Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didingas Čempionų lygos sugrįžimas: ar PSG atkeršys „Barcai“ už kovo 8-sios košmarą?

Ilgiau nei du mėnesius trukęs laukimas – baigtas. UEFA Čempionų lygos pertrauka pagaliau baigėsi, o antradienį pajėgiausias futbolo turnyras pasaulyje sugrįš iškart pasiūlydamas superklubų dvikovą: „Barcelona“ susikaus su „Paris Saint-Germain“.
„Barcelona“ ir „Paris Saint-Germain“ surems ginklus Čempionų lygoje
„Barcelona“ ir „Paris Saint-Germain“ surems ginklus Čempionų lygoje / „Scanpix“ nuotr.

„La Liga“ galiūnai vis dar gali varžytis su pajėgiausiomis Europos komandomis. Taip mano treneris Ronaldas Koemanas, išgyvenantis ne pačius smagiausius laikus prie „Barcos“ vairo.

Katalonus kausto ne tik banguojantis žaidimas, bet ir neaiški ateitis dėl Lionelio Messi ateities bei artėjantys „Barcelona“ klubo prezidento rinkimai.

„Barca“ aštuoniais taškais atsilieka nuo „La Liga“ lyderių Madrido „Atletico“ futbolininkų, dar turinčių dvejas rungtynes atsargoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

O antradienį L.Messi ir kompanijos kelyje – Europos futbolo milžinas iš Paryžiaus.

R.Koemanas mano, kad „Barca“ vis dar yra gera komanda. Ir nors šio sezono rezultatai gali atrodyti neįkvepiantys, katalonai pralaimėjo vos vienerias iš paskutinių 18-kos rungtynių

„Komanda atrodo vis geriau, žaidžiame vis geriau, vis aukštesniu lygiu, vis fiziškiau, vis dar turime fantastiškus žaidėjus. Tai reiškia, kad galime nugalėti bet ką. Norime įrodyti, kad konkuruoti galime su bet kuo Europoje“, – kalbėjo R.Koemanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Koemanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Koemanas

Įdomu tai, kad L.Messi, mušęs 11 įvarčių per 10 rungtynių, yra siejamas su PSG ir „Manchester City“ klubais po to, kai norėjo išvykti iš Barselonos praėjusią vasarą.

„Mes norime, kad jis liktų čia dar daug metų, tačiau tai Leo sprendimas ir mes gerbsime jį bet kokiu atveju“, – kalbėjo krašto gynėjas Jordi Alba.

Buvęs Londono „Tottenham Hotspur“ treneris Mauricio Pochettino vadovauja PSG ekipai, kurios didysis kiekvieno sezono tikslas yra Čempionų lygos turnyras.

„Esu labai ramus, – sakė M.Pochettino. – Esame laimingi, nes jaučiame didžiulę aistrą ir norą aplink save prieš šias ypatingas rungtynes.

Norėtume laimėti šį išsvajotą trofėjų. Istorija yra istorija, dabar viskas keičiasi, mes turime kitus žaidėjus. Kad ir kas nutiks, istorija lieka už nugaros.

Žinoma, laimėti Čempionų lygą yra PSG didysis tikslas, tai mūsų atsakomybė, sirgaliai taip pat to laukia.“

„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino
„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino

Didžiausia netektimi antradienio vakarą, žinoma, galima vadinti Neymaro traumą. Tiesa, brazilas turėtų būti sveikas per atsakomąsias rungtynes kovo 10-ąją.

Nepadės PSG komandai ir Angelis di Maria, dėl Marco Verratti būklės yra abejonių.

Gerardas Pique nepadėjo „Barcai“ pastaruoju metu, tačiau jau prisijungė prie komandos treniruočių ir penkias dienas dirbo pratybose kartu.

Kai paskutinį kartą susitiko „Barcelona“ ir PSG, apie tą mūšį kalbama buvo dar labai ilgai.

Prancūzai tada buvo laimėję namuose 4:0, bet patyrė vieną skaudžiausių visų laikų pralaimėjimų Čempionų lygoje. Tą neįtikėtiną 2017-ųjų kovo 8-sios vakarą po įspūdingo mūšio PSG sensacingai krito Katalonijoje 1:6 ir praleido „Barcą“ į ketvirtfinalį.

VIDEO: FC BARCELONA 6-1 PSG | Match highlights

Kitame antradienio aštuntfinalyje susitiks „RB Leipzig“ ir „Liverpool“. Dėl Vokietijoje įvestos griežtos tvarkos atvykstantiems iš Jungtinės Karalystės, mačas vyks Budapešte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento