Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Devyni iš dvylikos perversmą organizavusių klubų – vėl Europos futbolo šeimoje

Devyni Europos klubai, bandę laužyti Europos futbolo tradicijas įkurdami Superlygą, vėl priimti į sprendimus Senojo žemyno futbole priimančią organizaciją, iš kurios buvo išstoję vykstant neramumams.

Londono „Chelsea“, „Arsenal“, „Tottenham Hotspur“, „Liverpool“, „Manchester United“, „Manchester City“, „AC Milan“, Milano „Inter“ ir Madrido „Atletico“ vėl yra ECA (Europos klubų asociacijos) nariai.

Vis dėlto trys klubai dar nepasiduoda. Madrido „Real“, „Barcelona“ ir Turino „Juventus“ nepasiduoda ir vis dar gyvena Superlygos idėjomis.

Minėti 12 klubų sudrebino futbolo pasaulį, kai pranešė įkuriantys atskirą uždarą turnyrą – Superlygą, kurioje neegzistuotų sportinis principas.

Tuo metu visi klubai paliko ECA ir nutraukė visus kitus ryšius su UEFA, tačiau devyni dabar grįžo po nepavykusio perversmo.

ECA šiuo metu vadovauja „Paris Saint-Germain“ prezidentas Nasseras Al-Khelaifi, pats nesutikęs savo klubo vestis į Superlygos projektą.

Visi devyni į Europos futbolo šeimą sugrįžę klubai sutiko su 15 milijonų eurų bauda, taip pat kiekvienas klubas turės atiduoti 5 proc. pajamų, gautų iš žaidimo tarptautiniuose turnyruose.

Jei dar kartą sugalvotų ką nors panašaus į Superlygą, klubai turėtų susimokėti po 100 milijonų eurų, dar 50 mln. bauda gresia už kitus UEFA taisyklių grubius pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas