Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Drama iki paskutinės akimirkos: serbai išplėšė tašką iš slovėnų rankų

Europos futbolo čempionate per C grupės antrojo turo rungtynes Slovėnijos ir Serbijos rinktinės išsiskyrė lygiosiomis – dvikova baigėsi 1:1 (0:0).

Pirmąsias 25 minutes žaidimas vyko beveik vien tik Serbijos rinktinės aikštės pusėje, o vartininkas Predragas Rajkovičius turėjo darbo tiek atremdamas oponentų smūgius, tiek nutraukdamas perdavimus į savo baudos aikštelę.

Serbai varžovams pirmą kartą rimčiau pagrasino 27 min., tačiau Dušano Vlahovičiaus galva smūgiuotas kamuolys atskriejo tiesiai į vartininką Janą Oblaką.

38 min. puikią progą įmušti turėjo slovėnai, bet reidą į baudos aikštelę atlikęs Timi Elšnikas sudrebino virpstą, o atšokusį kamuolį priėmęs Benjaminas Šeško smūgiavo virš vartų.

42 min. vartininko aikštelėje nuo gynėjų su kamuoliu sugebėjo išsisukti serbų puolėjas Aleksandaras Mitrovičius, bet J.Oblakas vėl išgelbėjo savo komandą.

Antrojo kėlinio pradžioje situacija pasikartojo beveik identiškai – A.Mitrovičius vėl atsidūrė vienas prieš J.Oblaką, tačiau šią dvikovą ir vėl laimėjo slovėnų vartininkas.

58 min. po B.Šeško tolimo smūgio savo meistriškumą vėl turėjo demonstruoti P.Rajkovičius, šuolyje nukreipęs kamuolį virš skersinio.

Kai atrodė, kad žaidimas kiek aprimo, 69 min. trenkė žaibas iš giedro dangaus į Serbijos rinktinės vartus. Slovėnijos rinktinė surengė gražią ataką, kurią po T.Elšniko puikaus perdavimo taikliu smūgiu užbaigė į ataką atskubėjęs dešiniojo krašto gynėjas Žanas Karničnikas.

AFP nuotr./Žano Karničniko įvartis į Serbijos rinktinės vartus.
AFP nuotr./Žano Karničniko įvartis į Serbijos rinktinės vartus.

Vos po keleto minučių A.Mitrovičius turėjo dar vieną puikią progą pasižymėti, bet puolėjas iš keleto metrų stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į slovėnų vartų skersinį.

Vėliau serbai ilgai nerado kelio prie slovėnų vartų, tačiau vis dėlto išsisuko nuo pralaimėjimo teisėjo kompensuoto laiko paskutinėmis akimirkomis. Tiksint 95-ai rungtynių minutei, kai į Slovėnijos rinktinės baudos aikštelę atbėgo net P.Rajkovičius, po kampinio Luka Jovičius sugebėjo galva nukreipti kamuolį į vartus ir išplėšti lygiąsias.

Europos čempionato C grupės lydere po šių rungtynių liko 3 taškus turinti Anglijos rinktinė, slovėnai dabar turi 2 taškus, o danai ir serbai – po tašką.

Pirmajame ture Slovėnijos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 su Danijos ekipa, o serbai pralaimėjo anglams 0:1. Anglijos ir Danijos rinktinės savo antrąsias rungtynes žais šiandien tarpusavyje nuo 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius