Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Diplominis darbas Paryžiuje Liutaurui Varanavičiui pasiglemžė atostogas ir šeimos dėmesį

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius penktadienį tapo Sporto vadybos magistrų vadovu. Tokį diplomą jam įteikė Paryžiaus universitete.
Liutauras Varanavičius
Liutauras Varanavičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Tai yra programa, kurią penki didžiausi Europoje besispecializuojantys sporto vadyboje universitetai nusprendė surengti kartu. Mes esame šios programos pirmoji laida,“ – kalbėjo Lietuvos futbolo vadovas.

L. Varanavičiui, kaip ir dar kelių nacionalinių futbolo federacijų vadovams, studijuoti pasiūlė UEFA.

„Universitetai pradėjo bendradarbiauti su penkiomis sporto federacijomis: UEFA, „FIBA Europe“, Europos regbio, rankinio ir tinklinio federacijomis. O vėliau dar prisijungė ir tarptautinė ledo ritulio federacija,“ – pasakojo LFF prezidentas.

L. Varanavičius turėjo 20 bendramokslių.  Pusė jų atstovavo futbolui, pusė – kitoms sporto šakoms.

„Buvo keli žmonės iš pačios UEFA organizacijos ir iš kelių Europos šalių: Armėnijos, Makedonijos, Bosnijos ir Hercegovinos ir kitų,“

Mokslus lietuvis krimto kartu su Ledo ritulio tarptautinės federacijos generalinis sekretoriumi Horstu Lichtneriu, FIBA Europe“ prezidentu islandu Olafuru Rafnssonu.

Studijos truko pusantrų metų. Kas du mėnesiai LFF vadovui tekdavo vykti į savaitės trukmės sesiją, kuri būdavo skirtingose šalyse.

„Viena sesija buvo Amerikoje, kur susipažinome su tenykščiu sporto modeliu. Dėstė ir NBA, ir NHL, ir MLS, ir NFL komisarai. Tai buvo įdomu, Šiaurės Amerikos  sporto veiklos modelis gerokai skiriasi nuo europietiškojo. Galbūt iš jos Europoje nedaug ką galima pritaikyti, bet kai ką turbūt reikėtų,“ – pasakojo L. Varanavičius.

Jis tęsė pasakojimą apie studijas: „Būdavo darbai, kur reikėjo išanalizuoti ką nors ir pasiruošti grupėse po 5 žmones, o paskutinis darbas buvo – diplominis, kurį reikėjo parašyti ir apsiginti. Pirmadienį apsigyniau, penktadienį gavau diplomą. 19 žmonių iš mūsų grupės gavo diplomus, neapsigynė – vienas.“

Anot L. Varanavičiaus, daugiausia laiko užėmė diplominis darbas, kuriam teko paaukoti atostogas.

„Daugiausia nukentėjo šeima. Jai skiriamą dėmesio dalį teko skirti darbui. Diplominis užėmė labai daug laiko, jį reikėjo rašyti atostogų sąskaita.“

Tačiau sugaišto laiko LFF vadovas nesigaili.

„Studijuoti tikrai vertėjo. Nes tokio lygio mokslo Lietuvoje tikrai negausi,“ – įsitikinęs L. Varanavičius.

Jis tvirtino, kad šios studijos labai pravers:  „Aš abejoju, ar Lietuvoje kas nors turi ir tokią patirtį, nes mums dėstė ir Europos komisijos komisarai ir olimpinio komiteto vadovai. Manau, kad tai yra svarbu, jei nori ką nors gero savo šaliai tarptautiniu mastu nuveikti. Nes yra labai daug skirtingų modelių organizacijų, su kuriomis reikia dirbti. Jeigu viso to nežinosi, tai dirbsi tik Lietuvoje.“

L. Varanavičius yra baigęs Kauno Vytauto Didžiojo universitetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas