Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Anglijos lygoje – „Liverpool“, „Manchester City“ ir „Chelsea“ pergalės

Anglijos futbolo čempionate sekmadienį trejose rungtynėse pergales pasiekė lentelės viršūnėje esančios komandos, bet kelias į laimėjimus buvo skirtingas.

Sadio Mane 42 minutę pelnė įvartį, kuriuo „Liverpool“ galiausiai ir palaužė 1:0 „Wolverhampton Wanderers“ futbolininkus mače sekmadienį.

Per 19 rungtynių surinkęs 55 taškus Liverpulio klubas lieka stipriai atsiplėšęs nuo artimiausių varžovų – antroje vietoje esantis „Leicester City“ turi trylika taškų mažiau.

Trečias su 41 tašku yra „Manchester City“. Anglijos čempionų titulą ginanti komanda namie 2:0 įveikė „Sheffield United“, kai įvarčiais pasižymėjo Sergio Aguero (52 min.) ir Kevinas de Bruyne'as (82 min.).

Tai buvo šimtoji Mančesterio komandos trenerio Pepo Guardiolos pergalė Anglijos čempionate.

Permainingos rungtynės sekmadienį vyko prieš tai, kai Londono derbyje „Chelsea“ ilgiau nei valandą buvo atsilikusi nuo namie žaidusio „Arsenal“, bet sugebėjo išplėšti pergalę 2:1.

„Chelsea“ kovojo iki pabaigos ir sulaukė atpildo Anglijos lygos rungtynėse sekmadienį.

Jorginho iš arti nukreipė į vartus kamuolį, kurio po baudos smūgio iš krašto nepasiekė „Arsenal“ vartininkas Berndas Leno. Per vokietį perskriejęs kamuolys nusileido ant kojos prie pat vartų stovėjusiam „Chelsea“ futbolininkui, kuris išlygino rezultatą.

Pergalingą įvartį 87 minutę pelnė Tammy Abrahamas, greitoje atakoje šalia vartų meistriškai susitvarkęs su kamuoliu ir pasiuntęs jį į vartus pro vartininko kojas.

„Chelsea“ dviem įvarčiais dramatiškai apvartė rungtynes, kurių didžiąją dalį kovingai ir solidžiai atrodė „Arsenal“, vadovaujamas naujojo trenerio Mikelio Artetos.

„Scanpix“ nuotr./Londono „Arsenal“ treneris Mikelis Arteta.
„Scanpix“ nuotr./Londono „Arsenal“ treneris Mikelis Arteta.

„Arsenal“ pirmavo 1:0 po Pierre'o-Emericko Aubameyango pelnyto įvarčio 13 minutę, kai po kampinio puolėjas iš Gabono sureagavo į komandos draugo perdavimą galva ir pats tokia pačia kūno dalimi pasiuntė kamuolį į vartus bei atšventė įvartį salto ore.

„Scanpix“ nuotr./Pierre'as-Emerickas Aubameyangas džiaugiasi, pelnęs įvartį Londono „Arsenal“.
„Scanpix“ nuotr./Pierre'as-Emerickas Aubameyangas džiaugiasi, pelnęs įvartį Londono „Arsenal“.

Per 20 mačų 35 taškus surinkusi „Chelsea“ liko ketvirtoje vietoje, atsilikusi nuo „Liverpool“, „Leicester City“ ir „Manchester City“.

„Arsenal“ su 24 taškais per 20 mačų lieka dvyliktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas