Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl sprendimo žaisti Saudo Arabijoje susikirto su treneriu – rinktinėje nepageidaujamas

Olandų futbolininkas Stevenas Bergwijnas ir rinktinės strategas Ronaldas Koemanas įsivėlė į tikrą žodžių karą, panašu, uždarantį 26-erių futbolininkui kelius į nacionalinę komandą.

S.Bergwijnas atstovavo Nyderlandams šių metų Europos čempionate, kuriame olandai nukeliavo iki pusfinalio, tačiau R.Koemanas neįtraukė žaidėjo į rinktinės sudėtį UEFA Tautų lygos rungtynėms.

Maža to, R.Koemanas paaiškino, kad S.Bergwijno karjera rinktinėje „baigta“, nes vasarą žaidėjas nusprendė palikti Amsterdamo „Ajax“ ir persikelti į Saudo Arabiją.

S.Bergwijnas, dvejus metus praleidęs „Tottenham Hotspur“ klube, o 2022 m. prisijungęs prie „Ajax“, pirmadienį baigė 21 mln. eurų vertės perėjimą į „Al Ittihad“.

Antradienį per spaudos konferenciją R.Koemanas peikė S.Bergwijno sprendimą ir sakė, kad kol jis treniruos rinktinę – S.Bergwijnas už Nyderlandus nežais.

„Knyga jam iš esmės užversta. Jis žino, ką apie tai galvoju“, – sakė R.Koemanas.

„Kai tau 26-eri, tavo pagrindiniai siekiai turėtų būti sportiniai, o ne finansiniai. Tai pasirinkimai, kuriuos daro žaidėjai. Jis galėjo likti „Ajax“, tai nebūtų blogai, ar ne? Reikia gerbti tokį pasirinkimą, bet asmeniškai aš nebūčiau tokio priėmęs“.

Penktadienį Nyderlandų laikraštis „De Telegraaf“ paskelbė interviu su S.Bergwijnu, kuriame žaidėjas atkirto R.Koemanui.

„Aš net nebenoriu žaisti vadovaujant šiam treneriui“, – sakė S.Bergwijnas.

„Nežaisiu už žmogų, kuris mane vaizduoja taip, kaip jis tai padarė žiniasklaidoje. Jis galėjo man paskambinti, išklausyti mano istorijos pusę. Kaip jis gali kalbėti tokius dalykus nepasikalbėjęs su manimi?

Jei jis būtų buvęs atsidavęs rinktinės treneris, pirmiausia būtų paskambinęs man. Dabar turėjau tai išgirsti iš televizijos. Su rinktinės treneriu patyriau daug gražių akimirkų, tačiau esu juo nusivylęs.

Visada laikiau garbe žaisti rinktinėje. Tačiau vadovaujant šiam treneriui nebenoriu to daryti“, – kalbėjo žaidėjas.

Paklaustas, ar jo persikėlimas į „Al Ittihad“ buvo motyvuotas tik finansiniais sumetimais, S.Bergwijnas patvirtino – buvo tik finansinė priežastis: „Tai auksinė galimybė uždirbti atlyginimą, apie kokį niekada negalėjau net svajoti būdamas mažas berniukas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas