Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl praleisto lemiamo įvarčio kaltina Cristiano Ronaldo: „Tai – nedovanotina klaida“

Turino „Juventus“ kelionė Europoje baigėsi jau Čempionų lygos aštuntfinalyje. Dalis atsakomybės, ypač dėl paskutinio praleisto įvarčio, tenka ir Italijos klubo superžvaigždei Cristiano Ronaldo, – teigė žymus italų treneris Fabio Capello.

„Juventus“ laimėjo antradienį (3:2), bendras akistatų su „Porto“ rezultatas buvo lygus (4:4), bet į Čempionų lygos ketvirtfinalį iškopė Portugalijos klubas.

Rungtynėse išvykoje daugiau įvarčių pelnę Porto futbolininkai lemiamą įvartį per atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes pelnė per pratęsimą.

Legendinio trenerio F.Capello teigimu, dėl to įvarčio labiausiai kaltas Cristiano Ronaldo.

Anot italo, baudinį iš toli smūgiuojant Sergio Oliveirai, „Juventus“ žvaigždė pasitraukė nuo kamuolio ir dėl to krito įvartis į Turino komandos vartus.

„Tai buvo svarbiausias dalykas. Cristiano Ronaldo pašoko ir pasisuko nuo kamuolio sienelėje. Tie, kas stovi sienelėje, negali bijoti, kad į juos pataikys. Tai nedovanotina klaida, dėl kurios negali būti atsiprašymų“, – komentuodamas rungtynes televizijoje sakė F.Capello.

Tai buvo skaudi nesėkmė Allesandro Pirlo treniruojamai „Juventus“ komandai, kuri šį sezoną stringa ir Italijos pirmenybėse.

Tačiau treneris nevertė kaltės tik C.Ronaldo: „Žinoma, Cristiano irgi atsakingas. Šiose rungtynėse jis neturėjo daug progų, jis galėjo įmušti galva, kaip įprastai ir padaro. Tačiau tai negali būti tik jo kaltė. Žaidėme ilgiau nei valandą 11 prieš 10.“

2018 metais C.Ronaldo perėjo iš Madrido „Real“ į „Juventus“, kad padėtų Italijos klubui laimėti titulą Čempionų lygoje, bet šis turnyras baigėsi Turino komandai aštuntfinalyje antruosius metus iš eilės. Dabar suklupta prieš „Porto“, o pernai nusileista Liono „Olympique“.

Portugalo geriausias rezultatas Europoje su Turino komanda buvo ketvirtfinalis, kai prieš dvejus metus „Juventus“ krito prieš Amsterdamo „Ajax“.

Iš viso C.Ronaldo yra tapęs Čempionų lygos nugalėtoju penkis kartus, o pats yra rezultatyviausias visų laikų turnyro žaidėjas. 2018–2019 metais jo trys įvarčiai akistatoje su Madrido „Atletico“ padėjo išsigelbėti aštuntfinalyje.

Jei pastaruosius dvejus metus C.Ronaldo įvarčiais tempė paskui save komandą, bet jam trūko bendražygių pagalbos, tai dabar 36 metų portugalas buvo blankus per abejas rungtynes aštuntfinalyje.

Prancūzijos „L'Equipe“ tradiciniame žaidėjų įvertinime portugalui skyrė tik 4 balus iš 10.

Nors jis atliko rezultatyvų perdavimą pirmajam Chiesos įvarčiui (49 minutę), portugalas daugiau nebuvo pastebimas, dauguma atakų vyko be jo, o pats C.Ronaldo dažniausiai buvo matomas dėl skundų teisėjui.

Populiarusis „La Gazzetta dello Sport“ irgi liko nusivylęs ryškiausia Italijos klubo žvaigžde, kurios sutartis su Turino komanda galioja iki 2022 metų vasaros.

„Po blankaus mačo jis buvo kaltas dėl lemiamo įvarčio, – rašė Italijos laikraštis. – Dar vieneri metai ir vėl netoli nužengta Čempionų lygoje, o dominavimas Serie A pirmenybėse atrodo, kad baigiasi. Ateina laikas užduoti svarbius klausimus dėl ateities.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas