainos dvasią“. Šis turnyras apie tai ir bus“, – teigė treneris Serhijus Rebrovas.

Ukrainiečiams pirmajame susitikime nepadės Vitalijus Mykolenko. Liverpulio „Everton“ krašto gynėjas patyrė traumą, tad Oleksandras Zinčenko bus traukiamas iš aikštės vidurio į atsivėrusią spragą.

Pranešama, jog į Miuncheną sugužėjo apie 40 tūkst. Rumunijos sirgalių.

Rungtynių eiga

Starto sudėtys:

5 min. Rungtynės prasideda gyvu futbolu. Kamuolys neužsilaiko aikštės viduryje ir greitai atsiduria tai prie vienų, tai prie kitų vartų. Kamuolio kontrolė kol kas priklauso ukrainiečiams, kurie žaidžia tiksliau.

Vida Press nuotr./Ukrainos futbolo rinktinės sirgalius
Vida Press nuotr./Ukrainos futbolo rinktinės sirgalius

25 min. Daugiau nei pusė kėlinio sužaista ir abi komandos kol kas susikūrė... 0,06 tikėtino įvarčio (xG). Čia – kartu sudėjus.

Vida Press nuotr./Ukrainos futbolo rinktinės sirgalė
Vida Press nuotr./Ukrainos futbolo rinktinės sirgalė

29 min. Koks smūgis! Ukrainiečių vartų sargas A.Luninas klysta, atiduodamas kamuolį rumunams, o šių kapitonas Nicolae Stanciu įspūdingu tolimu smūgiu siunčia kamuolį į vartų tinklą (0:1).

45+2 min. Pirmas kėlinys baigiasi. Rumunai kiek netikėtai priekyje.

Vida Press nuotr./Rumunijos futbolo rinktinės aistruoliai
Vida Press nuotr./Rumunijos futbolo rinktinės aistruoliai

53 min. Rumunai muša antrą! Ir dar vienas tolimas – itin tikslus smūgis. Tik šįkart – į apatinį vartų kampą. Pasižymi Razvanas Marinas (0:2).

57 min. Ir TREČIĄ! Rumunijai toliau drąsiai atakuoja ir Denis Dragušas verčia rezultatą triuškinamu... Kol kas tikrai netikėčiausias rezultatas šiame Europos čempionate (0:3).

82 min. Ukrainiečių bandymai bent jau sušvelninti skirtumą – nesėkmingi. 100 mln. eurų Londono „Chelsea“ klubui kainavęs M.Mudrykas įsiveržia į baudos aikštelę, bet šauna virš vartų.

90+4 min. Pabaiga. Rumunai švenčia įspūdingą pergalę, o ukrainiečiai komplikuoja savo šansus šiose Europos pirmenybėse.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius