Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dažniau nei to paties amžiaus L.Messi mušantis K.Mbappe tapo jauniausiu rinktinės žaidėju

18-metis „Monaco“ klubo supertalentas Kylianas Mbappe antradienį tapo jauniausiu startožaidėju Prancūzijos futbolo istorijoje. Jis tapo pirmuoju rungtynes starto sudėtyje pradėjusiu Prancūzijos futbolininku, kuris dar nebuvo gimęs, kai 1998 m. pasaulio čempionate taurę į viršų kėlė Zinedine'o Zidane'o, Thierry Henry ir Patrice'o Vieira karta.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Nei mače su Liuksemburgu per keliolika minučių, nei antradienio mače su Ispanija jaunasis talentas įvarčių nepelnė, tačiau užsitarnavo daug pagyrų.

18-metis puolėjas šį sezoną tapo tikra Europos futbolo sensacija. Du jo įvarčiai Čempionų lygos aštuntfinalyje padėjo „Monaco“ ekipai eliminuoti „Manchester City“, o Prancūzijos čempionate K.Mbappe jau irgi turi 12 įvarčių.

Per 10 pastarųjų Prancūzijos lygos rungtynių jis įmušė 10 įvarčių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Futbolininkų rinkoje šią vasarą jis greičiausiai bus pati geidžiamiausia prekė, nenuostabu, kad Madrido „Real“ jo ypač nori. Pranešama, kad „Real“ yra pasiryžę mokėti bet kokią sumą. Jiems didžiausią konkurenciją sudarys „Manchester United“.

„Kad galėtum eiti žaisti į „Real“ turi būti pasiekęs geriausią įmanomą formą. Aš nesu jos pasiekęs. Tačiau niekas nėra neįmanoma“, – neseniai į klausimą apie Madrido komandą atsakė K.Mbappe.

VIDEO: Kylian Mbappe - Rising Star - Skills & Goals 2017 HD

18-metis išlieka paprastas ir supranta, kad jis vis dar yra jaunas ir labai nepatyręs. Jis dažnai cituojamas Prancūzijos žiniasklaidoje ir didžioji dalis jo interviu yra panašūs – K.Mbappe pats pabrėžia, kad jam dar reikia daug dirbti ir treniruotis, kad jis dar nieko nepasiekė. Toks požiūris dar labiau žavi futbolo gerbėjus ir specialistus.

Nors pastaruoju metu kiekvienas jaunas talentas lyginamas su Lioneliu Messi ar Cristiano Ronaldo, tačiau palyginimai su šiuo prancūzu neatrodo iš piršto laužti. 18-metis L.Messi pagrindinėje „Barcelona“ komandoje bus pasižymėjęs vos kelis sykius, kaip ir tokio amžiaus C.Ronaldo.

Vis dėlto K.Mbappe dažniausiai lyginamas su prancūzu Thierry Henry. Jie abu kilę iš Paryžiaus darbininkų klasės rajonų, abu savo kelią futbole pradėjo nuo „Monaco“, abu labai jauni debiutavo rinktinėje. K.Mbappe ir rungtyniauja labai panašiai.

„Jis labai greitas, stiprus ir turi galingą žingsnį, tačiau mane labiausiai žavi jo mąstymas. Kai matau jį bėgantį į gynėjus suprantu, kad jis tikrai galvoja. Jis turi tikrai labai gerą futbolo mąstymą ir atrodo kaip vaikinas, kuris tikrai eis toli“, – taip jaunąjį talentą apibūdino pats T.Henry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai